Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA COSTERA

La Diputació ajudarà a Barxeta a disposar dels terrenys per a construir un centre cívic

En paraules de l'alcalde, Vicent Mahiques, "en dos mesos hem corregut més que en tres anys", després de les reunions amb Rodríguez per a donar impuls a un projecte "que estava pràcticament paralitzat"
REDACCIÓ - 27/11/2017

"En dos mesos hem corregut més que en tres anys", ha assenyalat l'alcalde de Barxeta, Vicent Mahiques en referència a l'impuls que ha rebut en els últims mesos el projecte de construcció d'un centre cívic en el municipi, després de les reunions mantingudes amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

La corporació provincial ha aprovat en la Junta de Govern de novembre una aportació de 100.000 euros que permetrà a l'ajuntament de la localitat l'adquisició dels terrenys necessaris perquè la demanda d'un centre cívic en el municipi es faça realitat. "És un acord molt positiu, perquè el projecte estava pràcticament paralitzat. A partir d'ara la màquina s'engega", ha indicat Vicent Mahiques.

Encara que Barxeta és un municipi xicotet, d'al voltant de 1.600 habitants, compta amb un ampli moviment associatiu. De fet, segons ha assenyalat l'alcalde de la localitat, existeixen 21 associacions diferents en el poble pertanyents a àmbits ben variats. "Els veïns i veïnes de Barxeta són molt participatius i s'involucren molt en els temes municipals", ha assegurat l'alcalde.

Per tant, es tracta d'una instal·lació que és demandada des de fa anys per la ciutadania de la localitat, ja que, en paraules de l'alcalde, els edificis públics existents a Barxeta "daten dels huitanta i s'han quedat xicotets per a les necessitats del nostre teixit associatiu". Una demanda que l'alcalde va traslladar a Jorge Rodríguez en diferents reunions i de la qual la Corporació ha pres bona nota amb aquesta ajuda perquè Barxeta puga disposar del seu centre cívic.

El cost de l'adquisició del terreny se situa en 197.000 euros, dels quals la Diputació de València aportarà 100.000 euros i l'Ajuntament 97.000. Se cerca una parcel·la diàfana d'aproximadament 800 m2, a la qual es puga accedir des de dos carrers diferents per a facilitar la seua comunicació i accessibilitat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

La profesora María Gómez Rodrígo se centró en la investigación y restauración del retablo gótico quemado en 1936 de la Catedral de València
"Cada vez parecen menos casualidades", ha insistido el alcalde socialista, en referencia a la previsible difusión del sumario mañana

Otras noticias en sucesos

El grupo criminal está formado por cinco miembros de una misma familia (padre, madre, hija, yerno y cuñado)
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.