Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
DOMEÑO

La Diputació finançarà la instal·lació d'un ascensor perquè el centre social de Domeño siga més accessible

La corporació té previst invertir enguany 240.000 euros a Domeño
REDACCIÓ - 14/04/2018
Francisco Gómez i Jorge Rodríguez
Francisco Gómez i Jorge Rodríguez

La Diputació de València ha destinat 15.000 euros a Domeño per a la instal·lació d'un ascensor en el centre social del municipi. Una actuació "molt necessària", segons l'alcalde Francisco Gómez, que els veïns "porten anys esperant" i que millorarà l'accessibilitat d'aquest edifici públic.

Es tracta d'una subvenció directa que acabarà amb el problema que suposa per a moltes persones, sobretot majors, "que accedeixen amb dificultat a la primera planta del centre social, on es reuneixen molts col·lectius del poble", explica Gómez, qui assegura que "el buit per a instal·lar l'elevador està fet des de fa temps i ara, per fi, es va a poder omplir".

Aquesta és una més de les actuacions previstes a Domeño aquest 2018 amb ajuda directa de la Diputació, que durant aquesta legislatura porta invertits en el municipi prop de 800.000 euros. En eixa quantitat estan inclosos els 241.000 euros que la corporació presidida per Jorge Rodríguez va a destinar enguany al municipi dels Serrans. A més dels 15.000 euros per a l'ascensor del centre social, els comptes de 2018 inclouen 202.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), 19.000 euros del Fons de Cooperació Municipal o els 5.200 del Pla d'Ocupació.

Les ajudes es dupliquen

En els exercicis 2016-2017, els primers de l'actual equip de govern, la inversió va ser de 550.000 euros, mentre que entre 2014 i 2015 va ser de 310.000 euros, la qual cosa suposa que s'hagen duplicat unes ajudes provincials que, en opinió del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, "s'han materialitzat en els projectes que ha decidit cada ajuntament, en la nostra línia d'apostar per l'autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians".

Entre les ajudes dels últims anys destaquen els 180.000 euros que Domeño ha rebut del Pla d'Inversions Sostenibles (IFS), una iniciativa de Jorge Rodríguez perquè els municipis reben el romanent d'exercicis anteriors i evitar així que els diners acabara en els bancs. Amb el IFS s'ha millorat l'enllumenat d'alguns carrers, com l'avinguda Masia del Carril, i s'ha adequat el parc Avinguda del Lucero, entre altres actuacions.

També s'han dut a terme altres millores importants per a Domeño a través del SOM, l'antic PPOS. Obres com l'ampliació de voreres d'accés al municipi, per un valor de 56.000 euros, o la creació d'una doble xarxa, per a l'aigua potable i la de reg, que permetrà millorar el servei i aprofitar eficientment els recursos.

Otras noticias en C. Túria

Garcia: “València està saturada de grans superfícies que destrueixen més treball que creen, a part de desmantellar el comerç local i buidant els carrers i places de vida”
La UNESCO ha reconocido esta técnica constructiva tan característica del territorio valenciano

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
La niña vivía normalmente con la madre, quien había finalizado tiempo atrás la relación con el padre de la menor, según recoge la sentencia

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.