Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA VALL D'ALBAIDA

La Generalitat dóna llum verda a la subvenció de 500.000 euros per al Museu del Tèxtil d'Ontinyent

L'alcalde destaca el treball conjunt dels patrons de la Fundació Museu del Tèxtil per fer realitat el museu amb el suport de l'administració autonòmica
REDACCIÓ - 23/10/2018
L L"alcalde d"Ontinyent i el president de la Generalitat al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. EPDA

La Generalitat Valenciana aprovava el passat divendres el conveni pel qual concedirà 500.000 euros a la Fundació Museu del Tèxtil per al projecte i actuacions prèvies de creació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a l'antiga fàbrica de Revert d'Ontinyent. Aquesta signatura es produeix després que el passat juliol el Patronat de la Fundació aprovara per unanimitat i també signara el conveni amb la Generalitat.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, també President de la Fundació Museu del Tèxtil, ha destacat "el treball coordinat i unit dels patrons de la Fundació Museu del Tèxtil, entre ells l'Ajuntament, ATEVAL i Caixa Ontinyent, per a, amb ajuda de la Generalitat, fer realitat un projecte il·lusionant que és també una aposta pel futur del sector", manifestava. En aquest sentit, cal recordar que conveni inicia el camí on es materialitzarà l'estudi, conservació, restauració, recerca, promoció i difusió del patrimoni valencià relacionat amb l'activitat tèxtil.

A estos 500.000 euros cal afegir els 300.000 euros pressupostats per l'Ajuntament per enderrocar allò que no té cabuda en el futur espai. La primera fase de la rehabilitació després dels enderrocs permetran habilitar un primer edifici plantejat com a nou contenidor per al programa museístic, amb una superfície edificada de 622'17 m2 repartits en dues altures, una planta baixa amb sala d'exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres lavabos i un vestíbul de lavabo; i un semisoterrani amb espai per a instal·lacions diverses a més de traster i un transformador.

L'edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt a esta primera nau s'urbanitzarà una plaça de 1297 m2 amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per "esponjar" la zona. Després de la recuperació d'esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, entre enguany i el primer trimestre de 2019, l'objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

En la operación de Gandia se han intervenido 42 plantas de marihuana con un peso de más de dos kilos, 56 gramos de cogollos, 160 gramos de restos y una báscula de precisión
El juzgado se ha limitado a incoar diligencias previas para registrar la denuncia y ha emplazado a los denunciantes a ratificarla en sede judicial

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.