Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

La infància i joventut de Paiporta participa en el primer Ple d'Escoles, que aborda les rutes escolars segures

En la sessió, l'alumnat dels CEIPs Ausiàs March, Jaume I, L'Horta i el Col·legi la Inmaculada, així com de l'IES La Sénia, han explicat els acords i reflexions a les quals han arribat en el seus centres al voltant de les rutes escolars segures
REDACCIÓ - 26/03/2018
Ple d Ple d"escoles a l"Ajuntament de Paiporta. EPDA

L'Ajuntament de Paiporta ha convocat a representants de tots i cadascun dels centres educatius de la localitat al primer Ple d'Escoles, una sessió que ha abordat les rutes escolars segures. A la sessió, celebrada aquest dilluns al Saló de Plens, han assistit l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d'Educació, Toni Torreño, a més dels i les portaveus dels diferents partits de l'equip de govern. Així mateix, han estat convocats representants de totes les classes de cinquè i sisè de Primària dels centres paiportins, i també d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

També han assistit de banda de l'Ajuntament l'arquitecte municipal, l'agent de mobilitat de la Policia Local, la tècnica d'educació, i una representació del professorat dels centres.

La iniciativa 'Ple d'escoles, plens d'educació' s'emmarca en el desig del consistori de fer real i productiva la participació de tots els agents socials, també de la població escolar i juvenil. En la sessió, l'alumnat dels CEIPs Ausiàs March, Jaume I, L'Horta i el Col·legi la Inmaculada, així com de l'IES La Sénia, han explicat els acords i reflexions a les quals han arribat en el seus centres al voltant de les rutes escolars segures en les setmanes de treball prèvies al ple.

En aquest sentit, han destacat la necessitat de senyalitzar aquestes rutes amb signes, pintura sobre les voreres i paviments, o vegetació, entre d'altres. Així mateix, han expressat idees com la designació d'adults voluntaris que els puguen acompanyar en aquests camins, o l'establiment de punts de trobada a places i carrers per a que xiquetes i xiquets acudisquen junts a les escoles i puguen tenir cura els uns dels altres.

Aquesta necessitat d'establir rutes escolars segures l'han basat en el problema detectat de la intensitat del trànsit i els problemes d'aparcament a les escoles en les hores d'entrada i eixida. També han reclamat l'extensió del carril bici per més carrers de Paiporta, per a poder acudir així a classe en bicicleta, patinet o 'skate'.

Les propostes de l'alumnat participant en el Ple d'Escoles seran recollides i valorades per personal tècnic de l'Ajuntament, que donarà una resposta raonada a cadascuna de les demandes. En un termini màxim de dos mesos es tornarà a convocar una trobada per a comunicar quina valoració es fa des del punt de vista tècnic d'aquests suggeriments i s'iniciaran les accions pertinents per tal de fer realitat els camins escolars segurs a Paiporta.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha agraït als xiquets i xiquetes assistents la seua presència i el treball realitzat per a consensuar propostes a cada centre i posar-les en comú al Ple d'Escoles. Així mateix, ha afirmat que aquest dilluns era "un dia important, històric, perquè per primera vegada les xiquetes i xiquets i joves de Paiporta van a començar a decidir com volen que siga el seu poble". 

Otras noticias en L´H. Sud

Llenazo histórico para los socialistas pese a las condiciones metereológicas del viernes
El candidato de Cs a la alcaldía de Torrent se compromete a "luchar por el enterramiento de las vías en el Camí La Noria para evitar el aislamiento de los vecinos"

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.