Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MODESTO MARTÍNEZ

La llei de l´horta que naix torta (I)

Regidor del PP en l'Ajuntament d'Alboraya
- 11/01/2018
Modesto Martínez.
Modesto Martínez.

Parlar de l'horta de Valénciaés fer-ho d'un parage singular. Treballat, conservat i defés únicament per les seues gents, pels llauradors i les seues famílies que de sol a sol han defés pam a pam la seua idiosincràsia. Una terra que s'ha vist afectada sobretot pel creiximent de la ciutat de Valéncia i la seuaàrea metropolitana. El Cap i Casal téun Pla General d'Ordenació Urbana aprovat pel PSOE i molts dels municipis metropolitans per no dir tots. El meu, Alboraya, de 1998 exactament, també.

Ara, el binomi PSOE - *Compromis porta a terme una llei que s'oblida de lo principal: les persones. Els llauradors que coneixen la problemàtica de la zona. De fet, l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) s'ha opost totalment a estos plantejaments. Una norma que impedix l'alteracióparcelaria, impedint l'optimisacióde recursos per a fer més rendables les explotacions. Un pla que ultraregula la presència de moltes estructures necessàries per a la produccióde la chufa, per eixemple. Una dels principals collites d'estes comarques. Aixina farem viable l'horta, si. Per la banda dels...com diria el meu amic Voro. Fins i tot, parla de l'expropiaciódels terrenys si l'ent gestor aixina ho considera. Aixina com la llimitació dels fitosanitaris.

Una llei que naix en la Conselleria de Territori i oblida totalment a la Conselleria d'agricultura, un poc paradòxic. Una norma que deuria mirar per realisar un pla d'infraestructures, d'estructures comercials, de modernisació i en les inversions necessàries per al camp. El futur de l'horta passa, encara que no ho creen, pel relleu generacional en una zona on la mija d'edat supera els 60 anys I d´aço parla poc per no dir res.

Otras noticias en Opinión

Presidenta de la Unió de Periodistes Valencians

Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.