Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
EMPRESA

La nova campanya de Caixa Popular convertix l'emoció en l'eix principal de la relació amb els seus clients

Després de més de quaranta anys guiant-se per els seus valors ha arribat el moment de compartir-los en la seua comunicació
REDACCIÓ - 16/05/2018

La campanya de comunicació que apareix estos dies en diversos mitjans (televisió, premsa, ràdio, exterior, internet,…) ho fa sota el missatge: "La banca que et toca".

Per valenciania, per proximitat, per cultura i, sobretot, per compartir els mateixos valors, Caixa Popular vol ser l'entitat financera de referència per a totes les persones de la Comunitat Valenciana, posant el focus sobre la imatge de la dona, atorgant-li el protagonisme que des de l'entitat consideren que mereix.

La campanya posa l'èmfasi en el to emocional basant-se en una realitat incontestable, ja que la gran diferència entre Caixa Popular i la resta d'entitats financeres es troba en la relació humana i de confiança que s'establix entre els clients i els socis de treball que els atenen.

"Ha sigut un llarg camí de quatre dècades –assenyala el seu Director General Rosendo Ortí–, però ara mateix ens trobem que som la primera entitat genuïnament valenciana per actius que ha superat els anys de crisis, i en conseqüència voldríem ser també la primera opció en la ment de qualsevol persona, empresa o cooperativa valenciana que vulga obrir un compte o treballar amb una entitat financera".

Òbviament el camí recorregut i la relació existent entre les oficines i els seus clients ha portat a establir uns vincles diferents a la resta d'entitats financeres. Cal destacar que el 79% dels clients de l'entitat recomanen Caixa Popular al seu entorn, segons l'estudi NPS realitzat pel Banc Cooperatiu.

Les polítiques d'obrir oficines mentre la resta del sector les anava tancant, d'integració en el teixit social de pobles i barris, de recolzar a la cultura i l'esport base i autòcton o de col·laborar amb més de 800 associacions valencianes al llarg d'un any han portat a Caixa Popular a ser vista amb molt bons ulls per un ampli sector de la població que valora els vincles emocionals i personals per damunt d'altres consideracions.

Més enllà del terreny emocional, al llarg d'aquests quaranta anys, Caixa Popular s'ha consolidat com una proposta sòlida i moderna. El fet de pertànyer al Grup Caixa Rural, que engloba a multitud de caixes al llarg de tota Espanya li permet accedir a les tecnologies més actuals i tindre el múscul necessari per a acompanyar a qualsevol empresa per tot el món, amb tot el que açò implica.

Per a afrontar els pròxims quaranta anys amb el mateix èxit obtingut fins ara, s'ha començat a reformar les oficines al mateix temps que es creen de noves i s'estan realitzant canvis per a fer que l'experiència dels clients amb l'entitat siga més satisfactòria i, si és possible, més propera i vinculant.

Perquè com subratlla la campanya: "No hem arribat a ser el que som per ambició, sinó per compartir els teus valors".

Otras noticias en Economía

El delegado del Gobierno en la Comunitat Valenciana participa en un almuerzo-coloquio de Propeller Valencia
En la evolución del tráfico, añade Air Nostrum, "hay un punto culminante en agosto, mes en el que por primera vez en la historia de la compañía se superó el 80 % de ocupación"
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.