Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
COMARCA

La població creix en 13 dels 17 pobles de la comarca de Camp de Túria

La Pobla de Vallbona, Bétera, Llíria i Riba-Roja superen el 50% de la demografia total de la comarca que creix en més de 2.000 habitants en l'últim any
A. García - 27/01/2019
Taula de població. EPDA Taula de població. EPDA
Camp de Túria continua sent un dels grans pulmons demogràfics de la Comunitat Valenciana amb un creixement de població sostingut durant l'última dècada d'un 12%. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, el municipi de la comarca que més ha augmentat la seua població en l'últim any percentualment ha sigut Nàquera, amb un 2,3% mentre que en termes absoluts ha sigut Bétera la que ha experimentat el major increment amb 469 habitants més en 2018 que en 2017 i es consolida en el segon lloc de l'índex poblacional per davall de La Pobla de Vallbona. El municipi poblà és l'únic que arriba als 24.000 habitants i augmenta 389 habitants el seu cens que és, amb una gran diferència, la localitat que més ha crescut en l'última dècada (més de 4.500 veïns nous).
Capítol a part mereix el cas de Sant Antoni de Benaixeve la població del qual ha augmentat en els últims 10 anys pràcticament un 40%, passant de 5.330 a 8.846 habitants. Un desenfrenat increment que doblega el percentatge del següent municipi en creixement, Olocau (+19,8%). En l'últim any, no obstant això, els registres són molt més moderats. Sant Antoni, de fet puja en 91 habitants (un 1% més).
En termes generals, 13 dels 17 municipis que conformen la comarca han crescut en l'últim any i encara és major la proporció si arrepleguem les dades des de 2008 fins a 2018. En aquest cas, els únics pobles que pateixen la despoblació d'interior –encara molt lluny, això sí, de poder arribar a parlar de demotanàsia–, són Domenyo i Gàtova, els dos municipis més xicotets del Camp de Túria amb 704 i 392 habitants respectivament. Les xifres generals en tota la comarca, per contra, són aclaparadores: Hui hi ha 19.242 persones més que fa 10 anys (2.032 més que l'any passat).
En l'últim any, els municipis que han restat habitants són Benaguasil (-82), Marines (-30), Benissanó (-14), Gàtova (-6) i Loriguilla (-1). Per contra, i als esmentats casos de Bétera, Sant Antoni de Benaixeve i La Pobla de Vallbona, destaquen els increments respecte a 2017 de l'Eliana (+290) i Riba-roja (+366) als quals se sumen els números de Llíria (+179), Nàquera (+147) i Vilamarxant (+174). Com a anècdota, queda el fet que la capital de la comarca, que en 2008 liderava el mapa demogràfic del Camp de Túria, s'ha vist relegat a la tercera posició per darrere de La Pobla de Vallbona i Bétera, perseguit molt de prop per Riba-roja.
Entre les claus de l'èxit poblacional està la proximitat dels municipis a la capital de la província i –amb certes reserves– les seues bones comunicacions, així com la qualitat dels serveis i l'entorn –la Serra Calderona i el riu Túria entre uns altres. A més, un altre atractiu és l'aposta per una arquitectura urbanística horitzontal en detriment de la vertical fomentada per altres pobles durant la bombolla.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

El primer edil de la pobla fa balanç de gestió
El tema de la presión fiscal preocupa más a los hombres que a las mujeres, con un 30,2% de los encuestados de sexo masculino considerandolo su mayor preocupación frente a un 23,3% de las mujeres

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.