Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CATARROJA

La Universitat de València restaurarà el Llibre de comptes del Consell de Catarroja

L'obra, que data del segle XVII, necessita una restauració a causa del seu deteriorament
REDACCIÓ - 02/05/2018
Foto del document en qüestió Foto del document en qüestió

L'Ajuntament de Catarroja ha autoritzat el trasllat del Llibre de comptes del Consell de Catarroja, obra que recull l'estat econòmic del consistori entre els anys 1652 i 1662, per a la seua restauració.

El llibre, d'un important valor històric, presenta un estat de deteriorament, per això l'Ajuntament ha acordat amb la Universitat de València la seua restauració.

Esta intervenció serà possible gràcies al conveni signat entre el consistori, la universitat i la Fundació Antonia Mir l'any passat, el qual implica que les tres entitats realitzaran conjuntament accions per tal de promoure la cultura.

El document més antic de Catarroja

Durant les pròximes setmanes, es procedirà a la restauració de l'obra. El projecte, encapçalat per Marisa Ferrando, restauradora de la Universitat de València i l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i), servirà per a recuperar i conservar l'obra més antiga de la localitat.

El llibre, redactat pels escrivans Vicent Xirivella i Miquel Riera, conté, entre altres dades, les resolucions del Consell o la relació de despeses i ingressos de l'entitat de govern municipal. Es tracta de l'únic document de l'època que va sobreviure a la Guerra Civil.

Per a l'alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, "esta iniciativa és molt important, ja que permetrà restaurar un llibre de gran valor històric i cultural". "El Llibre de comptes del Consell és l'única obra que ens permet conéixer com era Catarroja al segle XVII, té un valor històric molt important". ha expressat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Torrent y Mislata son las localidades de l’Horta Sud con más vecinos en paro
El Periódico de Aquí charla con el alcalde y cabeza de lista socialista, Guillermo Luján

Otras noticias en sucesos

La joven gritó para llamar la atención y el individuo fue retenido hasta llegar la Policía Nacional, cuyos agentes encontraron escondido en uno de los zapatos un espejo idéntico al denunciado, de color rojo
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.