Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TERESA GARCIA

La victòria de la gent

Diputada de Compromís a les Corts Valencianes
- 05/12/2018
Teresa Garcia. Teresa Garcia.

En aquests dies en que el Periòdico de Aquí, no ha pogut tindre la pàgina d'opinió, han ocorregut moltes coses per les quals caldria fer una petita parada per a la reflexió.

La primera i més determinant la inclusió, per part de la Unió Europea, de l'Eix Cantàbric-Mediterrani dintre dels Eixos Transeuropeus Prioritaris. Aquest objectiu tan important a nivell estratègic és una victòria dels i les veïnes de les ciutats valencianes i aragoneses des de València, fina a Saragossa i on els i les saguntines hem participat activament. Sense la conscienciació, l'exercici de visibilització, la generació d'un debat plural i inclusiu que haja superat la política, no hauria estat possible. Gràcies per tant, per esta victòria de la Federació de les Associacions de Veïns i Veïnes del Port de Sagunt, de Terol, de València, a les associacions empresarials i la cambra de comerç, Sindicats, comerciants etc.

S'ha de dir, però, que aquesta victòria no és un final, és un inici. Realment el que s'ha aconseguit és que Brusel·les dibuixe en un mapa la connexió Sagunt-Saragossa i es puga accedir al finançament de les infraestructures que duu a terme, que no és poc, però que tampoc té massa a veure amb la mobilitat que xafem a peu de carrer tots els dies. Queda que es pressuposte, que s'execute el pressupost, que es dissenyen els projectes bàsics i d'execució. Que s'adjudique. Que es facen les obres. Un horitzó temporal molt llarg on caldrà continuar reivindicant, però no per això hem de deixar de felicitar-nos per haver donat aquest primer pas. Les persones, no els partits, per què intentar traure rèdit polític d'un treball col·lectiu no sols pot semblar ridícul, si no que pot fer emergir certes contradiccions.

Les infraestructures bàsiques que aquesta ciutat necessita no són només aquelles lligades al nivell estratègic i de futur. Crec que si realitzem un repàs, per organismes i institucions responsables, ens perdríem. Però em preocupa sobre tot una, d'àmbit estatal, on el Ministeri de Foment te plenes responsabilitats, i on, caldrà, demanar les responsabilitats que corresponguin als dirigents socialistes. Per que el seu endarreriment sí te conseqüències directes.

La connexió de rodalies amb el Port de Sagunt és una conexió de primera necessitat per a la qual no són necessàries inversions d'envergadura i tanmateix te relació directa amb el nostre dia a dia: amb els desplaçaments que realitzem, els busos que utilitzem, el cost del carburant, la contaminació que produïm i, sobre tot, la qualitat de vida de la nostra ciutat. De que serveix que el Corredor Cantàbric-Mediterrani tinga finançament europeu, si no som capaços de que el Port de Sagunt, un nucli de població de 40.000 puga connectar-se a la xarxa ferroviària de rodalies. Per no parlar de les pantalles acústiques de l'AP7, la connexió del Pontazgo, o tindre uns accessos dignes per a Parc Sagunt, que facen que no es convertesca en un embús permanent de camions.

El votant, les persones que patim els dèficits d'infraestructures de primera mà, sabem distingir el nivell abstracte del concret. Quan es ven fum i quan treball. I en la mobilitat de proximitat, lamentablement, queden molts deures per fer.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Presidenta Comarcal PSPV-PSOE

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
El último caso es el de un hombre de 65 años, residente en Calicanto y sin antecedentes de viajes en el período de incubación, que inició síntomas del pasado día 18 de mayo e ingresó ayer miércoles en el hospital de Manises
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.