Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BENETÚSSER

Laura Chulià: "El suport de la gent pels carrers del poble em dóna vida i il.lusió"

L'alcaldessa de Benetússer, Laura Chulià, destaca dins la seua gestió el naixement de Benesermu
PEDRO NAVARRO - 26/03/2015
Laura Chulià nos recibe en su despacho del ayuntamiento de Benetússer. //BENETÚSSER Laura Chulià nos recibe en su despacho del ayuntamiento de Benetússer. //BENETÚSSER
Laura Chulià Serra (Benetússer, 1982) és llicenciada en Dret i regidora del Partit Popular de Benetússer des de 2007, així com membre del Comitè Executiu comarcal del PP de l'Horta Sud des de 2011. En les anteriors eleccions municipals el seu partit va obtindre la victòria a les urnes aconseguint 8 regidors, convertint-se així en alcaldessa de Benetússer.
-Després de 32 anys de governs socialistes al municipi, la primera legislatura popular a Benetússer va arribar en 2011 amb vostè al capdavant de l'equip de govern. Quin balanç pot fer d'estos quatre anys d'alcaldia, a portes com estem d'uns nous comicis?
-La alegria i orgull més gran ha sigut vore nàixer l' empresa pública de neteja Benesermu. Era un repte i punt bàsic del nostre programa i aconseguir-ho és un orgull. Entenem que per estalviar hem de retornar a l'Ajuntament servicics que estaven externalitzats i amb Benesermu en 2 anys hem estalviat més de 300.000 euros i això es nota. El pitjor ha sigut la falta de majoria al govern. Ens ha dut a situacions molt dures en el dia a dia. Hem tingut problemes amb tres regidors, expulsats del nostre partit i que no han deixat l'acta, que ens han dificultat la tasca. Quan entrarem al govern sabíem que anavem a trobar una situació difícil, però econòmicament ha sigut més complicada del que esperavem perquè s'hem trobat amb un deute molt gran. Hi ha moltes coses per fer, i dia a dia anem traguent-les. La gent pensava que anavem a tancar-ho tot: l' escola d'adults, els jubilats, el Molí... però no s'ha tancat res. I a més està el problema de la piscina pública, que la cedirem a una empresa que ha entrat en concurs d'acreditors. No la hem tancat nosaltres.
-Durant la seua legislatura han reduït el tipus de l'IBI progressivament, passant del 0,90 al 0,64 actual. Cóm afavorix esta mesura als veïns de Benetússer? 
-Després de l'última revisió catastral de la vivenda els preus dels pisos pujaren moltíssim. Amb la crisi i l'atur molt accentuats dicidirem rebaixar el tipus de gravàmen, on l'Ajuntament sí té potestat sense dependre del Catastro, per tal de frenar eixa pujada. És complicat, però la idea és reduir les pujades en el rebut de l'IBI dels veïns, tot i que amb la mesura hem deixat d'ingressar diners en les arques municipals.
-Es veu amb forces per afrontar una nova legislatura?
-Me veig il.lusionada pel suport de la gent. He viscut situacions de molt de desgast personal i professional, però quan vas pel carrer i la gent te diu que vol que te presentes, aixó et dóna vida i il.lusió. No créc en els caps de govern eterns, des de que sóc alcaldessa he dit que eixa cadira té data de caducitat. Tot i això, m'agradaria saber qué opina la gent. Si creuen que ho hem fet bé, tornaràn a votar-me, i si no me diràn veste'n a casa.
-Les xifres d'atur han baixat en 2015 en tota la comarca, però segueix sent el principal problema al que s'enfronten els municipis. Com valora la situació a Benetússer quant a les xifres de desocupació?
-Ara mateix estem en el mateix nivell d'atur de 2011 i les últimes dades ens sitúen en 1.832 persones. Tenint en compte els nostres recursos limitats per combatir-lo estem satisfets. Ara se mos obri la possibilitat de tornar a dissenyar un Pla General d'homologació de terrenys de Benetússer, perquè volem revitalitzar el nostre polígon industrial i que açò puga contribuir a reduir l`atur. Hem d'aprofitar la inèrcia generada per l'arribada d'IKEA Alfafar ja que les naus del nostre polígon estàn ubicades just al costat.
-Al seu judici, quin és el principal problema que queda per resoldre en el municipi?
-Molt important, actual i complicat és el tema de la piscina. El cas està als tribunals. Som conscients que el municipi necessita eixes instalacions i estem treballant per donar una solució al problema. Tot i que estem reduïnt gastos municipals és complicat perquè no hi ha diners per a la gestió i no volem que la solució passe per hipotecar més als nostres veïns amb impostos. Però sóc optimista i pense que en 2015 es pot trobar una solució.
-Els partits emergents com UpyD, Ciutadans, Compromis o Podemos estàn creixent considerablement a la comarca. Creu que el seu paper a Benetússer serà decisiu per a la governabilitat?
-Com a política te diria que el més idílic és fomentar eixa participació a través de quanta més representació millor. Com a veïna, me preocupa molt el actual sistema que tenim en el que partits emergents, que trauen 600 o 700 vots, puguen tindre la clau de govern en molts Ajuntaments. Personalment, me distorsiona molt la imatge de democracia. Si els partits que menos vots han tret són els que més poder ténen, algo està fallant en el sistema. Sóc partidària de quan més partits millor, més pluralitat i participació, però també de que tinguem una segona volta electoral. Lo que no pot ser són pactes i coalicions una vegada ja han passat les eleccions. Qui vullga anar en coalició que vaja, però des d'un principi i que se presente així per a que la gent el vote, però no després. Fer pactes i mocions de censura a meitat d'una legislatura és jugar amb la voluntat de la gent. Tindre una segona volta electoral seria ideal perquè el partit més votat puga tindre una majoria suficient per desenvolupar el seu programa. També pense que una legislatura de 5 anys seria més efectiva.
-Si guanya les eleccions de maig i repeteix com a alcaldessa, quin serà el seu gran repte?
-Molts reptes. El més important seria ampliar les encomanes de gestió del Ajuntament amb Benesermu, perquè suposa apostar per donar treball a la gent del poble. Per supost, solucionar el problema de la piscina i que siga el menys dolent possible pels interessos del poble. I també rebre la subvenció del Pla Confiança de la Generalitat, una suma de 900.000 euros per a la ampliació de terrenys esportius. Són uns diners que no volem perdre però que estàn supeditats a la aprobació d' un projecte de expropiació de terrenys ja presentat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

En esta ocasión ha sido la recién nombrada edil de comercio María Teresa Verdú, quien forma parte de la confluencia entre Podemos y EU, la que ha destapado el conflicto interno del Gobierno de Paiporta
Requeriment referit a les publicacions en les seues xarxes socials

Otras noticias en sucesos

El amenazado no pudo diferenciar si el arma era simulada o no y se sintió gravemente intimidado, por lo que llamó a la policía, mientras que el agresor huyo a la carrera
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.