Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

Les mascletaes de Paiporta tornen al barranc

L'Ajuntament aconsegueix els permisos per a disparar al centre del poble després de realitzar gestions davant diferents organismes de la Generalitat
REDACCIÓ - 11/03/2019
El regidor de Cultura, l El regidor de Cultura, l"alcaldessa de Paiporta i la Directora General de Prevenció d"Incendis Forestals
Les mascletaes falleres de Paiporta podran tornar a disparar-se al Barranc de Xiva. Les gestions de l'Ajuntament davant la secretaria de Medi Ambient de la Generalitat i la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport han fructificat i totes aquelles falles que vulguen podran disparar les seues mascletaes al barranc i encendre la metxa des del balcó de l'Ajuntament.
Degut a una modificació legal arran de casos com els de el greu incendi de Guadalajara o el de Cullera, on un castell de focs va provocar un foc a la muntanya, no es poden realitzar dispars pirotècnics ni altres activitats que impliquen encendre foc en cap zona forestal. Aquest canvi va afectar als permisos per a celebrar les mascletaes al Barranc de Xiva, ja que té la consideració de zona forestal.
L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor de Cultura, Alberto Torralba, s'han reunit recentment amb la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Dèlia Álvarez, per a obtindre els permisos necessaris i tancar totes les gestions davant els organismes oficials, que havien d'acreditar les festes falleres de Paiporta com a bé d'interés cultural local.
Aquestes gestions han donat finalment els seus fruits, i el consistori ja compta amb els permisos i la documentació necessària per a que les mascletaes tornen al seu lloc històric, al cor mateix del casc urbà de Paiporta. Els dispars començaran des del balcó del consistori, i les mascletaes es muntaran al Pont Vell i la placeta del Casino.
La notícia ha estat comunicada per l'alcaldessa, Isabel Martín, a les comissions falleres i a la Junta Local Fallera (JLF), en una reunió que ha tingut lloc aquest dilluns a l'Ajuntament.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Cs Torrent se compromete a solicitar una auditoría de gestión para la optimización de los servicios municipales para su eficiencia y transparencia
Entrevista a la candidata de Esquerra Unida a la alcaldía de Aldaia

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.