Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CARME FERRER I ESCRIVÀ

Llengua i cultura

Vicesecretaria de Cultura i Formació de l'Executiva del PSPV l'Horta Nord
- 12/07/2018
Carmen Ferrer.
Carmen Ferrer.

La corretja de transmissió de la cultura és laseuallengua, en la nostra cultura aquesta corretja ha sigut un camí costós. Gràcies a la gent del poble, la llengua no va morir en el període de la dictadura; el poble la parlava a pesar de la prohibició.

En 1949 un grup d'hòmens començaren la tasca de l'ensenyament del valencià, mitjançant uns cursos. Varen ser la soca on ens mantingué aquest foc fins que oficialment fou una realitat amb la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (1983). A l'escola podíem aprendre bé el nostre idioma.

Han sigut anys de lluita perquè les nostres escoles de manera reglada fóra estudiada, a pesar dels entrebancs que la dreta ha posat sempre menyspreant-la i paralitzant-la.

Del 1949 al 1978, aquell grup d'hòmens va créixer per mantenir la llengua i la cultura. Durant aquest període el poble pogué viure-la; cal anomenar persones com: Carles Salvador, JosepGiner, Ferrer Pastor, Nicolau Primitiu, Soler i Godes, Almela i Vives, Matilde Salvador, Enric Soler, Sanchis Guarner, Joan Fuster, VicentAndrésEstellés,... Molts d'ells i d'elles suportaren mil i unmenyspreu, amenaces, atemptats, però a ells tot açò no els desanimava, al contrari no deixaren d'aportar i enriquir la nostra cultura.

Els que visquérem les burles i càstigs per parlar la nostra llegua és avui un orgull, una satisfacció constatar com la ciutadania la parla amb normalitat.

Un home savi digué"Qui no estima laseuallengua no estima la terra on va nàixer.

En el PSPV-PSOE sempre hem estatahí, la Llei d'Ús d'Ensenyament del Valencià obrí el camí, els professionals de l'educació han fet quesigauna realitat la normalització a l'escola, devem agrair a aquest col·lectiu el seu esforç i dedicació, que com abans he dit també ells trobaren moltes dificultats en alguns períodes.

El PSPV-PSOE de la Comarca de l'Horta Nord afrontem aquesta nova etapa amb un programa polític basat en els valors que inspiren la nostra organització: llibertat, igualtat, solidaritat i justícia social.

Aquests valors per a dur-los a terme precisen l'impuls a la nostra cultura, a la nostra identitat com a poble, com no potser d'una altra manera.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Columnista de El Periódico de Aquí

Otras noticias en sucesos

Según la denuncia recibieron insultos homófobos y ''de repente, uno de ellos le pegó un puñetazo en la nariz y éste cayó al suelo. Que se acercó para intentar mediar y que no siguieran y el mismo chico le pegó a él también un puñetazo en la nariz, tirándolo al suelo. Que cuando se levantó le volvió apegar el mismo chico una patada en la parte de la cara, cerca de la ceja izquierda''
La mujer, de 46 años, ha fallecido después de que el coche en el que circulaba se haya salido de la vía y haya colisionado con una farola en una salida de la antigua N-340
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.