Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FRAN RAGA

Malalts de Massanassa

- 11/06/2018
Fran Raga
Fran Raga

Diu el meu amic Nelo, regidor de SíSePuede en el meu poble, Massanassa, que estic malalt. No el malinterpreteu, diu que a ell també li ha passat, que té solució. Fa unes dies vingué a Massanassa de fóra que no coneixia el poble, i contra l'opinió d'alguns, li vaig fer donar una volta pel poble. Primer baixem a la Marjal, des del Motor del Noí, passat pel del Barraquer, els camps d'arròs, la (poca) horta que ens queda, el carrer principal del cementeri, el polideportiu, la pinada del Divendres, l'Alqueria de Sòria, els carres estrets i amables del meu atresorat Barri de l'Orà, el mural del gran Josep Lacreu sobre l'esglèsia de Sant Antoni, les cases modernistes que queden en l'Avinguda Blasco Ibáñez o els carrers del Barri de la Baixaeta el van sorprenent dels detalls que conserva el nostre poble a pocs minuts de la capital. 

Com és Corpus aprofitem per a disfrutar dels altars i de la costum dels carrers vells de muntar-los i decorar-los, cada ú aportant una cosa de sa casa. Els llençols i els tapissos del Crist de la Vida que pengen des de les finestres donen un toc especial a un casc vell tan especial com oblidat per part dels que manen.

Les Escoles Velles, els depòsits d'aigua o l'empedrat dels carrers acaben de fer perfecte un passeig en el que no tinc temps d'acabar les moltes històries que m'han contat els nostres majors. Dies després d'esta visita me trobí a un veí tirant el fem en els contenidors vells i bruts que tenim en el carrer. El meu veí, que sempre ha votat als del pardal en les sigles, diu que fa falta més trellat i menys ideologia. I pense que té molta, (tal volta massa), raó. Per a fer que eixa Massanassa que tots volem passe de ser bona a ser perfecta fa falta trellat, generositat i ambició. ¿Quantes voltes hem sentit això de que en el poble se vota a la persona? Anem a posar-ho en pràctica, anem a votar persones. Busquem malalts per Massanassa, enamorats del nostre poble que vullguen renovar la se seua estima al nostre patrimoni, a les nostres festes, a la nostra gent. Fa falta independents en política i independents en els partits.

No necessitem regidors que presenten mocions precuinades en Madrid. No necessitem enfrontaments ni fòbies. Necessitem gent que camine pels nostres carrers tots els dies, crítics que vullguen millorar el entorn on vivim. Necessitem generositat per a reconéixer que tots junts, deixant de banda qüestions que no podem resoldre des de l'Ajuntament, perquè no és la nostra competència, farem un poble millor. Calen malalats per Massanassa.

Otras noticias en Opinión

Presidenta de la Unió de Periodistes Valencians
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.