Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MANISES

Manises aprova un pressupost de 26.318.000 d'euros per a 2019 amb una forta inversió social

S'han mantingut les subvencions a la targeta de metro per a majors amb una inversió de 160.000 euros
REDACCIÓN - 15/12/2018

L'Ajuntament de Manises ha aprovat en la sessió plenària extraordinària del mes de desembre el pressupost per al proper any, amb els vots en contra del Partit Popular i el regidor no adscrit. L'import total del pressupost ascendeix a 26.318.000 euros, una quantia que suposa un increment d'un 2,71% amb respecte l'any anterior.

"A més de fomentar l'ocupació i el compromís ferm amb la nostra cultura pròpia, hem prioritzat la inversió social i, per això, hem mantingut xifres importants per conservar els nostres serveis públics municipals sense pujar els impostos", ha assegurat Manuel Gutiérrez, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Manises. Així, l'equip de govern, conscient de la situació en què es troben les famílies de Manises, ha destinat 500.000 euros per a les ajudes assistencials, una xifra que suposa un increment de 140.000 euros amb respecte el primer any de legislatura.

Així mateix, s'han mantingut les subvencions a la targeta de metro per a majors amb una inversió de 160.000 euros i, per primera vegada, s'ha dedicat una partida pressupostària a les ajudes de transport per als estudiants de Manises. A més aquest any, com a novetat, les escoles infantils seran gratuïtes per a l'alumnat de 2 a 3 anys gràcies als esforços del consistori i les subvencions de la Generalitat Valenciana.

L'ocupació, tant de parats de llarga duració com de recents titulats, torna a ser un altre dels eixos més destacats en els comptes municipals per a 2019. L'Ajuntament de Manises destinarà, per una banda, 100.000 euros per a beques de programes de pràctiques formatives i, per altra, més de 70.200 euros al funcionament del taller per a persones desocupades majors de 25 anys, cofinançat pel SERVEF. Per promoure la integració laboral de persones amb diversitat funcional, també s'invertirà 15.000 euros a les beques de formació d'aquest col·lectiu social.

Continuant amb el compromís de fer de Manises una ciutat més habitable, el consistori destinarà més de 98.200 euros al Pla General d'Ordenació Urbana i 200.000 euros al Pla Provincial de Serveis i Obres. En aquest exercici, també es reparà la coberta de l'aparcament subterrani de San Cayetano, una obra pressupostada en 610.000 euros, i es procedirà a la neteja i adequació del llit del Riu Túria en consonància amb l'interés de l'equip de govern en la conservació i protecció del nostre entorn.

En l'àmbit cultural, l'Ajuntament de Manises invertirà aquest any 60.000 euros per a la celebració de la XIV Biennal de Ceràmica, un esdeveniment internacional que persegueix impulsar aquesta forma d'art i que situa a Manises com una de les ciutats de la ceràmica referents.

Pel que respecta als ingressos i gastos per a 2019 es corresponen a 26.318.000 euros. El manteniment dels serveis públics bàsics i les actuacions de protecció i promoció social suposen 9.436.200 i 3.460.600 d'euros respectivament, quasi un 50% de la despesa total de l'Ajuntament de Manises. "En 2019, el govern municipal continuarà parant l'atenció en les necessitats dels col·lectius més desfavorits i amb menys capacitat per aconseguir un nivell de vida superior a la mera subsistència", ha assegurat l'alcalde de Manises, Jesús Borràs.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Miles de festeros de dan cita en la cena de hermandad a los pies de la Torre
La primera edil ha destacat que Picassent ha escollit de nou un govern de progrés

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.