Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MANISES

Manises es prepara per a la «Festa i Cavalcada de la Ceràmica»

Enguany i com a novetat es realitzarà el primer concurs de torn en la Festa de la Ceràmica de Manises
REDACCIÓN - 11/07/2018
Torn en la Festa de la Ceràmica
Torn en la Festa de la Ceràmica

Hui, l'oficina de Tourist Info de la Marina Reial de València, ha albergat la presentació de la Festa i Cavalcada de la Ceràmica de Manises de 2018. A la presentació han assistit, l'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, el regidor de Turisme, Javier Mansilla i la regidora de Festes, Altea Royo. També han estat presents el director del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, Miquel Clemades i Evarist Caselles, Director del Patronat Provincial de Turisme València Turisme. A més, el ceramista homenatjat d'enguany, Melchor Zamora «Choro», ha amenitzat als assistents amb demostracions ceràmiques realitzades a torn.

La ceràmica tornarà a ser, un any més, la protagonista principal de Manises durant la «Festa i Cavalcada de la Ceràmica» que se celebrarà del 14 al 18 de juliol, on manisers i maniseres, a més de visitants, podran gaudir d'un espectacle únic en el món. Cal recordar que la «Festa i Cavalcada de la Ceràmica» van ser declarades Festes d'Interés Turístic Autonòmic en 2008, i són el reflex de la importància que des de fa més de 700 anys, i de manera ininterrompuda, té la ceràmica a Manises.

La celebració de la «Festa de la Ceràmica» tindrà lloc els dies 14 i 15 de juliol en l'Avinguda Blasco Ibáñez de Manises. Aquest emplaçament comptarà amb una part dedicada a la venda de ceràmica artesanal, tant local com d'altres punts geogràfics, i una altra on el públic podrà veure i realitzar diferents tècniques com ara pintura, raku, tornejat, realització de flors o socarrats.

El dissabte 14 de juliol, l'Avinguda Blasco Ibáñez també albergarà a partir de les 20.30 h el «VII Concurs d'Allioli Festa de la Ceràmica». Una competició oberta a tot el públic que des que es va iniciar l'any 2011 ja s'ha convertit en tradició, i on els millors alliolis seran guardonats amb atractius premis.

Enguany i com a novetat es realitzarà el primer concurs de torn en la Festa de la Ceràmica de Manises el qual estarà dividit en dues proves. D'una banda, la realització d'un cilindre amb la major altura possible i per un altre, una peça amb el major diàmetre possible, tot açò en un temps de 10 minuts per a cada pueba i amb 6kg de fang. Qualsevol persona professional o afeccionada podrà participar en el concurs que tindrà lloc el dia 15 de juliol a les 19:00h en l'Av. Blasco Ibáñez de Manises prèvia inscripció en el stand que Turisme Manises disposarà en la Festa de la Ceràmica. El concurs estarà patrocineu per Vicente Díez S. L. i tindrà un premi de 100€ per a l'adquisició de productes ceràmics en la pròpia empresa.

Però abans, el 12 de juliol, s'inaugurarà una exposició al Museu de Fotografia de Manises on es podrà veure una mostra de la ceràmica artesanal realitzada pels artesans participants en la Festa de la Ceràmica, la qual estarà disponible fins al 31 d'agost. Després de la inauguració, es farà un homenatge a l'artesà Melchor Zamora Alepuz «Choro» a l'Auditori Germanies.

La «Cavalcada de la Ceràmica» sempre té lloc la vesprada del 18 de juliol. És un esdeveniment únic en el món on els membres de la Clavaria Santes Justa i Rufina, pujats en carrosses que desfilen per tota la ciutat, obsequien a tots els assistents amb peces de l'artesania local.

Per al regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, «la «Festa i Cavalcada de la Ceràmica» és un esdeveniment que encara que té com a eix fonamental la tradició ceràmica manisera, alberga moltes més activitats culturals i d'oci perquè manisers i maniseres de totes les edats puguen gaudir de les seues festes en un entorn agradable i de festivitat en companyia d'amics i familiars».

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Manises, Altea Royo, ha remarcat que «a banda d'aquestes dades tan assenyalades a l'agenda de festes manisera, també tenim activitats de tot tipus per a grans i per a menuts. Teatre, concerts, màgia, jocs infantils i musicals invadiran els nostres carrers durant pràcticament tots els dies fins el 20 de juliol», ha afegit la regidora.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´Horta Sud

Esta nueva herramienta muestra de manera gráfica y efectiva el estado del gasto presupuestario en las distintas partidas entre otros datos de interés
Se trata de un taller que el Ayuntamiento organiza desde hace ocho años y que es muy reclamado por las mujeres del municipio

Otras noticias en sucesos

Tras volcar se ha producido una fuga de gasoil del depósito del camión frigorífico, aunque los bomberos del Consorcio desplazados hasta el lugar han evitado que se produzca un incendio.
Detenidas 20 personas y realizados cinco registros en los que se intervino abundante documentación, además de terminales móviles y tarjetas bancarias
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.