Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MANISES

Manises organitza una xarrada informativa per combatre al mosquit tigre

REDACCIÓ - 30/06/2018
Manises organitza una xarrada informativa per combatre al mosquit tigre
Manises organitza una xarrada informativa per combatre al mosquit tigre

La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Manises va organitzar recentment al saló de plens del consistori una xarrada oberta a tot el públic com a mostra de la seua determinació per continuar amb la seua tasca de prevenció i sensibilització sobre la problemàtica del mosquit tigre.

L'eix fonamental d'aquesta xarrada divulgativa, dirigida als veïns i veïnes de Manises, va ser informar sobre les mesures tant per a prevenir com per a combatre a aquest insecte. Per això, es va facilitar informació bàsica sobre quines són les característiques d'aquest mosquit i en quins llocs i condicions es reprodueix.

El mosquit tigre no es pot confondre amb altres xicotets insectes voladors: la seua distinció del mosquit comú es pot observar en el seu color amb potes ratllades en bandes blanques i negres; el seu vol solitari i baix, el que implica que les seues picades doloroses solen donar-se en les extremitats inferiors; i que enfront de la generalitzada creença que només actuen de nit, solen picar durant el dia o la vesprada.

Aquest mosquit sol reproduir-se en quantitats xicotetes d'aigua estancada de més de sis dies, la qual cosa suposa que, encara que es donen accions preventives per part de l'Ajuntament, són les zones privades les més proclius a la seua proliferació. Evitar recipients que puguen acumular mínimament aigua estancada tombant-los o emplenant-los d'arena, renovar cada dia l'aigua dels abeuradors dels nostres animals, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres o tirar lleixiu o pastilles del WC als embornals, van ser les principals recomanacions oferides perquè manisers i maniseres puguen fer front a aquest insecte i, al mateix temps, també puguen col·laborar en el control d'aquesta plaga des de les seues cases.

«Amb aquesta xarrada i la distribució de fullets, el departament de Salut Pública té l'objectiu de donar a la ciutadania les recomanacions necessàries, així com les estratègies de vigilància i control per fer front al mosquit tigre. No solament prenem mesures efectives com pintar els embornals amb pintura específica o controlar zones sensibles, sinó que a més realitzem xarrades internes per combatre apuesta plaga en zones i edificis municipals. Aquesta iniciativa també serveix per a demanar la col·laboració ciutadana, ja que és important que tots i totes estiguem conscienciats a l'hora de controlar els focus de cria del mosquit tigre, sobretot als espais privats on l'Ajuntament no pot accedir», ha explicat la regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Manises, M.ª Irene Camps.

Otras noticias en L´H. Sud

El Presupuesto de 2019 asciende a 10.868.131,56 euros y se aprobó con los votos favorables de los socialistas
Con esta iniciativa del área de Patrimonio de l’Ajuntament, las nuevas placas recuperan el nombre original de las vías más antiguas del municipio

Otras noticias en sucesos

Intervenidas un total de 3.000 plantas de marihuana con un peso superior a los 200 kilos, numeroso material dedicado al cultivo, siete pistolas táser y 23.800 euros en efectivo
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.