Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA COSTERA

Més d'una trentena d'actes commemoren el 25N a Xàtiva

El darrer trimestre registra un repunt dels casos de denúncies per violència de gènere i els trencament d'ordres d'allunyament
REDACCIÓ - 22/11/2017

Més d'una trentena d'actes donen contingut a l'amplíssima programació elaborada per la regidoria i el Consell de les Dones de Xàtiva al voltant de la commemoració del 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere. Aquest matí, la regidora de Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha presentat aquesta extensa programació que va arrencar el passat mes d'octubre i s'estén fins el 15 de desembre. La regidora ha estat acompanyada per la tècnica d'Igualtat, Àngela Lloret. En la roda de premsa s'ha presentat el cartell guanyador del concurs d'enguany, obra de Sara Pastor Nadal, alumna de segon de Batxillerat de l'IES Josep de Ribera.

Chapí ha destacat que"durant tot l'any realitzem activitats de manera transversal, amb participació de les àrees de Joventut i Sanitat. Enguany hem tingut una gran participació en els concursos de dibuix i cartells, amb més de dos-cents participants dels instituts i molts altres dels col·legis".La regidora també s'ha referit al manifest que serà debatut al plenari municipal del proper dissabte,"per posar de relleu la tasca que ens queda per fer i encoratjar a la societat",en paraules de Chapí.

A preguntes dels periodistes, Francesca Chapí ha desvetllat que durant el darrer trimestre han augmentat el nombre de consultes en relació a denúncies per violència de gènere i també s'ha incrementat el número de trencaments d'ordres d'allunyament, en especial durant el mes de setembre, segons ha informat la regidora.

Tornant al motiu de la roda de premsa, la programació del 25-N presentada hui ofereix una variada tipologia d'actes que va des dels concursos artístics fins les concentracions, passant per xerrades col·loqui, exposicions, cine fòrum, activitats amb escolars i presència en esdeveniments esportius. Però sense dubte, el major pes de la programació el sustenten les xerrades i les activitats culturals.

Pel que fa a les xerrades, ja se n'han celebrat 3 a data de hui, bàsicament centrades en aspectes de prevenció de danys psicològics produïts per la violència de gènere i de sociabilització preventiva front a determinats micromasclismes. Hui mateix continuen les jornades de coeducació i prevenció de violència de gènere i durant tota la setmana, la Policia Local impartirà xerrades dirigides a l'alumnat de primer de Batxillerat. Finalment, els dies 1 i 15 de desembre, la Casa de la Joventut acollirà dos tallers centrats en matèria d'igualtat.

En quant a les activitats culturals, hi ha hagut concursos de dibuix i cartells, concursos i tallers literaris, exposicions, projeccions de cinema i teatre, tot al voltant de la temàtica de la violència de gènere i les seues repercussions. A tot açò, cal sumar altres activitats programades des de l'àmbit sanitari, com ara projeccions de curtmetratges, concentracions i perfomances.

Per al dia 25 de novembre, està convocada una gran marxa contra la violència de gènere amb acompanyament de la batucada de l'escola de música Rhytmus. Prèviament (18h) se celebrarà la recepció de les pancartes participants al tercer concurs de pancartes contra la violència de gènere. L'eixida de la marxa serà a les 19 hores. En finalitzar, es produirà la lectura del manifest del Consell de les Dones, amb una exhibició de la Muixeranga de Xàtiva. Després, es lliuraran els premis del concurs de pancartes i, en acabant, es durà a terme la concentració del 25 de novembre, a les 20 hores, a la porta de l'Ajuntament.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

Desde la Conselleria han explicado que este nuevo hospital es el resultado del convenio de colaboración que Sanidad suscribió en julio de 2016 con el Ayuntamiento de Ontinyent
L’activitat inclosa a la campanya “Ontinyent Il·lusiona” comptarà amb animació i jocs infantils fins el dissabte a la Plaça de la Concepció

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
En concreto, se les atribuyen ocho delitos de robo con violencia e intimidación, seis de robo con fuerza en las cosas, dieciséis de hurto, otro de pertenencia a grupo criminal y otro de apropiación indebida
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.