Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MOBILITAT

Mobilitat Sostenible millora el desplaçament per als vianants entre els barris de Sant Josep i Ciutat Jardí

Grezzi: «Fins ara s'obligava a les persones a donar una gran volta caminant perquè els cotxes a penes es detingueren»
REDACCIÓ - 12/06/2018
Mobilitat Sostenible millora el desplaçament per als vianants entre els barris de Sant Josep i Ciutat Jardí
Mobilitat Sostenible millora el desplaçament per als vianants entre els barris de Sant Josep i Ciutat Jardí

Un nou pas de vianants en el carrer de Ramon Llull, entre els carrers de Leandro de Saralegui i Escultor Alfons Gabino, legalitza un itinerari per als vianants que els veïns i les veïnes realitzaven sense comptar amb un pas habilitat. Ramon Llull, que marca la frontera entre els barris de Sant Josep i Ciutat Jardí, «suposava un límit encara major per la jerarquia en l'ús de l'espai públic que fins ara s'havia donat al trànsit motoritzat per sobre de la mobilitat per als vianants», ha expressat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

En este tram hi havia fins ara una absència de pas de vianants pel pas natural que els veïns i les veïnes d'estos barris realitzen caminant per a moure's d'un barri a un altre. «La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha posat punt i final a esta anomalia», ha dit Grezzi, mitjançant la instal·lació d'un nou pas de vianants que unix els carrers Leandro de Saralegui amb Escultor Alfonso Gabino, ampliant la mitjana i modificant l'orientació i ubicació d'alguns semàfors d'acord amb la nova ordenació.

Esta connexió facilita la mobilitat de vianants entre la plaça de Xúquer i la plaça d'Hondures, zones que solen estar molt transitades per la multitud de locals de restauració i oci, però també per la quantitat de comerços i servicis que hi ha en la zona. A més, es tracta d'una àrea amb molt moviment cap a les universitats, tant cap a la Universitat de València com cap a la Universitat Politècnica de València.

«Una vegada fet sembla obvi que eixe pas de vianants és el natural, però la veritat és que fins ara s'obligava a les persones a donar una gran volta caminant perquè els cotxes a penes es detingueren. És el món a l'inrevés, sí, però encara hui algunes veus, cada vegada més aïllades afortunadament, s'oposen a estes millores per a tots que estem fent», ha subratllat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que emmarca esta actuació en el treball que està efectuant el Govern de la Nau per «posar als vianants i la seua seguretat per davant de tot».

En eixe sentit, esta regidoria ja va realitzar mesures de reordenació en esta zona en el mes de gener amb la recuperació de l'espai per als vianants en la plaça de Xúquer, el canvi d'estacionament de bateria a cordó i el tall dels itineraris oportunistes mitjançant el canvi de sentit d'alguns trams de carrer. A tot açò ara se suma el nou pas de vianants i també el canvi de sentit del carrer de Leandro de Saralegui de manera que queda d'eixida a Ramón Llull per al trànsit motoritzat, donant resposta així a les peticions veïnals i a la nova conjugació circulatòria que pretén calmar el tràfic en estos barris.
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.