Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MONCADA

Moncada celebra la Setmana de les Lletres

D'entre les activitats programades destaca el lliurament dels Premis de les Lletres a persones i entitats que realitzen tasques de difusió del valencià
REDACCIÓN - 11/12/2018
Programa de la Setmana de les Lletres. EPDA Programa de la Setmana de les Lletres. EPDA

La Primera Setmana de les Lletres de Moncada tindrà lloc entre els dies 12 i 15 de desembre, una iniciativa que perseguix reconéixer el treball realitzat per institucions i persones per la llengua i cultura valencianes.

L'acte central se celebrarà el dia 13 amb la gala de lliurament dels Premis de les Lletres, guardons que s'entregaran a entitats i individus que destaquen per la seua tasca de foment de la llengua en un sentit ampli així com de la cultura d'este territori. Les categories establides són arts escèniques (premi per al grup de teatre local), música ( premi per a la rondalla "El cant ens dóna vida"), creació literària (guardó per a la Fundació Sambori, en commemoració del seu 20 aniversari), entitats culturals (premi per al grup de Danses de Moncada), patrimoni Natural i Cultural (premi per a la Reial Sèquia de Moncada) en el seu 750 aniversari i Guardó d'Honor (premi a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua). Així mateix, rebrà un guardó l'escriptor local Josep Valls.

Les candidatures van ser proposades pel govern local, les entitats culturals i pel grup municipal A.mun Montcada. La gala de lliurament dels guardons es realitzarà a les 19 hores en el Centre Cultural Blasco Ibáñez i hi estarà present Fernando G. Delgado, diputat de les Corts Valencianes, periodista, escriptor i dramaturg.

Les altres dos activitats de la Setmana de les Lletres tenen a Ausiàs March, un dels poetes més destacats de la literatura valenciana, com a protagonista. El dia 12 a les 19 hores en l'Ajuntament es realitzarà la conferència "Ausiàs March: De l'edat mitjana als nostres tremps" a càrrec de Vicent Josep Escartí, catedràtic de la Universitat de València. El dia 15, la companyia Melodemodomies presentarà en el mateix espai el recital poeticomusical "Ausiàs March: cant de Mort i d'Amor", una funció en què un grup d'excel·lents músics acompanyen a Francesc Anyó, rapsode, els poemes de l'autor al mateix temps que es projecten imatges creades per l'artista Joan Castejón. L'última de les accions programades és l'actuació musical "Les Flamencianes" d'APA, que arribarà el dia 14 a les 22.30 hores al Centre Cultural Blasco Ibáñez.

"És per a nosaltres un honor poder presentar la primera edició de la Setmana de les Lletres", afirma Amparo Orts, alcaldessa de Moncada. "Un dels principals objectius de la iniciativa és reconéixer l'importantíssim treball que moltes persones i institucions realitzen en el camp de la promoció de les lletres i de la cultura, moltes vegades sense adonar-nos-en de l'enorme impacte que tenen les seues accions", explica l'edil. "Des de l'oficina de promoció lingüística municipal desenvolupem moltes activitats per a difondre i normalitzar l'ús de la nostra llengua, que juntament amb eixes entitats i persones la mantenen viva gràcies a utilitzar-la de manera natural en les seues tasques", conclou.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

La carrera se celebró el pasado domingo
Los actos religiosos acabaron con un vino de honor para los asistentes

Otras noticias en sucesos

La niña fue localizada en la estación de autobuses de Madrid donde al parecer había viajado para conocer a un joven
El hombre reaccionó de esta forma al pedirle al médico que le hiciese una receta y éste se negara al poder suministrársela
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.