Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PUÇOL

Neus Almodóvar guanya el concurs de cartells per a anunciar la Setmana de la Dona de Puçol

En esta edició han participat més de 600 alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol
REDACCIÓ - 26/02/2019
Ganadores del Concurso. EPDA Ganadores del Concurso. EPDA

Neus Almodóvar ha sigut la guanyadora i els seus companys d'estudis,PabloSoriaiWidadAlouat, els finalistes. Són els autors del cartell que enguany anuncia la programació de la Setmana de la Dona i han sigut triats entre més de 600 participants enestaedició, tots ells alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol.

Des de fa anys, la Setmana de la Dona no solament aposta per una programació per a sensibilitzar als veïns, sinó també per col·laborar amb diferents col·lectius i entitats que s'impliquen directament en l'elaboració de projectes que servisquen per a lluitar per la igualtat dia a dia… iesteconcurs és un bon exemple d'ese treball silenciós.

«Vaig dissenyar quatre esbossos i, juntament amb elprofe, triarem el que ens semblava més interessant», recordaPabloSoria, que participa per primera vegada en el certamen. «El meu disseny es basa en la igualtat, representada per una balança que cal mantindre en equilibri entre tots. I el cartell l'he realitzat íntegrament a mà, sense suport de tecnologia».

A través de l'assignatura de plàstica, els alumnes de Batxillerat i diferents cursos d'ESO han treballat durant gener i febrer en el concurs de disseny per al cartell; per a molts era la primera vegada, encara que alguns com Neus iWidadja han participat en edicions anteriors. Tècnica lliure, incloure el títol i una data límit eren els únics requisits per a participar… bo, això i que en algun cas el treball podia ajudar a pujar nota.

WidadAlouatva haver de canviar la idea inicialment prevista: «Tenia un altre disseny en ment, però ja havien realitzat un molt semblant, per la qual cosa el professor em va proposar buscar una cosa totalment diferent. Així que vaig fer una foto a la meua germana i després vaig afegir els textos. Tot el treball digital, res fet a mà».

Diferents acostaments, però per a tots una experiència que esperen repetir en pròxims anys. No sempre una assignatura et permet difondre el teu treball i guanyar un premi… sens dubte, una fórmula ideal per a acudir amb interés a classe.

«Vaig fer quatre esbossos, però tres d'ells no em van agradar», apunta la guanyadora del concurs, Neus Almodóvar. «Vaig dissenyar el cartell amb una mescla de tecnologia digital i també a mà, la qual cosa em va permetre treballar per parts: primer la figura de lasuperheroïna, després el símbol de la dona i, finalment, amb la tauleta gràfica, els últims retocs, sobretot de la cara, que em va donar molts problemes, i de la diadema, un detall que em permetia afegir una mica de personalitat a la imatge de la protagonista».

L'experiència, qualificada positivament pels tres finalistes, és a més una manera d'acostar-se a la Setmana de la Dona des d'altres punts de vista: el de l'estudiant i el de l'artista que intenta plasmar el missatge d'igualtat a través d'un treball creatiu.

El cartell guanyador s'està utilitzant en els fullets, les xarxes socials, la premsa escrita i els mupis que anuncien la Setmana de la Dona de Puçol. Sens dubte, una excel·lent manera de promocionar la programació… i també el treball de l'institut en una assignatura a vegades tan oblidada com és la de plàstica.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Este año, la inauguración de la piscina se ha adelantado al 16 de junio ante la demanda de los vecinos

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.