Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA VALL D'ALBAIDA

Ontinyent portarà a FITUR una històrica interpretació en directe del 'Cant dels Angelets'

El cant recentment declarat Be Immaterial de Rellevància Local només ha estat interpretat pels Angelets vestits com a tals en dues ocasions fora d'Ontinyent i mai a Madrid
REDACCIÓ - 10/01/2018
El
El "Cant dels Angelets". EPDA

El 'Cant dels Angelets', cant d'origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d'Ontinyent des de 1662, s'interpretarà per primera volta a Madrid el proper 20 de gener, al marc de la Fira Internacional de Turisme "FITUR" que tindrà lloc la propera setmana les instal·lacions d'IFEMA. L'Ajuntament d'Ontinyent i l'Associació de Festes de la Puríssima organitzen el que serà un desplaçament històric per als "Angelets", que al llarg de la història d'esta tradició només han interpretat el cant vestits com a tals en dues ocasions a València, amb motiu del 350 aniversari de les festes a la Puríssima i el 350 aniversari del propi cant, segons confirmava l'estudiós de les festes i tradicions locals Rafael Gandia Vidal.

El 'Cant dels Angelets' era declarat Be Immaterial de Rellevància Local el passat mes de novembre per la Generalitat Valenciana, atenent una petició realitzada en 2015 per l'Ajuntament i l'Associació de Festes. El consistori i l'associació organitzen una expedició en bus de prop de 100 persones (inclosos els angelets de 2017) que compta amb la col·laboració de la Diputació de València.

El regidor de Política Econòmica i Turisme, Pablo Úbeda, destacava l'interès de projectar turísticament el Cant dels Angelets, "perquè les nostres tradicions de sempre han de ser posades en valor al màxim i tenir tota l'atenció que es mereixen, ja que a més a més el seu atractiu pot ser aprofitat com a element d'atracció. L'any passat vam portar els nostres Moros i Cristians i enguany és una ocasió perfecta per a projectar el Cant dels Angelets, recentment declarat com a Bé Immaterial de Rellevància Local i inclòs a l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, i continuar amb la promoció d'aquesta tradició i del potencial turístic de les nostres festes patronals", destacava. Cal recordar en aquest sentit que l'Ajuntament ha impulsat el canvi dels vestits dels Angelets amb ajuda de la Diputació de València, i que el cant va ser objecte de l'edició d'un còmic de 16 pàgines editat per l'Ajuntament d'Ontinyent i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

El president de l'Associació de Festes de la Purísima, Salvador Pastor, posava de relleu la singularitat del desplaçament, "ja que és la primera volta que els Angelets eixiran de la Comunitat Valenciana, al marc d'una activitat que ens ajudarà a obrir les nostres festes en honor a la Patrona a l'exterior i a donar a conèixer un cant amb un gran valor, reconegut per la Generalitat amb la seua protecció com a Be Immaterial de Rellevància Local", apuntava.

Ontinyent participa en FITUR al marc de l'estand de la Diputació de València, dedicat al turisme d'interior, on es mostraran els atractius turístics de la ciutat des d'àmbits com el cultural, paisatgístic, industrial, gastronòmic o històric. Pablo Úbeda, destacava que "l'abast potencial de FITUR és molt gran, milers de persones ens visitaran i volem oferir tots els nostres atractius com a ciutat per atraure un turisme de qualitat que tinga un impacte positiu en l'economia local", concloïa. FITUR tindrà lloc del 17 al 21 de gener a les instal·lacions d'IFEMA a Madrid, tenint lloc la interpretació del "Cant dels Angelets" dissabte dia 20 a les 13:30 del migdia.

Otras noticias en C. Centrals

El festival s'ha convertit en un referent quant a moviment artístic i col·laboratiu
Doce municipios de la comarca de la Vall d'Albaida se beneficiarán de la asistencia sanitaria del nuevo hospital

Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.