Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA VALL D'ALBAIDA

Ontinyent posarà en marxa la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana

Ajuntament i ADIEM treballen en una pionera iniciativa que promourà l'autonomia de les persones en un habitatge rehabilitat pel consistori al barri del Poble Nou
REDACCIÓ - 02/08/2018
L L"alcalde d"Ontinyent amb el president d?ADIEM Ontinyent. EPDA

Ontinyent comptarà en breu amb la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana. L'Ajuntament i l'associació ADIEM estan treballant en esta pionera iniciativa, que vol anar més enllà dels pisos tutelats, amb un nou format de gestió que promou l'autonomia de les persones usuàries.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava al president d'ADIEM Ontinyent, Vicent Sanchis, els plànols de la reforma que va a fer-se en un habitatge municipal del barri del Poble Nou a tal efecte. En l'encontre, al qual assistien també els regidors de Territori i Política per a les Persones i la psicòloga de l'associació, es posava de relleu el caràcter innovador de la iniciativa, de la que Vicent Sanchis destacava que "amb l'ajuda de l'Ajuntament, ens va a servir per trencar esquemes i ser pioners. Ja ho vam ser amb la posada en marxa del primer Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Comunitat Valenciana, i ara estem molt il·lusionats perquè permetrà prestar un millor servei a persones joves que no tenen en una residència un lloc idoni però tampoc poden mantenir un pis. Ara, amb un simple control i seguiment periòdic, podran viure de manera independent", assenyalava.

L'alcalde posava de relleu "el nou pas endavant que suposa aquest projecte en la col·laboració que venim mantenint amb ADIEM, entitat a la qual el consistori aporta 46.000 euros anuals mitjançant un conveni per recolzar les seues activitats. Ara anem a fer una reforma important en esta vivenda municipal al barri del Poble Nou, pressupostada en 64.000 euros, una reforma que esperem estiga a punt per a desembre, per a posteriorment cedir-la a ADIEM i que puga servir per prestar servei a entre 4 i 5 persones usuàries", assenyalava.

L'habitatge, ubicat al barri del Poble Nou, és una casa de 139m2 repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i reformada en 1970. El projecte consisteix en la reforma interior de la vivenda, amb canvis a la distribució interior, l'adaptació del nucli de comunicació vertical preexistent i ampliació dels buits de façana, canvi de coberta plana a coberta inclinada de teula. A més a més, degut a que no s'ha realitzat cap intervenció a la vivenda des de 1970, es realitzaran actuacions per tal de millorar les condicions d'habitabilitat i estalvi energètic.

La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, destacava per la seua banda que amb aquest habitatge i el que s'està reformant a Tomás Valls La ciutat haurà ampliat de 1 a 14 les vivendes per a usos socials des de 2011, "usos molt diferents, perquè les estem posant a l'abast de persones en risc d'exclusió, estudiants amb recursos limitats i gent vulnerable per qüestions com malalties mentals. Al final volem estar sempre al costat dels desafavorits i seguir constatant l'aposta del Govern d'Ontinyent per les polítiques socials amb fets i no sols amb paraules", concloïa. El regidor de Territori, Jaime Peris, afegia que l'actuació permetrà també recuperar patrimoni i contribuir a generar i mantenir llocs de treball mitjançant l'actuació de reforma de l'edifici que va a dur-se a terme.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

LaVall logra 17 de 21 concejales con casi el 54% de votos escrutado
"Cada vez parecen menos casualidades", ha insistido el alcalde socialista, en referencia a la previsible difusión del sumario mañana

Otras noticias en sucesos

El suceso ocurrió ayer en torno a las 14.30 horas en un lugar aún sin concretar por las fuentes consultadas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.