Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

Paiporta inverteix 200.000 euros al programa #XarxaLlibres

En els últims quatre anys s'ha augmentat també a més del doble (de 400 euros a 1000 euros) les subvencions a associacions d'estudiants i AMPA
REDACCIÓ - 16/04/2019
Oltra i Marzà en un col·legi de Paiporta, junt a l Oltra i Marzà en un col·legi de Paiporta, junt a l"alcaldessa Martín

L'emergència social i el rescat de les famílies més desfavorides ha sigut la prioritat de l'Ajuntament de Paiporta. Per això, l'accés als llibres de text en el programa #XarxaLlibres ha sigut un dels grans reptes del Govern d'Isabel Martín.

Durant la legislatura, l'Ajuntament ha contribuït amb quasi 200.000 euros, subvencionant a les famílies perquè es constituïren els bancs de llibres escolars, en què participen més del 95% de l'alumnat de primària i secundària de Paiporta: una mesura que ha aconseguit la gratuïtat dels llibres i material escolar de tota l'educació obligatòria.

"Molts xiquets i xiquetes no podien portar els llibres al col·legi perquè era una despesa impossible d'assumir en algunes famílies. Ara els tenen al principi de curs i saben que aquests llibres han de ser transmesos, per això aprenen a cuidar les coses i tornar-les en bon estat, aprenen a responsabilitzar-se i a pensar en els que venen darrere. Hi ha un projecte pedagògic al darrere que implica a tota la comunitat educativa: alumnat, professorat i famílies", explica Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta.

En els últims quatre anys s'ha augmentat també a més del doble (de 400 euros a 1000 euros) les subvencions a associacions d'estudiants i AMPA. A més, s'han invertit 15.000 anuals per a programes d'ajuda a la infància en risc de dificultats d'aprenentatge o d'habilitats socials. També s'han posat en marxa i reforçat diversos programes per a instituts per a combatre l'absentisme escolar i el risc d'exclusió, com el PAC (programa d'aula compartida); monitors de temps lliure o acompanyament de l'alumnat. A banda, s'han implementat mecanismes de participació en decisions municipals de la infància i la joventut, com ara els "Plens d'Escoles; plens d'educació".

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

La Gala congregó a más de 250 personas en el salón de actos de Caixa Rural Torrent
Leire Puig y Marian Boudalla fueron las esgrimistas que conquistaron el pódium

Otras noticias en sucesos

El levantamiento del cadáver se produjo en torno a las 20 horas, en un accidente del que se ha hecho cargo el juzgado de guardia de Dénia
Según han indicado fuentes del sindicato en un comunicado, los hechos ocurrieron alrededor de las 21.00 horas de este lunes
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.