Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PUÇOL

Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer

Parlaran sobre les normatives que s'apliquen en cada territori
REDACCIÓ - 21/06/2018
Baixada de caixons en Puçol. EPDA Baixada de caixons en Puçol. EPDA

El divendres 22 de juny se celebra la trobada dels representants de les comunitats autònomes, per a debatre en la Casa de Cultura de Puçol sobre les normatives que s'apliquen en cada territori. L'endemà, dia del bou de Sant Joan en la població, assistiran al tancament matinal, la baixada de caixons i desencaixonades vespertines i lesemboladasnocturnes. A més, estudiaran les instal·lacions i mesures de seguretat tant del nucli urbà com en els centres de concentració.

La iniciativa ha sorgit a partir de les reunions de treball entre la Federació de Penyes Taurines de Bous alCarrerde la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Presidència, amb un objectiu clar: recuperar una trobada que no s'ha celebrat en els últims 20 anys.

«Volem reunir als representants, tant en l'àmbit polític com a penyes i comissions organitzadores, per a realitzar una posada en comú, exposar les semblances i diferències entre els decrets que regulen els festejos taurins en les diferents comunitats autònomes i traure unes conclusions que permeten millorar els bous al carrer», apuntaJuanMiguelBayarri, regidor de festejos taurins de Puçol.

Divendres 22, a les 17 hores, en la Casa de Cultura, inauguració de les jornades i reunió de treball on cada comunitat exposarà les qüestions bàsiques del seu decret autonòmic. Serà la primera part d'una trobada que també tindrà el seu vessant pràctic, ja que el dissabte 23 se celebra un dels dies grans de bous al carrer en la població.

Com uns aficionats més, el dissabte a les 8.00 hores, els representants autonòmics assistiran al tancament de Sant Joan en els carrers del barri antic de Puçol.

Després del tancament, acompanyats per un tècnic especialitzat a certificar els muntatges per a festejos taurins, visita al recorregut de bous al carrer, per a conéixer de primera mà els diferents tipus de barreres, defenses individuals, cadafals, ganivets, burladeros…, ja que a Puçol s'instal·len tot tipus d'elements per als festejos que es realitzen al llarg del dia.

A les 11.30 hores, en el saló de plens de l'ajuntament, posada en comú i conclusions de la trobada amb la presència del Director General de Resposta a Emergències, José Maria Ángel.

A les 15.00 hores, visita al centre de concentració La Calderona, per a encaixonar els bous cerrils que recorren els carrers de Puçol després de les desencaixonades de la vesprada de Sant Joan.

A les 17.30 hores, baixada de caixons des de l'avinguda València, sens dubte un dels actes més espectaculars dels festejos taurins en la població: les penyes recorren el carrer Sant Joan fins a la plaça de l'Ajuntament, acompanyant els calaixos amb els bous. Un espectacle d'alegria, color i participació ciutadana.

Al voltant de les 18.30 hores, desencaixonada de tres bous cerrils en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'Ajuntament.

A les 23.30 hores, embolades en la plaçaPíoXII dels bous de la vesprada, amb assistència en tots els casos dels representants de les comunitats autònomes

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Sustituye al dimisionario Miguel Gallego, candidato popular en las elecciones de mayo
Paz Carceller recupera la alcaldía de Puçol para el Partido Popular tras llegar a un acuerdo con tres fuerzas políticas

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.