Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PICANYA

Ricardo Bastid, un art per a la memòria exposa a Picanya

La mostra de pintura podrà visitar-se del 31 de març al 12 d'abril
REDACCIÓ - 30/03/2017
Ricardo Bastid amb una de les seues obres. EPDA
Ricardo Bastid amb una de les seues obres. EPDA
El pintor i escriptor Ricard Bastid i Peris, va nàixer a València el 19 de setembre de 1919  i morí en un tràgic accident  a Buenos Aires el 23 de maig de 1966, en la plenitud de la seua maduresa personal i artística. La seua inesperada mort en el exili ha suposat la seua permanència en un fosc racó de la història de la nostra cultura. Va ser un dels intel·lectuals compromessos sorgits de la República. La seua lleialtat a uns principis ètics, ideològics i democràtics, li van conduir a prendre les armes en defensa de la legalitat republicana. Després de la derrota en la guerra civil, va lluitar contra el règim en la clandestinitat. Como a conseqüència, fou perseguit  políticament, empresonat i finalment va haver de partir a l'exili.  Va escriure articles polítics, assajos d'estètica i obres literàries testimonials, però fou sobretot en la pintura on va aconseguir plasmar totes les seues  inquietuds amb un estil molt personal.Retratista del sofriment El mèrit del conjunt de la seua obra – tot i deixant a un costat consideracions purament artístiques o literàries – no és només la seua capacitat multidisciplinària, sinó el seu gran valor testimonial, tot i descrivint el drama humà generat per la guerra civil i captant amb sinceritat les inquietuds d'una generació truncada. 
La present  mostra té com a finalitat tant rescatar la memòria històrica col·lectiva com la figura de l'autor. Les obres de Bastid es podran veure a la Sala Municipal d'Exposicions del 31 de març al 12 d'abril.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Los tres clubes de Mislata inauguran el renovado complejo de la Canaleta con la presentación de sus equipos y la disputa de partidos oficiales
Más de 50.000 personas visitan desde diciembre la muestra, la más grande la Comunitat Valenciana

Otras noticias en sucesos

La Guardia Civil ha detenido a 29 personas en cinco comunidades autónomas por defraudar 2,7 millones de euros con el tráfico ilegal de móviles de alta gama que obtenían de forma ilícita en España, Francia y Alemania para después venderlos en Marruecos
Se trata de un joven de 29 años de Sant Joan de Moró
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.