Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TERESA GARCIA

Sagunt-València. Un port. Dos ciutats.

Diputada Autonòmica de Compromís
- 11/01/2019
Teresa García. Teresa García.

Un dels grans desfiaments que te una ciutat és pensar-se i projectar-se davant els grans reptes, i saber traduïr-los al benestar del dia a dia de la vida dels veïns i veïnes.

Recentment els alcaldes de Sagunt i València han reflexionat sobre el paper del port en l'economia i en la vertebració territorial de Sagunt i de València, i com pot articular-se el territori metropolità que ens uneix: turisme, port marítim, dessaladora, transport públic i mobilitat. Camps on Sagunt la proximitat pot obrir nombroses oportunitats a totes dues ciutats, si ens pensem de cara al futur com dos nodus d'una mateixa xarxa: la Gran València Metropolitana, on Sagunt és i serà la seua Porta Nord.

Podríem parlar de tots i cadascun dels aspectes on podem trobar sinèrgies positives, però voldria centrar-me en un molt important, el de la mobilitat.

Sagunt té l'espai lliure que no te la ciutat de València i es per això que ha trobat en la logística la seua capacitat de revitalització de Parc Sagunt I i II. El seu dinamisme industrial pre-existent, ha fet, a més a més que siga una logística productiva, no un territori magatzem com podia haver passat de convertir-nos en zona franca.

Ara bé, eixa ocupació de territori duu aparellada el desenvolupament de la mobilitat que la pròpia logística necessita i això, produirà un augment del trànsit, ferroviari i terrestre, amb el que això requereix: unes infraestructures preparades, que encara no tenim, i una necessària organització del transit logístic. Eixe cop de sort per al nostre sector del transport, que pot trobar nous clients i alternatives ha de ser una oportunitat i no un pas enrere. Per a que aquest creixement es done en armonia amb la convivència en la ciutat hem de separar el tràfic industrial i logístic de l'urbà, ja que si no podem naufragar en una ciutat caòtica i molt més contaminada.

I d'altra banda hem de fixar-nos en la mobilitat de les persones, que deu de ser, pública i accessible, també en l'àmbit ferroviàri i terrestre, on hem d'avançar en reduir el cost de tren, bus, i el que puga vindre, com noves connexions de rodalies, tramvies i llançadores. I sobretot, on la bici, en el Port de Sagunt com a mínim, deuria, com ha fet en València, anar guanyant espai i usuaris. La connectivitat amb els centres productius ha de pensar-se des de ja, des d'un punt de vista col·lectiu i sostenible. I els anells verds, no només han de ser els pulmons que contraresten la contaminació, si no també les vies de connexió amb la natura (marjals, rius, boscos i muntanyes) del nostre teixit urbà.

Només així podrem mantindre i millorar els standards de qualitat de vida que tenim a dia d'avuí.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Coordinador de Canyamelar en marxa
Licenciado en Derecho. Especialista en Derecho de los Consumidores.

Otras noticias en sucesos

El grupo criminal está formado por cinco miembros de una misma familia (padre, madre, hija, yerno y cuñado)
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.