Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Sandra Gómez (PSPV) proposa eliminar el copagament en els centres de dia i que AUMSA construïsca 300 habitatges de lloguer

Gómez ha llançat aquestes propostes en una roda de premsa convocada per a informar sobre les prioritats de la seua formació
REDACCIÓN - 08/10/2018
Sandra Gómez Sandra Gómez
La portaveu socialista en l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha proposat per als pressupostos municipals de 2019 l'eliminació del copagament en els centres de dia que depenen de l'Ajuntament i la construcció de 300 habitatges destinats al lloguer a través de l'empresa municipal AUMSA.
Gómez ha llançat aquestes propostes en una roda de premsa convocada per a informar sobre les prioritats de la seua formació de cara a l'elaboració dels comptes municipals, de cara a la reunió que el Govern de la Nau mantindrà aquest dissabte.
"Hem augmentat els ingressos gràcies a la bona gestió, l'augment de les inspeccions i l'estalvi fiscal derivat de l'eixida del Pla d'Ajust és el moment d'invertir en les persones", ha assegurat Gómez. Així, ha reivindicat un "pressupost més social que tinga en compte les necessitats reals" de la ciutadania.
D'aquesta manera, ha plantejat que amb el copagament dels centres de dia que depenen de l'Ajuntament es beneficiarien a 702 persones. Es tracta d'una mesura dirigida a les famílies treballadores que, ha advertit, "es queden fóra perquè no poden afrontar aquesta despesa".Sandra Gómez ha estimat que amb aquesta mesura l'Ajuntament hauria de destinar 700.000 euros a l'any, una quantia amb la qual el Govern de la Nau "reforçaria l'estat del benestar des d'una concepció més moderna".Per la seua banda, la construcció de 300 habitatges a través de AUMSA es tracta d'una mesura dirigida a menors de 35 anys, majors de 65 i dones que hagen patit maltractaments o tinguen càrregues familiars que no puguen atendre. Es tractaria d'habitatge públic destinat a la classe treballadora.Segons ha especificat, AUMSA construiria els habitatges en els solars municipals que actualment es troben a Ciutat Vella i Moreres on anirien 240 i 60 habitatges, respectivament. A més, ha assenyalat que tindria un "caràcter dotacional" per a atendre a les persones majors creant espais de convivència que permeten actuar contra la soledad que afecta a aquest col·lectiu.
Així mateix ha assenyalat que també estaria dirigida a persones desnonades encara que, ha remarcat, que es tracta d'habitatges públics i no socials ja que aquestes dependrien de Benestar Social.
D'altra banda, ha destacat el compromís del Govern d'Espanya per recuperar el contracte programa per a finançar el transport metropolità. "Per fi retorna a València a una situació d'igualtat", ha destacat i ha considerat que és una "magnífica" notícia que "espera" que siga recolzada per la resta de partits polítics en el Congrés dels DiputatsInversions i finançament
En la mateixa línia, ha posat en valor que Pedro Sánchez siga el primer president del Govern que participarà en els actes de l'el 9 d'Octubre perquè, en la seua opinió, "demostra el seu compromís amb la Comunitat Valenciana". La portaveu socialista ha assenyalat la rellevància que aquesta visita en el marc del dia en el qual "reivindiquem la nostra identitat, la nostra cultura i el nostre autogovern". També, ha continuat, "per a tenir les inversions i el finançament que necessitem per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes".
Finalment, preguntada per l'ordenança de mobilitat, ha explicat que la seua formació no té "pressa" per fer una valoració. "Ens ho anem a prendre amb calma perquè hi ha qüestions que, potser hàgem de matisar" i que, en la seua opinió, "requereixen un debat tranquil, assossegat i propositiu".

Otras noticias en Comunitat

Preguntada por si cree que el voto de la mujer será decisivo en las próximas elecciones, Pastor ha asegurado que "siempre lo es"
En una visita a València, Rivera ha recordado que ni el PP ni el PSOE de Sánchez han querido abordar un asunto "que lleva cinco años empantanado" y en el que se compromete a hacer un nuevo proyecto

Otras noticias en sucesos

Se ha detenido a cuatro personas y se les imputa 13 robos con fuerza en establecimientos
La Guardia Civil, en Manises, procedió a formular la correspondiente denuncia administrativa y a intervenir 149.741 unidades de artículos pirotécnicos con un peso aproximado de 89,384 kilos

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.