Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SILLA

Sill@Trau, projecte innovador pel creixement empresarial

L'objectiu d'aquesta iniciativa és, a més, atraure-hi la inversió econòmica al municipi
REDACCIÓ - 28/11/2017
Alcalde de Silla visitant empreses locals. EPDA Alcalde de Silla visitant empreses locals. EPDA
Des de la consciència que les empreses són el motor de la generació d'ocupació, l'Ajuntament de Silla ha iniciat al 2017 un projecte innovador: Sill@trau. Aquest projecte vol fer de Silla una ciutat atractiva per a l'activitat empresarial i generar un clima empresarial afavoridor capaç d'atraure i retindre l'activitat econòmica i la inversió, i també de generar treball.
Silla disposa d'una superfície de 1.239.414 m2 de sòl industrial, un 31% disponible, 15 polígons industrials, 1.156 empreses instal·lades. "És pretén que les empreses ocupen les naus disponibles, fet que suposaria la instal·lació d'unes 98 empreses i la generació d'entre 490 i 980 llocs de treball", ha declarat l'alcalde Vicente Zaragozà.
Visita a empreses de Silla
L'alcalde, Vicente Zaragoza Alberola, el regidor de promoció econòmica, Josep Lluís Melero, i diversos tècnics municipals estan visitant personalment cada dimecres les empreses de Silla per conéixer de primera mà les empreses, la seua activitat, les seues necessitats, les seues propostes i les seues perspectives, també en matèria de creació de llocs de treball, per tal de donar resposta. Alhora, es donen a conéixer els serveis de l'Ajuntament per a les empreses, en especial, aDES, l'Agència Municipal de Promoció Econòmica. Segons l'alcalde "les empreses valoren molt positivament aquesta visita personal dels responsables polítics, ja que és la primera vegada que els visita un alcalde o un regidor. Plantegen qüestions molts sensates, fan propostes molt interessants i confiaran en els serveis de l'Ajuntament davant de possibles contractacions, de fet, ja se n'han produït 61. Per la nostra part, intentem donar resposta a les seues necessitats en la mesura de les nostres possibilitats, acció-reacció és el nostre lema".
Millora i modernització de polígons
El projecte de Sill@Trau es crea per tal d'augmentar la competitivitat de la indústria Silla; tot i això, perquè aquesta puga mantindre el seu paper impulsor de creixement sostenible i d'ocupació és necessari també un esforç de l'Administració per millorar i modernitzar les infraestructures als polígons industrials. En aquesta línia, l'Ajuntament de Silla preveu 150.000 euros per a la millora dels polígons per al pressupost del 2018. L'alcalde ha manifestat que "aquesta dotació de 150.000 euros per als polígons, encara que ens agradaria que fóra més ampla, suposa una gran aposta per al sector empresarial. Al pressupost municipal, mai no hi havia existit aquesta partida i, per a un Ajuntament com el de Silla amb un pressupost molt limitat, suposa una gran esforç; però, a més, ja estem treballant per aconseguir ajudes del IVACE de la Generalitat que se sumen a aquesta partida".
L'Ajuntament de Silla ja està treballant en un projecte per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis als polígons industrials, per import d'1 milió d'euros per presentar a la convocatòria de subvencions de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE, que es preveu per al 2018.
Nova estratègia industrial
Després d'una reunió amb el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el director de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de DIVALTERRA, Miguel Ángel Ferri, el passat mes d'octubre, Silla, Alcàsser i Beniparrell lideraren una iniciativa amb la Diputació de València per a la millora i la regeneració del seu teixit industrial amb unes línies d'estratègia comunes.
Pròximament, s'iniciaran treballs amb la Universitat Politècnica de València per a analitzar l'estat de les zones industrials. El document final que es redactarà per part de la Càtedra DIVALTERRA i la Universitat Politècnica serà un instrument fonamental que no només servirà per acollir-se a tota mena de subvencions, siguen estatals, autonòmiques o europees, sinó que també definirà els nivells de prioritat de les actuacions municipals futures i aquelles que posaran en valor tot el teixit industrial dels tres municipis de l'Horta Sud.
Per a aquesta finalitat, caldrà la implicació de tots els seus actors directament implicats, tant dels equips de govern de cada municipi, com de les associacions d'empresaris locals, tot i que no ens hem d'oblidar de la participació pública, que sempre haurà d'estar-hi present.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

La víctima observó que le habían sustraído cerca de 3.000 euros en 25 operaciones bancarias
El servicio de Desarrollo Empresarial diagnosticará la situación actual de empresas familiares, microempresas, emprendedores y pequeños comercios de Alfafar.

Otras noticias en sucesos

Pocos minutos antes un ciclista de 42 años sufrió heridas graves tras chocar contra un turismo en la carretera que une la pedanía oriolana de San Bartolomé y Callosa de Segura
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.