Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
QUART DE POBLET

Una exposició a Quart de Poblet recorre la història de l'acordió valencià

La Casa de Cultura acull una mostra d'una trentena d'instruments de diferents èpoques
REDACCIÓ - 05/02/2018
Alcaldesa de Quart de Poblet en la inauguración de la exposición de acordeones. EPDA Alcaldesa de Quart de Poblet en la inauguración de la exposición de acordeones. EPDA

La Casa de Cultura de Quart de Poblet acull fins al 23 de febrer l'exposició "L'origen de l'acordió valencià", que recorre la història d'aquest instrument i mostra més d'una trentena de peces de diferents èpoques. Coproduïda per l'Associació Cultural "El Mussol Verd" i l'Àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament, dirigida per la regidora Cristina Mora, es pot visitar de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. 

Per a complementar-la, s'han organitzat altres dues activitats: el divendres 9 de febrer, a les 19 hores la "Conferència il·lustrada sobre l'acordió, a càrrec d'Artur Blasco, i el dia 16 de febrer, a les 19 hores, la conferència "La fabricació de l'acordió valencià", de la mà de Vicent Torres i Toni Castelló. 

L'acordió va nàixer en 1829. El va patentar a Viena Cyril Demian, encara que existien prototips de la mateixa família. A la fi del segle XIX, València es va convertir en un important centre productor d'acordions, arribant a exportar molts a altres llocs del país i del món. 

L'exposició inaugurada a Quart il·lustra l'origen i l'evolució dels acordions de fabricació valenciana i presenta el resultat d'un exhaustiu treball de cerca que l'Associació Cultural "El Mussol Verd" va iniciar l'any 2008 en trobar diversos acordions diatònics antics que conservaven algunes famílies de Quart de Poblet. És la primera mostra d'aquesta envergadura en el territori de la Comunitat Valenciana. 

Hijos de Clemente García (El Cid), Rafael Torres, M. i E. López Romá i José María Abad van ser els principals constructors valencians, algunes de les obres dels quals estan exposades. També hi ha un petit racó d'eines de la casa Torres, acordions de joguet i documentació extensa, acompanyada d'imatges que mostres com l'acordió era ànima de les reunions de veïns i dels moments de festa i oci. Després d'una etapa de decadència, l'acordió està de nou en auge.

L'exposició està dedicada a Vicente Pastor, músic, cantant, recopilador de tradicions sonores valencianes, fundador i ànima de grups folk com Llisa i Tres Fan Ball.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

El servicio de Desarrollo Empresarial diagnosticará la situación actual de empresas familiares, microempresas, emprendedores y pequeños comercios de Alfafar.
L'espai Paiporta Conviu va acollir la presentació del espectacle

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Se han incautado vehículos y motocicletas valorados en más de 100.000 euros, joyas, un kilo de cocaína, seis inmuebles valorados en 300.000 euros, una pistola detonadora, aparatos electrónicos y 40.000 euros en metálico
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.