Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA COSTERA

Xàtiva demana a Patrimoni el vist i plau per a la declaració de 15 nous béns de rellevància local

Jordi Estellés, regidor de Cultura: "seguirem integrant nous immobles a l'expedient amb la finalitat de conservar i custodiar els elements més importants de la nostra ciutat"
REDACCIÓN - 27/09/2018
Pie de foto Pie de foto

Hui, a la Comissió de Foment de l'Ajuntament de Xàtiva, s'ha donat compte de l'informe proposta sobre la declaració de 15 immobles de la ciutat com a Béns de Rellevància Local. La comissió ha acordat remetre l'expedient iniciat el passat 15 de febrer a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura per a l'obtenció del preceptiu informe vinculant en què s'avalue la proposta municipal i es determine l'existència o no de valors culturals suficients en els béns proposats per a la seua especial protecció.

El regidor de Cultura, Jordi Estellés ha declarat que"la protecció i la salvaguarda del nostre patrimoni és una de les prioritats en l'àmbit polític-social. Amb açò posem punt i seguit en el procés de defensa d'indrets històrics de Xàtiva. Mantenim obert aquest expedient per a seguir integrant nous immobles amb la finalitat de conservar i custodiar els elements més importants de la nostra ciutat".

En concret, els immobles per als quals es demana la declaració com a béns de rellevància local són la licoreria Arturo Pons, la casa Fenollet, la casa palau dels Sanç de Sorió, l'edifici Botella, la paperera Sant Jordi, la casa Blanca, la casa Juesas, la casa de la Llum, la finca del Puig, casa de la Font Quintana, la casa palau dels Ferriol-Llaudes-Guardamino, l'antiga estació de ferrocarril, la casa hort de Juan Francés i la casa palau dels Sanç d'Alboi. L'arquitecte xativí Pablo Camarasa ha elaborat una fitxa per cadascun d'aquestos immobles amb la finalitat de remetre la major informació possible a Patrimoni.

Una vegada s'obtinga l'informe favorable per part de Conselleria de Cultura, el pas següent és emetre un anunci públic per un període mínim de 45 dies per a que es puguen presentar les possibles al·legacions sobre l'aplicació immediata del règim de protecció dels béns i de les mesures de foment contemplades. Resolt el tràmit de les al·legacions, l'aprovació definitiva de la declaració haurà de produir-se en el marc d'un plenari ordinari de l'Ajuntament.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

Desde la Conselleria han explicado que este nuevo hospital es el resultado del convenio de colaboración que Sanidad suscribió en julio de 2016 con el Ayuntamiento de Ontinyent
L’activitat inclosa a la campanya “Ontinyent Il·lusiona” comptarà amb animació i jocs infantils fins el dissabte a la Plaça de la Concepció

Otras noticias en sucesos

El arquitecto municipal, Rubén Bellido, hizo valer su condición de funcionario del ayuntamiento desde 2007 para conseguir que obras promovidas por el consistorio fueran adjudicados al otro acusado
La Policía Nacional ha detenido a un total de 29 personas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.