Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA COSTERA

Xàtiva restaurarà els porxes del Mercat

La Junta de Govern també aprova el projecte de reforma de la plaça de Sant Agustí, dues actuacions al centre històric incloses en el Pla Xàtiva Creix
REDACCIÓ - 29/11/2017
El regidor de Centre Històric, Jordi Estellés. EPDA El regidor de Centre Històric, Jordi Estellés. EPDA

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàtiva ha aprovat el projecte d'obres per a la rehabilitació dels porxes de la plaça del Mercat. El projecte aprovat hui ha estat redactat per l'arquitecte Vicent Torregrosa i compta amb l'informe favorable de l'arquitecte municipal. El pas següent per a la restauració dels porxes del Mercat serà la licitació de les obres que suposaran la inversió d'aproximadament 56.000 euros. Aquesta actuació forma part del Pla Xàtiva Creix.

La restauració dels porxes del Mercat es durà a terme amb recursos propis de l'Ajuntament, a diferència de l'altre projecte d'obres aprovat en junta, el de la reforma de la plaça de Sant Agustí, que compta amb un pressupost de 18.000 euros i que forma part del Pla Provincial d'Obres i Serveis 2017. Aquest fet suposa que les obres de restauració dels porxes es podran iniciar abans que la reforma de Sant Agustí, ja que aquesta darrera actuació ha de sotmetre's a l'aprovació de la Diputació de València.

Segons s'exposa en la memòria del projecte de restauració dels porxes del Mercat, l'actuació té com a objectiu la recuperació del conjunt porticat seguint un criteri conservacionista i tan sols parcialment reconstructiu. Per aconseguir aquestos objectius, el projecte contempla la restauració de les columnes centrant-se en la seua neteja, en l'eliminació d'afegits impropis i en l'estabilització i consolidació de la pedra.

A més de la restauració de les columnes, el projecte inclou el revestiment amb pintura de l'arcada que descansa sobre les columnes, fins a l'altura del primer forjat i també la renovació de la pintura en la cara interior del forjat de biguetes que cobreix l'espai porticat. Les millores que comporta l'actuació també inclouen la substitució de la il·luminació dels arcs i el soterrament de dos trams de les línies d'enllumenat públic.

D'altra banda, la reforma de la plaça de Sant Agustí contempla la remodelació i reparació de les actuals voreres, deteriorades pel creixement dels arrels dels arbres ja abatuts. La reforma possibilitarà donar més espai al pas de vianants per aquesta plaça, on es reuneixen diversos serveis públics i educatius.

El regidor de Centre Històric, Jordi Estellés, ha expressat que"es dóna un primer pas per millorar la imatge i la ornamentació de la plaça del Mercat. L'aprovació d'aquest projecte palesa el compliment del compromís adquirit amb els veïns i comerciants d'aquesta zona".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

La profesora María Gómez Rodrígo se centró en la investigación y restauración del retablo gótico quemado en 1936 de la Catedral de València
"Cada vez parecen menos casualidades", ha insistido el alcalde socialista, en referencia a la previsible difusión del sumario mañana

Otras noticias en sucesos

El grupo criminal está formado por cinco miembros de una misma familia (padre, madre, hija, yerno y cuñado)
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.