Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FOSSES COMUNS

L'Ajuntament de València condicionarà i posarà en valor les seccions del Cementeri General de les fosses comuns

Ja s'ha aprovat per la Junta de Govern Local el tràmit inicial del procediment d'adjudicació de les obres a les seccions 7a dreta i 4a esquerra
REDACCIÓN - 11/02/2019
Dignificació Cementeri General Dignificació Cementeri General

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Cementeris, condicionarà i dignificarà les zones de les fosses comunes de les seccions 4a Esquerra (Cementeri Civil) i 7a Dreta del Cementeri General de València. La intervenció també procurarà una millora estètica i paisatgística en les dos zones, una resolució dels problemes d'accessibilitat i una posada en valor del monòlit de la secció 7a Dreta.

Una vegada concloga el procediment d'adjudicació, i encara sense conéixer les baixes que poden ofertar les diferents propostes que s'hi presenten, el pressupost de licitació és de 110.000 euros i l'estimació del temps d'execució planteja un màxim de dos mesos i mig.

«Amb esta intervenció volem proporcionar un espai digne, de pau, de record i ofrena per a les famílies de totes les persones que descansen en estes dos zones del Cementeri General», ha explicat la regidora Pilar Soriano, qui ha recordat que les bases d'esta actuació se troben en el concurs de projectes convocat en este mandat per millorar eixes dos seccions amb criteris de sostenibilitat i baix manteniment.

L'àmbit d'actuació comporta una superfície total entre les dos zones de 7.365,21 metres quadrats, on es crearan peces constituïdes per un marc petri, que conformaran una quadrícula simbòlica. Les famílies de les persones que descansen en estes fosses comunes podran incorporar els seus noms a unes peces que es col·locaran per recordar-los de forma propera. «Amb este disseny reproduïm l'empremta aleatòria que simbolitza la incertesa viscuda al voltant de la deslocalització de les víctimes i a la manca d'un espai digne habilitat per al record i l'ofrena», ha explicat Soriano.

Entre les intervencions, es condicionaran els camins d'accés i es renovarà la imatge del monòlit de la secció 7a Dreta.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

Por orden facultativa el actor no podrá caminar en un mínimo de seis semanas, han indicado fuentes del teatro valenciano en un comunicado

Otras noticias en sucesos

Denunció dos robos con violencia de dinero tras realizar dos extracciones en cajeros
Según el Consorcio Provincial de Bomberos, a partir de las 11 horas no hay llama aunque puede haber alguna zona humeante y suelo caliente
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.