Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 23 Marzo 2018
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 6 Abril 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 6 Abril 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 23 Marzo 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 27 Marzo 2018

 Ver otras noticias de Comunitat
Última actualización: Hora: 20:42:04

SEGURETAT

Albiol (EUPV) denuncia que els responsables de Cofrents incompleixen el tractat europeu Euratom per prolongar la vida de la central


Marina Albiol.

Marina Albiol.
Pulse en la imagen para ampliar


La portaveu d'EU del Parlament Europeu ha trasladat en una carta la preocupació de gran part de la ciutadania valenciana davant la intenció de prolongar la vida útil de la central


Laportaveu d’Esquerra Unida del Parlament Europeu Marina Albiol denuncia que els responsables de la central nuclear de Cofrents, propietat de l’empresa Iberdrola, estan incomplint el tractat europeu Euratom de la Comunitat Europea de l’Energia Atòmica, “en no haver comunicat a la Comissió la construcció d’un magatzem individualitzat temporal de residus nuclears que operarà a partir de 2021, any molt pròxim a la fi de la seua vida útil”.

Albiol va remetre una carta a l’agència Euratom en què traslladava la preocupació de gran part de la ciutadania valenciana davant la intenció dels resposables de la central de prolongar la seua vida útil, més enllà dels 40 anys per a que fou dissenyada: “En els darrers temps hem vist com des de la central s’indicava la intenció d’ampliar el funcionament de Cofrents, i fins i tot el govern central ha maniobrat per afavorir un marc legal favorable a aquesta possibilitat. A més, la central construeix un magatzem de residus que operarà a partir de 2021, quan la seua apagada hauria de produir-se el 2024, el que pot considerar-se una inversió efectuada ja per a l’ampliació del seu temps de funcionament”.

Aquesta carta ha estat resposta pel director d’Energia Nuclear, Seguretat i ITER, Massimo Garribba, qui indica en la seua comunicació que “fins el moment, la Comissió no ha rebut cap comunicació de conformitat amb l’article 41 del Tractat Euratom amb respecte a la intenció d’operar la planta més enllà de la seua vida de disseny original”, una comunicació obligatòria en el context d’aquest tractat, que en el seu article 41 indica textualment que les empreses que realitzen aquestes activitats “hauran de comunicar a la Comissió els projectes d’inversió relatius a les instal·lacions noves, així com a les substitucions o transformacions”.

Per a Marina Albiol, “estem davant una perillosa mostra d’irresponsabilitat”. Segons l’eurodiputada, “si la direcció de Cofrents o els responsables ministerials no són capaços de complir amb els tràmits dels tractats que han signat, per quina raó podem confiar en el seu criteri a l’hora de decidir si la central pot continuar en marxa o no?”.

La carta ha arribat, a més, en un moment en què s’acaba de conèixer que la planta ha tornat a aturar la seua activitat perquè torna a estar avariada: “Només un mes després de posar-se en marxa després d’haver estat aturada durant 75 dies per una reparació, la central torna a patir una avaria que la manté inactiva. Ja vam saber que en 10 mesos havia patit 8 incidents, a banda de les avaries principals que l’han mantinguda inactiva, i ens sembla més que preocupant que davant del que semblen signes de fatiga de la infraestructura després de més de 30 anys de funcionament, els seus responsables es plantegen que encara continue funcionant més enllà del 2024”.

Per a la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les “les valencianes i els valencians no ens mereixem haver de conviure amb un risc evident per culpa de l’habitual cooperació entre el govern central i les empreses energètiques. S’ha de buscar ja una alternativa al subministrament d’energia neta i sostenible, i tancar Cofrents com més prompte millor”.


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

El Ayuntamiento de Torrent inicia los trámites para la adquisición de las instalaciones del futuro centro de salud del Parque Central

El Govern diu desconèixer l'increment d'agressions Nazis que s'estan produint a València malgrat les estadístiques exagerades .

València Turisme presenta tardes de vino y turismo en el nuevo Cubo #visitcomarquesvalència en la Marina

Compromís pide comparecencias en el Senado para aclarar los incidentes de la central nuclear de Cofrentes

La Falla La Victoria se alza con el primer premio de la categoría especial en el monumento grande y la Falla La Marina, triunfadora en la infantil en el Puerto de Sagunto

Convent Jerusalem, la millor falla de València

Tony Woodward sobre la no ejecución del tren Oliva-Denia: "El Consell ha condenado de manera indefinida el desarrollo de La Safor y La Marina Alta"

El Consell Rector valida l'estratègia per a consolidar la Marina de València com a espai públic i districte d'innovació

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
JUAN CARLOS GALINDO
La Transparencia, ¡No es sólo una palabra¡
La Transparencia, ¡No es sólo una palabra¡
Consultor en Riesgos Penales, Adecuación Nuevo Reglamento LOPD, Perito Judicial, Prevencion Blanqueo, Transparencia
BIRRAS DE AQUÍ
Nueva ejecutiva en el PSOE de Sagunto
Nueva ejecutiva en el PSOE de Sagunto
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
SÈRIE
Açò és un destarifo obri les portes als mitjans de comunicació
Açò és un destarifo obri les portes als mitjans de comunicació
La sèrie està produïda per Albena Produccions, en col·laboració amb Nakamura Films, per a À Punt Mèdia
TODO ESTO ES MI TELE
T5 o cómo aplastar a Antena 3
T5 o cómo aplastar a Antena 3
Dentro de poco más de dos meses, la actual temporada televisiva echará el cierre y previsiblemente Tele 5 volverá a ser la ganadora un año más. Hasta hace bien poco, T5 y A3 han vivido una lucha cuerpo a cuerpo, décima a décima por el liderazgo mensual pero esta primavera la ventaja a favor de la principal cadena de Mediaset se ha ampliado hasta casi 3 puntos. Antena 3, como siempre, no reacciona de forma efectiva.

Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker