Per a Boix és imprescindible deixar constància que “els socialistes som persones de conviccions i, sobretot, de paraula”, per la qual cosa ha subratllat que “la nostra campanya electoral va ser molt coherent, sense grans promeses ni projectes que no poguérem complir, com estem demostrant només un mes després de tornar a liderar la Generalitat Valenciana”. Així, ha posat l’accent que “la situació econòmica de la Comunitat segueix sent insostenible, per açò continuarem lluitant perquè es modifique el sistema de finançament actual i s’incrementen les inversions, però mentrestant hem de prioritzar els recursos existents posant el focus en les necessitats dels valencians”.

De fet, entre les decisions que ja ha pres el nou Consell, encapçalat pel també secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, destaca el reconeixement del pagament de les ajudes a l’habitatge, “que afecta a 50.000 famílies valencianes i que podran cobrar durant els pròxims tres trimestres els 133 milions que el PP es va negar a pagar-los durant anys”, així com la sanitat universal, “un dret pel qual els socialistes sempre hem lluitat i que, per fi, podem reconèixer a la Comunitat Valenciana”, ha remarcat.

D’altra banda, Boix també ha fet referència al pagament del deute amb dependents, així com a l’establiment d’una pauta perquè sempre cobren a mes vençut, “i no hi haja retards de diversos mesos, com ocorria amb els anteriors governs valencians del PP, que mai han prioritzat a les persones més vulnerables de la nostra societat”. De la mateixa manera, el nou Consell manté la seua intenció d’acabar amb el copagament, que també afecta durament a aquests col·lectius.

Així mateix, ha destacat “el reconeixement a les víctimes del metro, que per fi van poder entrar al Palau de la Generalitat i que veuran reoberta la seua causa amb una nova comissió de recerca en Les Corts, tancant així una etapa de sofriment i aïllament per part del PP”, així com “la tasca que encara tenim per davant per a aconseguir que es millore el sistema de finançament actual i es milloren les inversions que rep actualment la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha volgut assenyalar que “la situació actual és insostenible, i la marginació a la qual ens ha sotmès el Govern de Rajoy és ja insuportable, per açò mantindrem les nostres reivindicacions perquè se’ns equipare a la resta de comunitats autònomes i puguem prestar als valencians els serveis que mereixen, perquè no podem permetre que se’ns seguisca tractant com a ciutadans de segona”. A més, ha apuntat que “el PP valencià hauria de sumar-se ara a nosaltres per a començar a demostrar que, a més dels seus interessos partidistes, que els han impedit fins a en vuit ocasions enfrontar-se a Rajoy, comencen a preocupar-se pels interessos de tots els ciutadans d’aquesta Comunitat”.

“El PPCV ha virat cap al seu costat més radical”

D’altra banda, el secretari d’Organització socialista ha lamentat que “en lloc de centrar-se a dur a terme una renovació interna, el PPCV es manté en un estat de descomposició constant, al que ara cal sumar un gir radical cap a la dreta més extrema”. Així s’ha referit al nomenament d’Isabel Bonig com a presidenta del PP valencià, “una elecció a dit que torna a demostrar que els populars estan molt lluny de creure en els processos democràtics ni en la necessitat de diàleg i estabilitat”.

De fet, Boix s’ha mostrat poc convençut que Bonig “vaja a ser una solució a tots els problemes que el PP valencià arrossega, marcat per massa anys de mala gestió, prioritats equivocades, balafiament i corrupció”, ja que “ella representa tot açò al que els ciutadans no han donat la seua confiança en les últimes eleccions”. Per açò, ha lamentat que “en lloc de reflexionar i optar pel camí més moderat i de renovació, els populars han triat seguir avançant sense frens cap a la destrucció”.