Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 10 Agosto 2018

 Ver otras noticias de L´Horta Sud
Última actualización: Hora: 10:56:56

CATARROJA

Catarroja atén més de 300 casos de persones en risc de desnonament


Comissió de desonament de Catarroja. EPDA

Comissió de desonament de Catarroja. EPDA
Pulse en la imagen para ampliar


Es concedeixen més de 30.000 € en ajudes al pagament del lloguer i la hipoteca a veïnes i veïns del municipi


L’Ajuntament de Catarroja ha intervingut en un total de 331 casos de persones en risc de ser desnonades al llarg de l’any 2017. En total, 9 han sigut atesos en coordinació amb el servei d’assessorament legal Rogle de la Mancomunitat, 91 mitjançant el Servei de Mediació Hipotecària del Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (CMICAV), 67 pel Servei de Mediació Familiar Veïnal de la mateixa entitat i 164 presencialment a les dependències de Benestar Social, així com pels tècnics municipals.


Per altra banda, la Policia Local de Catarroja ha rebut en 2017 un total de 40 notificacions judicials de desnonaments a la localitat. Una vegada es rep l’avís, la policia posa en marxa un protocol específic amb l’objectiu d’evitar el desallotjament de les famílies i oferir-los tota la informació sobre els recursos disponibles per tractar de solucionar la situació.


Així mateix, es comunica a Serveis Socials l’existència d’una ordre judicial de desnonament. Aleshores, es realitza una visita domiciliària i es procedeix a la valoració del cas. A continuació, s’elabora un informe del nucli familiar en risc de desallotjament i es dissenya un programa d’inserció per a cada membre de la unitat familiar.


De fet, diverses persones que han sol·licitat ajuda per a tractar qüestions relacionades amb l’habitatge també s’han integrat programa PONT d’inserció sociolaboral, que ha ajudat 23 usuaris i usuàries a trobar treball. Així mateix, des de Serveis Socials es gestionen i es tramiten tots els recursos per al manteniment de la vivenda, entre altres accions.


Per altra banda, des del mes de setembre Catarroja compta amb una treballadora social encarregada específicament de totes les qüestions relacionades amb els desnonaments i l’habitatge, fet que ha permés oferir una millor atenció a les persones que es troben en risc de perdre la seua vivenda.


Comissió de desnonaments


Des de l’any 2015, Catarroja compta amb una Comissió de Desnonaments que permet la coordinació entre la regidoria de Desnonaments, el personal de Benestar Social i la Policia Local. Al llarg del 2017 s’han convocat un total de 6 comissions per tal de plantejar mesures per a prevenir i evitar les situacions que comporten la pèrdua de l’habitatge habitual, així com analitzar i resoldre les situacions d’emergència que hagen pogut produir-se.


Un dels objectius d’esta Comissió també era promoure jornades informatives per al veïnat de Catarroja. Amb este objectiu, es va organitzar una xarrada sobre la Llei de la Funció Social de la Vivenda, a càrrec del CMICAV i una sessió informativa sobre despeses hipotecàries i clàusules sòl, a càrrec de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana. A més, l’Oficina d’Atenció al Consumidor del municipi ha atés un total de 442 consultes relacionades amb estes mateixes qüestions.


Ajudes al lloguer i a la hipoteca


Per altra banda, dins del programa de suport familiar habitacional de la regidoria de Desnonaments s’han aportat un total de 31.448 € en ajudes per al pagament del lloguer i la hipoteca. Esta mesura ha posat especial èmfasi en atendre les necessitats de les persones joves, les famílies nombroses o les dones víctimes de violència de gènere.


En total s’han aprovat 15 ajudes per al pagament de la hipoteca i 17 per al pagament del lloguer. A més, l’Ajuntament va signar el mes de maig un conveni amb l’empresa EGEVASA per lluitar contra la pobresa energètica.


Per a Lorena Silvent, regidora de Desnonaments, “amb la incorporació d’una treballadora social encarregada de la problemàtica dels desnonaments s’ha pogut intervenir eficaçment i evitar que moltes famílies catarrogines perderen la seua vivenda”.


Per a Silvent, “és prioritari seguir treballant en estes qüestions”, per això es pretén, entre altres coses, “establir un punt d’Infohabitatge a Catarroja, on es proporcione tota la informació en relació amb els lloguers, les execucions hipotecàries o els desnonaments i crear un banc d’habitatges buits al municipi en col·laboració amb la Direcció General”.


Imprimir | Enviar0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que Ximo Puig debería adelantar las elecciones autonómicas en la Comunitat Valenciana?

No

Ni idea

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
El chiringuito, canción de la universidad española
El chiringuito, canción de la universidad española
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
BIRRAS DE AQUÍ
Carmen Montón
Carmen Montón
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
TELEVISIÓN
"La Vall", primera serie ficción de À Punt, nace con vocación internacional
La primera temporada de "La Vall" contará con 13 capítulos de 50 minutos de duración, que se emitirán a las 21:45 horas los domingos y podrá verse también en la web de la corporación
TODO ESTO ES MI TELE
La casa de Gran Hermano VIP se posiciona injustamente contra Miriam y El Koala
La casa de Gran Hermano VIP se posiciona injustamente contra Miriam y El Koala
Twitter ardía anoche para defender a la peruana y al cantante rural en unas nominaciones tan crueles como esperadas. Ya se sabe lo que le gusta a la audiencia una víctima injusta y anoche casi todos los habitantes de la casa, excepto Ángel Garó, nominaron a estos dos concursantes que se convertían, ipso facto, en los favoritos de la audiencia.

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Eventos y digitales valencianos S.L: C.I.F.: B40512436.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker