Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 25 Mayo 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 15 Junio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 15 Junio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 25 Mayo 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 15 Junio 2018

 Ver otras noticias de Comunitat
Última actualización: Hora: 09:38:51

POLÍTICA

EUPV agraeix l'arribada de l'embarcació ‘Aquarius’ i mobilitzarà als seus càrrecs públics per a acollir famílies en els municipis valencians


Rosa Pérez Garijo

Rosa Pérez Garijo
Pulse en la imagen para ampliar


La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat l'arribada de l’'Aquarius' com "una esperança per a les 629 persones i un exemple per a la resta d'Europa"


Esquerra Unida del País Valencià s'ha sumat a les mostres de felicitat i agraïment mostrades a les administracions i institucions públiques que han oferit Espanya –i més concretament el port de València- per a rebre a l'embarcació 'Aquarius', després de la negativa d'Itàlia i Malta, on viatgen més de 600 persones vingudes del nord d'Àfrica. “Agraïm l'oferiment de Joan Ribó per a permetre que desembarque a València i al nou Govern central que accepte l'acolliment de les persones que es troben dins del vaixell”, ha declarat la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.


D'altra banda en allò que competeix a la formació d'esquerres, la coordinadora ha afirmat que EUPV "com a organització i els seus càrrecs públics es bolcaran de ple per a assegurar que aquestes persones arriben, siguen acollides i puguen tindre un futur que els ha sigut denegat en el seu país i a Itàlia”. A més ha afegit que “impulsarem que els pobles i ciutats on tinguem representació habiliten els mecanismes necessaris per a acollir famílies, com ja vam impulsar fa dos anys la xarxa de Ciutats Acollidores on des d'EUPV vam proposar en molts municipis la seua adhesió. Aquest va ser el cas, entre molts altres, de ciutats com Alcoi o Gandia”.


Respecte a les crítiques des d'alguns partits i entitats dretanes, l'eurodiputada Marina Albiol ha afirmat que “quan una persona es llança a la mar en aquestes condicions, amb el perill que comporta, amb la incertesa de no saber què passarà… significa que en el seu país la situació és encara pitjor; que per dur i difícil que siga, millora la seua situació anterior”.

Albiol també ha recordat que des de l’Europarlament el grup de l’Esquerra Unitària Europea GUE –on es troba Esquerra Unida- ha condemnat en reiterades ocasions la fi de la política migratòria europea, consistent a pagar a països tercers per controlar les fronteres i retenir a les persones migrants en condicions infrahumanes i sense control algun; alhora que ha exigit un acolliment per part dels països europeus i ha tornat a reclamar un compromís ferm amb les polítiques d’acollida: “Volem confiar a que esta mesura no quedarà com a un gest aïllat, sinó que siga el principi d’un canvi de polítiques tant per part de l’Estat espanyol com de la resta de membres de la Unió Europea”.


Finalment, Esquerra Unida ha sol·licitat al Govern central que aprofitant aquest canvi de rumb en matèria d'ajuda humanitària, plantege el canvi de polítiques en matèria de migració acabant amb els CIEs, actuals pseudo-presons amb un funcionament opac i replet de denúncies per entitats humanitàries; el control i gestió de les fronteres on durant l'anterior Govern de Rajoy es van detectar diversos casos de devolucions en calent; o es revise el procés d'admissió de persones refugiades i exiliades que actualment és extremadament restrictiu i poc garant dels Drets Humans.

Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Cruz Roja atiende en las primeras horas a las personas llegadas en el Aquarius

Los hospitales valencianos atienden a 122 personas en el marco del operativo 'Esperanza del Mediterráneo'

Los abogados del Turno de Oficio de Extranjería del ICAV, reciben la flotilla del ‘Aquarius’

EUPV demana més accessos i eixides en l'AP-7 i la supressió del projecte de prolongació de la CV-10

Hurtado (Som Valencians): "Mónica Oltra está utilizando el drama humano del Aquarius para hacerle un lavado de cara a Compromís"

Save the Children apoya la llegada del Aquarius a València con la atención de parte de los niños y niñas que viajan solos

La Generalitat desplegará a 2.320 personas para acoger a los 630 refugiados de los buques Dattilo, Aquarius y Orione

El Colegio de Médicos de Valencia ofrece su colaboración para asistir voluntariamente a los inmigrantes del barco Aquarius

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
El Mundial de Rusa o la España ciudadana
El Mundial de Rusa o la España ciudadana
Viñeta publicada en www.elperiodicodeaqui.com
BIRRAS DE AQUÍ
Màxim Huerta
Màxim Huerta
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Sofía ganadora de Supervivientes 2018 gracias a Bulldog y Telecinco
Sofía ganadora de Supervivientes 2018 gracias a Bulldog y Telecinco
Que un reality de supervivencia haya pasado a ser una historia de rolletes entre mujeres y hombres y viceversa ha desvirtuando la esencia del programa en búsqueda del share. Las relaciones o no de Sofía con Hugo, Logan y Albalá y sus encuentros y desencuentros, muchos de ellos planificados, han colocado a Sofía como ganadora. De nuevo en el papel de víctima, el que le hizo ganar Gran Hermano.
COLGADOS DE NETFLIX
El alienista: ideal para amantes del cambio de siglo (del XIX al XX)
El alienista: ideal para amantes del cambio de siglo (del XIX al XX)
PERE FERRER

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker