Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 29 Junio 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 26 Junio 2018

 Ver otras noticias de C. Túria
Última actualización: Hora: 09:34:49

LA POBLA DE VALLBONA

El 2017, un any de profunds canvis en l'oferta cultural poblana


El 2017, un any de profunds canvis en l

El 2017, un any de profunds canvis en l"oferta cultural poblana
Pulse en la imagen para ampliar


Cinema, teatre, concerts de música, exposicions d'art i activitats especialment orientades als més joves van compondre un mosaic ampli i variat


L'àrea de Cultura l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha efectuat un balanç positiu sobre la resposta que s'ha obtingut des de la ciutadania a les propostes que se li van oferir durant l'any 2017.

Cinema, teatre, concerts de música, exposicions d'art i activitats especialment orientades als més joves van compondre un mosaic ampli i variat, en el qual va haver-hi activitats mai abans oferides en el municipi (com una representació d'òpera o un espectacle de dansa). El total de persones que van participar en les activitats culturals promogudes va abastar la xifra de 10.401 espectadors.

L'activitat que major interés va despertar durant l'any passat, pel que fa al nombre d'espectadors, va ser el cinema en la Casa de la Cultura. Durant el 2017, 2.486 persones van presenciar les diferents pel·lícules que es van projectar, sent el cinema espanyol el gran protagonista entre els poblans i poblanes: les comèdies 'Villaviciosa de al lado' i 'Toc-Toc', i el drama 'Un monstruo viene a verme' van ser els films més vistos.

El segon lloc, entre les preferències dels nostres habitants, el van ocupar les activitats musicals: 2.292 espectadors van participar en les alternatives que se li van oferir a la ciutadania. L'espectacle 'Sis veus per al poeta', dedicat al literat valencià Vicent Andrés Estellés, va aconseguir que 350 persones gaudiren d'una mescla de poesia recitada, cant i música tradicional valenciana. I altres dos concerts oferits per la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona (el Concert de Nadal i el Concert amb Bandes Sonores de Pel·lícules) van tenir a 300 persones gaudint d'aquestes actuacions.

El tercer lloc l'ocupen les representacions teatrals: la que va tenir un major èxit de públic va ser 'Dani Miquel torna per Nadal', amb cançons tradicionals valencianes i titelles. La monologuista Patrícia Sornosa i 'Chao Chochín', homenatge al teatre xinés (varietats i revista musical) de Manolita Chen també van gaudir d'una gran acollida. A més, dues activitats absolutament desconegudes fins a la data van arrasar en la seua estrena a la Pobla de Vallbona: d'una banda, l'òpera 'Carmen' (amb 290 assistents); per un altra, l'espectacle 'València Danzing Forward' (que va comptar amb 281 persones com a públic).

Un altre dels eixos culturals a la Pobla de Vallbona ha sigut la promoció d'activitats que implicaren als més joves: d'una banda, la campanya 'Anem al teatre' ha aconseguit que 1.910 estudiants del municipi assistiren a representacions teatrals en les quals s'ha prioritzat l'idioma valencià. De la mateixa manera, també s'han oferit obres de teatre en anglés (amb 1.410 xiquets i xiquetes de la localitat gaudint d'eixes actuacions).

Finalment, la Casa de la Cultura ha sigut seu d'exposicions de tot tipus: pintures, fotografies, manualitats, ceràmiques, treballs d'estudiants de totes les edats del nostre municipi, obres d'artistes locals o panells didàctics que abordaven les temàtiques més diverses: promoció del valencià, divulgació de drets socials o informació sobre personatges històrics rellevants.

L'edil de Cultura en el consistori poblà, Beatriu Palmero, explica que per a l'actual equip de govern "és una tasca molt important promocionar la Cultura, en les seues diverses formes, per a permetre-li als nostres veïns i veïnes gaudir d'una programació de qualitat, molt diversa i a un preu molt assequible".

"Oferim a la Pobla de Vallbona actuacions que s'ofereixen a València amb un preu dos o fins i tot tres vegades superior. Fomentem la Cultura i açò es demostra amb fets concrets. S'ha diversificat l'oferta: s'ha complementat l'oferta existent, amb actuacions que mai s'havien fet abans: no solament amb l'òpera o la dansa, sinó també amb la recreació històrica del 9 d'Octubre o el festival de curtmetratges. Els premis Maria de Lluna s'han convertit en un referent per a reconéixer el talent i l'excel·lència en els habitants del municipi. També donant-li més prestigi als premis Teodor Llorente. Nosaltres estem molt satisfets i aquest bon acolliment ens anima a seguir treballant encara més", conclou Palmero.

Imprimir | Enviar0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
JOSÉ ENRIQUE AGUAR
Ribó seca València
Ribó seca València
Los parques y jardines de València presentan un estado de conservación muy deficiente, y algunos de ellos están muy cercanos al abandono

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Anoche se re-estrenaba en Telecinco una nueva versión de este concurso culinario familiar que ya fracasó en su breve periplo en Cuatro. Las críticas en Twitter fueron demoledoras y no es de extrañar: un concurso difícil de pillar, lento, sin emoción y al que no salva ni el presentador.
CONCURSANTES
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El pasado viernes fue el finalista Antonio Carceller quien recibió una tarjeta-regalo idéntica

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker