Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 10 Agosto 2018

 Ver otras noticias de Morvedre
Última actualización: Hora: 06:00:00

MORVEDRE

El Camp de Morvedre emetria 8.000 tones menys de CO2 si el 25% dels seus cotxes foren elèctrics


Jornades canvi climàtic

Jornades canvi climàtic
Pulse en la imagen para ampliar


La implantació d’aquest tipus de vehicles i l’impuls de la infraestructura de recàrrega necessària són dos dels aspectes que s’han abordat durant l’encontre que s’ha celebrat a Sagunt en el marc de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible


La comarca del Camp de Morvedre podria reduir les seues emissions de diòxid de carboni (CO2) en 8.000 tones si el 25% dels seus turismes i furgonetes lleugeres es substituïren per models elèctrics. El canvi d’un vehicle convencional per un altre amb motor elèctric suposa una reducció del 43,6% d’aquestes emissions, les quals ascendeixen fins a 55.569 tones anuals sols per al sector del transport d’aquesta comarca.

La implantació d’aquest tipus de vehicles i l’impuls de la infraestructura de recàrrega necessària són dos dels aspectes que s’han abordat durant l’encontre que s’ha celebrat a Sagunt en el marc de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible. Aquest cicle de sessions, organitzades per l’àrea de Medi Ambient de la Diputació i l’Associació d’Empreses Elèctriques de València (ASELEC), també ha parat atenció a l’autoconsum, la transició i la pobresa energètiques.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha sigut l’encarregat d’inaugurar aquesta jornada, que s’ha celebrat al Consell Agrari de la capital del Camp de Morvedre, amb l’acompanyament del regidor de Medi Ambient de Sagunt, Enric Ariño. El diputat ha destacat durant la seua intervenció que “hem de transitar cap a un model energètic sostenible i cap a la descarbonització de l’economia, i en aquest camí, la mobilitat elèctrica constitueix una peça fonamental per a aconseguir-ho”.

Josep Bort ha recordat, a més, que “els municipis constitueixen espais clau en el desenvolupament de mesures concretes per a mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes”. “Amb aquestes jornades i sessions —ha continuat Bort—, des de la Diputació volem apropar els coneixements tècnics necessaris per entendre com es poden materialitzar als nostres pobles i a les nostres vides aquestes mesures”.

Segons l’últim Inventari d’Emissions de Referència, el sector del transport emet el 13% del CO2 de la comarca i és el que menys ha reduït el seu impacte atmosfèric entre 2010 i 2015, l’últim any del que es disposen dades. A diferència d’altres àmbits com el residencial o el dels serveis, que han disminuït un 14 i un 10% les seues emissions, respectivament, la reducció al transport ha sigut de l’1%.

La ruta d’aquestes sessions comarcals climàtiques, que ja ha visitat La Pobla de Vallbona, Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Torrent, Paiporta i Sueca, conclourà el seu recorregut el proper 19 de setembre a Gandia.

La Diputació promou la compra de vehicles elèctrics

L’àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, ha posat a disposició dels ajuntaments una nova línia d’ajudes per a la substitució dels models de combustió de les flotes municipals per vehicles elèctrics. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recàrrega als municipis.

Aquest nou programa ha comptat amb un pressupost de 750.000 euros, amb una quantitat màxima subvencionable de 20.000 euros per a cada municipi. Amb això, la Diputació pretén col·laborar en la reducció de les emissions de diòxid de carboni de les comarques de València, on el 31 % són produïdes pel sector del transport.

A més, la Diputació, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies, té l’objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l’adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

L’Ajuntament de València reobri la zona de jocs infantils del Jardí de Morvedre

El Consorcio Palancia Belcaire finaliza con éxito sus acciones informativas sobre la Tarjeta Verde

Hemos cambiado de época

Militantes del PP de la comarca lamentan la “parálisis” del partido

El acuático Morvedre se lleva la XXV Travesía Port de Castelló

Morvedre vuelve al lugar donde comenzó su sueño

María Vicente y Víctor Tella del Club Natación Camp de Morvedre, primeros por categorías en la travesía de Loriguilla

La Plataforma por la Defensa de la Montaña de Bonilles-Romeu y los grupos municipales de Compromís y ADN Morvedre de Sagunt presentan dos contenciosos administrativos contra la prórroga de la Conselleria a la cantera del Salt del Llop

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que Ximo Puig debería adelantar las elecciones autonómicas en la Comunitat Valenciana?

No

Ni idea

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
El chiringuito, canción de la universidad española
El chiringuito, canción de la universidad española
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
BIRRAS DE AQUÍ
Carmen Montón
Carmen Montón
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
TELEVISIÓN
"La Vall", primera serie ficción de À Punt, nace con vocación internacional
La primera temporada de "La Vall" contará con 13 capítulos de 50 minutos de duración, que se emitirán a las 21:45 horas los domingos y podrá verse también en la web de la corporación
TODO ESTO ES MI TELE
La casa de Gran Hermano VIP se posiciona injustamente contra Miriam y El Koala
La casa de Gran Hermano VIP se posiciona injustamente contra Miriam y El Koala
Twitter ardía anoche para defender a la peruana y al cantante rural en unas nominaciones tan crueles como esperadas. Ya se sabe lo que le gusta a la audiencia una víctima injusta y anoche casi todos los habitantes de la casa, excepto Ángel Garó, nominaron a estos dos concursantes que se convertían, ipso facto, en los favoritos de la audiencia.

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Eventos y digitales valencianos S.L: C.I.F.: B40512436.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker