Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 23 Marzo 2018
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 6 Abril 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 6 Abril 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 23 Marzo 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 27 Marzo 2018

 Ver otras noticias de Comunitat
Última actualización: Hora: 22:31:56

POLÍTICA

Ferri (Compromís): “És vergonyosa la rüina en diferit que ens ha deixat el PP, ara una multa per mala gestió de fons educatius europeus”


El síndic de Compromís, Fran Ferri.

El síndic de Compromís, Fran Ferri.
Pulse en la imagen para ampliar


El síndic de Compmromís lamenta que els populars "deixaren sense executar projectes amb subvenció europea per un valor de 33 milions d’euros"


El grup parlamentari Compromís ha qualificat com molt greu la informació coneguda ahir segons la qual el Consell del Botànic ha hagut de pagar una sanció de 8 milions d’euros per la mala gestió de fons europeus per a educació en època dels governs del PP, quan deixaren sense executar projectes amb subvenció europea per un valor de 33 milions d’euros.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que “estem davant d’una nova prova de la vergonyosa ruïna en diferit que ens ha deixat el PP per la seua mala gestió que hui en dia seguim pagant tots els valencians i valencianes”.

Alejandro Font de Mora, José Císcar i Maria José Català, al capdavant de la Conselleria d’Educació entre els anys 2007 i 2015, van demanar 42’3 milions d’euros per a diferents projectes subvencionats per fons europeus. D’aquests diners assignats per Europa es van haver de retornar 33 milions per haver sigut incapaços de gestionar-los durant aquest període cap dels tres consellers esmentats.

La no execució ha comportat, a més, una espècie de multa en forma d’interessos que ascendeix a 8 milions d’euros per no haver executat en el seu moment els fons. Curiosament el Ministeri d’Educació no ha exigit el pagament d’aquests interessos fins l’arribada del nou govern del Botànic. Per tant, no és solament que no s’executaren els fons europeus per a educació, sinó que a més al govern del Botànic se li han retés 8 milions d’euros per la no execució d’eixos diners per part del govern del PP entre 2007 i 2015.

A hores d’ara ja s’han retés 7’97 milions que es podrien haver destinat a diferents finalitats educatives, que sumats als 33 milions que mai es van invertir pel PP en la millora de l’educació valenciana sumen 42 milions d’euros. Aquesta quantitat, per exemple, equival al pressupost que l’actual Conselleria destinarà al Bo infantil per al pròxim curs o a la construcció de 8 centres educatius nous. Els diners es retenen directament per part de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

És curiós també la no execució de fons europeus de la direcció general que ocupava en el seu moment l’actual portaveu d’Educació del PP a les Corts, Beatriz Gascó: 1’3 milions d’euros als quals s’han de sumar 186.401 euros en interessos per no executar-ho.

Per a Ferri “s’ha de tindre ben present que Font de Mora, Císcar, Català i Gascó són el PP actual, el que segons la seua Presidenta Isabel Bonig, s’havia regenerat. Els mateixos que han provocat el forat de mala gestió, balafiament i corrupció en la nostra administració segueixen en primera línia del PP, fent ara oposició”.

“La qüestió –ha afegit el síndic de Compromís- és que no només van deixar perdre 33 milions d’euros d’ajudes europees a l’educació, que haurien vingut molt bé per a què els nostres xiquets i xiquetes deixaren d’estudiar en barracons. Sinó que a més Europa ens ha imposat una multa de quasi 8 milions d’euros pels interessos generats per esta mala gestió. I per acabar de rematar el maltracte del PP als valencians i valencianes el Ministeri d’Educació és el que acaba reclament que es retinguen estos milions d’euros al Consell per cobrar la multa, quan hauria d’haver sigut assumida pel govern central. Mal govern i ruïna en diferit, les senyes d’identitat d’un PP que encara segueix passant la factura de la seua nefasta gestió als valencians i valencianes”.


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Compromís proposa la creació de la Xarxa de Turisme Industrial de la Comunitat Valenciana

Compromís critica que "el Govern no pensa adoptar mesures davant títols com els ducats de Franco o de Fenosa concedits pel Dictador"

El teu bitllet de rodalies

Un miembro de la nueva dirección del PSPV de Sagunt militaba también en Compromís

Compromís reclama a la Universitat Miguel Hernández que esclarisca les irregularitats en la relació amb el director del màster de Cristina Cifuentes

Llega el VI Gran Fons de Muntanya Ciutat de Sagunt

El Govern diu desconèixer l'increment d'agressions Nazis que s'estan produint a València malgrat les estadístiques exagerades .

El TSJ valenciano responde al Bloc que no tiene información sobre la presunta financiación irregular

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
JUAN CARLOS GALINDO
La Transparencia, ¡No es sólo una palabra¡
La Transparencia, ¡No es sólo una palabra¡
Consultor en Riesgos Penales, Adecuación Nuevo Reglamento LOPD, Perito Judicial, Prevencion Blanqueo, Transparencia
BIRRAS DE AQUÍ
Nueva ejecutiva en el PSOE de Sagunto
Nueva ejecutiva en el PSOE de Sagunto
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
SÈRIE
Açò és un destarifo obri les portes als mitjans de comunicació
Açò és un destarifo obri les portes als mitjans de comunicació
La sèrie està produïda per Albena Produccions, en col·laboració amb Nakamura Films, per a À Punt Mèdia
TODO ESTO ES MI TELE
T5 o cómo aplastar a Antena 3
T5 o cómo aplastar a Antena 3
Dentro de poco más de dos meses, la actual temporada televisiva echará el cierre y previsiblemente Tele 5 volverá a ser la ganadora un año más. Hasta hace bien poco, T5 y A3 han vivido una lucha cuerpo a cuerpo, décima a décima por el liderazgo mensual pero esta primavera la ventaja a favor de la principal cadena de Mediaset se ha ampliado hasta casi 3 puntos. Antena 3, como siempre, no reacciona de forma efectiva.

Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker