Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 27 Abril 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 18 Mayo 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 18 Mayo 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 20 Abril 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 24 Abril 2018

 Ver otras noticias de L´Horta Sud
Última actualización: Hora: 00:04:10

CATARROJA

L’Ajuntament de Catarroja demana a la delegació del Govern millors accessos a la localitat i al port


L?alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d?alcalde, Lorena Silvent amb el subdelegat de Govern. EPDA

L?alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d?alcalde, Lorena Silvent amb el subdelegat de Govern. EPDA
Pulse en la imagen para ampliar


L’alcalde, Jesús Monzó i la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent van reunir-se ahir amb el subdelegat de Govern, José Vicente Herrera


L’Ajuntament de Catarroja ha plantejat com “una necessitat urgent” la millora de l’accessibilitat al municipi des de la V-31 –Pista de Silla– i de l’entrada al Port de Catarroja. En una reunió ahir amb el subdelegat de Govern, José Vicente Herrera, es va demanar “treballar conjuntament” per resoldre “els problemes de seguretat que presenten els accessos actualment”.


L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent van presentar a Subdelegació un estudi tècnic que demana “una circulació fluida i segura”. En este moment, per a accedir al municipi des de la V-31 cal utilitzar el Camí del Bony o el Camí de les Eres, ambdós per l’interior del polígon industrial.


Amb això, els accessos presenten una saturació important, ja que al trànsit habitual, derivat de l’activitat de les 366 empreses que es troben al polígon, se sumen tots els vehicles que intenten arribar al nucli urbà de Catarroja, als centres educatius i a les poblacions limítrofs. Este volum de vehicles provoca retencions i dificulta la conducció segura.


Accés directe


Monzó i Silvent van proposar al subdelegat de Govern la realització d’un accés directe elevat des de la V-31 que connecte amb la rotonda de la Ronda Nord de Catarroja. Esta intervenció millorarà significativament la circulació i, a més, permetrà que “el transport i els desplaçaments provocats per l’activitat empresarial siguen més ràpids i segurs”, segons conté l’informe que va ser entregat a Herrera.


Per altra banda, a la reunió també es va parlar del problema que presenta el túnel d’accés al Parc Natural de l’Albufera i el Port de Catarroja, ubicat davall de la V-31. La zona és especialment perillosa per als usuaris de bicicletes i vianants, ja que han de compartir espai amb el trànsit rodat. “És un problema, per exemple, per als alumnes de l’Escola Provincial de Capatassos Agrícoles, que han de transitar diàriament per la zona”, van explicar. A això s’afig el fet que el túnel queda completament inutilitzat quan es produeixen pluges intenses, ja que és una zona inundable.


Per això, des del consistori es va insistir en la “urgència i la necessitat” de facilitar un accés directe i segur cap al Parc Natural. El que es proposa és un accés per a vianants i ciclistes que sobrepasse la V-31 i separe la circulació dels vehicles motoritzats.


Cal recordar que les obres de construcció del carril bici des de Catarroja fins al port estan en procés de licitació, amb la qual cosa l’actuació en el túnel encara és més prioritària.


Monzó i Silvent van destacar la importància d’esta intervenció “per garantir la seguretat”, més encara quan Catarroja ja ha sigut nomenada municipi turístic i la Vela Llatina i la Pesca Tradicional són Bé d’Interés Cultural (BIC). Amb estos reconeixements s’espera un augment de l’afluència de visitants a una localitat que va reunir l’any passat a més de 10.000 persones al Concurs Internacional d’Allipebre i la Festa de la Sega de l’Arròs al Port de Catarroja.


Projectes conjunts


A banda de les millores als accessos, l’alcalde i la primera tinent d’alcalde van demanar també una millor senyalització cap al Port i l’Albufera, així com reforçar l’enllumenament de la V-31 al pas per la població. Així mateix van plantejar la col.laboració entre institucions per abordar la creació del corredor verd pel barranc de Xiva, un projecte que unirà amb un carril bici les poblacions situades en la riba del barranc.


Segons l’alcalde, Jesús Monzó, la reunió va ser positiva, ja que “existeix una intenció del Govern de portar a terme estes intervencions, se sap que hi ha una necessitat de millorar la V-31”. Per a la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent “el més important és treballar conjuntament, coordinats amb el Ministeri, la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.”Les millores de trànsit al polígon beneficiaran a les empreses, els treballadors i proveïdors amb la reducció del trànsit”, ha afegit.


A més, l’Ajuntament ha declarat que també presentarà les seues demandes dins del període d’al·legacions del projecte de millora de la Pista de Silla que plantege la Delegació del Govern.  


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

González (IP): "El capricho de Quico Fernández con el PAI FUSIÓN nos costará casi 8 millones de euros"

Andrés Martínez pone en marcha la iniciativa Un Café con tu Alcalde en el marco de acciones de gobierno abierto que impulsa el ejecutivo local en Peñíscola

La alicantina Davinia Martínez es la mejor tiradora de cerveza de España de 2018

Los populares de Paterna denuncian que el gobierno "paga 1,5 millones de euros en facturas extrajudiciales"

La Universitat de València restaurarà el Llibre de comptes del Consell de Catarroja

El Teatre Auditori de Catarroja presenta la programació del mes de maig

La Universitat de València restaurarà el Llibre de comptes del Consell de Catarroja

En 2018, se van a convocar más de 22.000 plazas de docentes gracias al acuerdo del Gobierno con los sindicatos

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Consum
Decir haciendo

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
Sí se puede... comprar un casoplón por Pablo Iglesias
Sí se puede... comprar un casoplón por Pablo Iglesias
Viñeta publicada por www.elperiodicodeaqui.com
Paco García
La Renda Valenciana d’Inclusió
La Renda Valenciana d’Inclusió
DIPUTAT AUTONÒMIC I REGIDOR DE LLÍRIA

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Sofía ganadora de Supervivientes 2018 gracias a Bulldog y Telecinco
Sofía ganadora de Supervivientes 2018 gracias a Bulldog y Telecinco
Que un reality de supervivencia haya pasado a ser una historia de rolletes entre mujeres y hombres y viceversa ha desvirtuando la esencia del programa en búsqueda del share. Las relaciones o no de Sofía con Hugo, Logan y Albalá y sus encuentros y desencuentros, muchos de ellos planificados, han colocado a Sofía como ganadora. De nuevo en el papel de víctima, el que le hizo ganar Gran Hermano.
INFORME
Estas son las productoras con más horas de televisión
Estas son las productoras con más horas de televisión
Elaborado por la prestigiosa empresa Dos30’ sobre datos de Kantar Media, por 2º año consecutivo el objetivo del informe es conocer el % de horas de emisión, de las productoras que operan en nuestro país, en las principales cadenas generalistas durante 2017.

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker