Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 11 Agosto 2017
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 15 Septiembre 2017
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 15 Septiembre 2017
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 11 Agosto 2017
Especial turismo Canet
Pulsa aquí y descargue el pdf del especial

 Ver otras noticias de L´Horta Sud
Última actualización: Hora: 09:06:30

CATARROJA

L’Ajuntament de Catarroja demana a la delegació del Govern millors accessos a la localitat i al port


L?alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d?alcalde, Lorena Silvent amb el subdelegat de Govern. EPDA

L?alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d?alcalde, Lorena Silvent amb el subdelegat de Govern. EPDA
Pulse en la imagen para ampliar


L’alcalde, Jesús Monzó i la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent van reunir-se ahir amb el subdelegat de Govern, José Vicente Herrera


L’Ajuntament de Catarroja ha plantejat com “una necessitat urgent” la millora de l’accessibilitat al municipi des de la V-31 –Pista de Silla– i de l’entrada al Port de Catarroja. En una reunió ahir amb el subdelegat de Govern, José Vicente Herrera, es va demanar “treballar conjuntament” per resoldre “els problemes de seguretat que presenten els accessos actualment”.


L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent van presentar a Subdelegació un estudi tècnic que demana “una circulació fluida i segura”. En este moment, per a accedir al municipi des de la V-31 cal utilitzar el Camí del Bony o el Camí de les Eres, ambdós per l’interior del polígon industrial.


Amb això, els accessos presenten una saturació important, ja que al trànsit habitual, derivat de l’activitat de les 366 empreses que es troben al polígon, se sumen tots els vehicles que intenten arribar al nucli urbà de Catarroja, als centres educatius i a les poblacions limítrofs. Este volum de vehicles provoca retencions i dificulta la conducció segura.


Accés directe


Monzó i Silvent van proposar al subdelegat de Govern la realització d’un accés directe elevat des de la V-31 que connecte amb la rotonda de la Ronda Nord de Catarroja. Esta intervenció millorarà significativament la circulació i, a més, permetrà que “el transport i els desplaçaments provocats per l’activitat empresarial siguen més ràpids i segurs”, segons conté l’informe que va ser entregat a Herrera.


Per altra banda, a la reunió també es va parlar del problema que presenta el túnel d’accés al Parc Natural de l’Albufera i el Port de Catarroja, ubicat davall de la V-31. La zona és especialment perillosa per als usuaris de bicicletes i vianants, ja que han de compartir espai amb el trànsit rodat. “És un problema, per exemple, per als alumnes de l’Escola Provincial de Capatassos Agrícoles, que han de transitar diàriament per la zona”, van explicar. A això s’afig el fet que el túnel queda completament inutilitzat quan es produeixen pluges intenses, ja que és una zona inundable.


Per això, des del consistori es va insistir en la “urgència i la necessitat” de facilitar un accés directe i segur cap al Parc Natural. El que es proposa és un accés per a vianants i ciclistes que sobrepasse la V-31 i separe la circulació dels vehicles motoritzats.


Cal recordar que les obres de construcció del carril bici des de Catarroja fins al port estan en procés de licitació, amb la qual cosa l’actuació en el túnel encara és més prioritària.


Monzó i Silvent van destacar la importància d’esta intervenció “per garantir la seguretat”, més encara quan Catarroja ja ha sigut nomenada municipi turístic i la Vela Llatina i la Pesca Tradicional són Bé d’Interés Cultural (BIC). Amb estos reconeixements s’espera un augment de l’afluència de visitants a una localitat que va reunir l’any passat a més de 10.000 persones al Concurs Internacional d’Allipebre i la Festa de la Sega de l’Arròs al Port de Catarroja.


Projectes conjunts


A banda de les millores als accessos, l’alcalde i la primera tinent d’alcalde van demanar també una millor senyalització cap al Port i l’Albufera, així com reforçar l’enllumenament de la V-31 al pas per la població. Així mateix van plantejar la col.laboració entre institucions per abordar la creació del corredor verd pel barranc de Xiva, un projecte que unirà amb un carril bici les poblacions situades en la riba del barranc.


Segons l’alcalde, Jesús Monzó, la reunió va ser positiva, ja que “existeix una intenció del Govern de portar a terme estes intervencions, se sap que hi ha una necessitat de millorar la V-31”. Per a la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent “el més important és treballar conjuntament, coordinats amb el Ministeri, la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.”Les millores de trànsit al polígon beneficiaran a les empreses, els treballadors i proveïdors amb la reducció del trànsit”, ha afegit.


A més, l’Ajuntament ha declarat que també presentarà les seues demandes dins del període d’al·legacions del projecte de millora de la Pista de Silla que plantege la Delegació del Govern.  


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Catarroja posa en marxa un programa per a la integració sociolaboral

El Gobierno canario se interesa por el nuevo modelo de centros de acogimiento para la infancia y la adolescencia promovido por Igualdad

El Partido Popular quiere para Mislata una Escuela Oficial de Idiomas de primer nivel

Gran éxito en la XXXIV Volta a Peu al Port de Catarroja

L’Ajuntament de Catarroja signa un conveni amb la família de l’escultor Alfonso Pérez Plaza

El Grupo Municipal Popular solicita al equipo de gobierno que aumente la consignación presupuestaria para el cheque empleo

La Junta Local Fallera de Catarroja celebra la 'Jornada de Germanor'

L’Ajuntament de Catarroja insta a l’empresa de neteja i als treballadors a negociar i arribar a un acord front la vaga

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que el alcalde de Valencia, Joan Ribó, debería destituir al concejal Giuseppe Grezzi?

No, Grezzi cumple con el programa de Compromís y lo lógico es que el alcalde lo respalde.

Sí, Grezzi ha generado un caos en el área de movilidad.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
¡Mamá, en el cole me llaman catalán!
¡Mamá, en el cole me llaman catalán!
Publicada en Elperiodicodeaqui.com
VICENTE GARCÍA NEBOT
ANDALÚ
ANDALÚ

Noticias radio y televisión
LA OCHO MEDITERRÁNEO
El Faro de La Ocho Mediterráneo vuelve hoy con entrevista al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El Faro de La Ocho Mediterráneo vuelve hoy con entrevista al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El lunes 18 de septiembre a las 22:00 h arranca el debate de La Ocho Mediterráneo
TELEVISIÓN
Nace La Ocho Mediterráneo en la Comunitat Valenciana
Nace La Ocho Mediterráneo en la Comunitat Valenciana
Luis Motes presentará El Faro, un espacio que se renueva con la participación de políticos, empresarios y los mejores analistas de la actualidad valencianaDocumento sin título

Quienes somos
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker