Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 27 Octubre 2017
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 10 Noviembre 2017
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 10 Noviembre 2017
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 27 Octubre 2017
Especial Gala Premios Aquí Televisión
Pulsa aquí y descargue el pdf del especial

 Ver otras noticias de L´Horta Sud
Última actualización: Hora: 15:03:21

PAIPORTA

L'Ajuntament de Paiporta redueix a zero el seu deute amb els bancs


Gobierno local de Paiporta. EPDA

Gobierno local de Paiporta. EPDA
Pulse en la imagen para ampliar


Després de poc més de dos anys des de la seua pressa de possessió, el nou govern ha cancel·lat un deute de 6,9 milions d'euros heretat de l'època del mandat del Partit Popular


L'equip de govern de Paiporta ha decidit en la seua última junta reduir a zero el deute de l'Ajuntament amb els bancs. Després de poc més de dos anys des de la seua pressa de possessió, el nou govern ha cancel·lat un deute de 6,9 milions d'euros heretat de l'època del mandat del Partit Popular. Aquest deute se saldarà, principalment, per evitar l'alt cost dels interessos, que en 2015, l'últim del PP, pujava fins als 300.000 euros anuals. Aquesta quantitat ara es pot dedicar a millorar els serveis, contractar personal i invertir en infraestructures en benefici de la qualitat de vida de les paiportines i els paiportins.

Per a la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, la cancel·lació total del deute amb els bancs “suposa el compliment d'un dels objectius prioritaris de l'equip de govern de Paiporta, com era el sanejament dels comptes municipals”. Jiménez ha afegit que “aquesta decisió respon a una planificació a llarg termini que té com a objectiu millorar la vida de la ciutadania de Paiporta”. La titular d'Hisenda ha subratllat que “tindre deute no és, en sí mateix, un fet negatiu, però el surrealisme de la Llei Montoro obliga a prioritzar el pagament del deute als bancs sobre la prestació de serveis bàsics a les persones que més ho necessiten, i és per això que hem decidit cancel·lar els crèdits heretats”.


D'acord amb les dades facilitades per l'àrea d'intervenció, el deute de l'Ajuntament de Paiporta va arribar al seu punt més alt l'any 2012, quan pujava als 11,6 milions d'euros en diferents pòlisses amb entitats diverses, en mig del mandat de dues legislatures del Partit Popular. A data de juny de 2015, quan el govern va passar a mans de Compromís, PSPV-PSOE i PodEU, el consistori devia 6,9 milions, amb l'obligació de destinar 300.000 euros cada any a pagar interessos dels diferents crèdits.


La decisió del nou equip de govern fou cancel·lar paulatinament aquests crèdits, i destinar l'estalvi en interessos a prestar millors serveis, amb la contractació de personal en totes les àrees municipals i amb una major inversió en Educació (+92%) o Benestar Social (+42%), dos dels pilars fonamentals del pacte de govern segellat en juny de 2015.


El deute de l'Ajuntament amb els bancs es va reduir en un any un 67%, de 6,9 milions d'euros en juny de 2015 a 2,2 milions d'euros en les mateixes dates de 2016. Aquests 2,2 milions d'euros quedaran reduïts a zero abans que acabe aquest 2017 i s'haurà complit altre dels objectius del pacte de govern de Paiporta, com era sanejar l'estat dels comptes municipals sense que la ciutadania veiera reduïts els serveis i les ajudes, sinó al contrari, com així ha sigut.


La millora en la situació dels comptes municipals es va veure reflectida en uns pressupostos de 2017 en què s'escometien inversions com l'adquisició d'un solar al barri de Sant Ramon per a la construcció d'una nova zona verda, llargament demandada per la ciutadania; o la contractació de personal per a reforçar diferents àrees municipals. Així mateix, les ajudes d'emergència pujaren un 30%, i es multiplicaren els diners destinat al manteniment dels centres educatius, així com altres mesures de reforç, per exemple, en l'àrea de gestió de l'empresa pública ESPAI.


L'estalvi en interessos i la millora de la situació econòmica dels comptes municipals també es podrà sentir en el pressupost per a l'exercici 2018, que es debatrà en el Ple Municipal d'aquest mes de novembre, previst per al pròxim dia 30. Els detalls d'aquest document s'ultimen estos dies des de les diferents àrees, en coordinació amb la regidoria d'Hisenda i Administració General. 


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Paiporta celebra el Dia Mundial Contra la Violència Masclista amb activitats encaminades a l'empoderament de les dones i la reflexió sobre la desigualtat

Cáritas y Koopera prevén recoger más de 3.000 prendas solidarias en el maratón de Valencia

Mislata encumbra a los nuevos ganadores de sus "Premios de Literatura Breve"

La Mancomunitat i l'Ajuntament de Paiporta engeguen el curs l'Horta Sud-Emprén

#ComptaAmbNosaltres la campaña contra la volencia de género en Alfafar

Ring Win, de la empresa alicantina Cayro, seleccionado como finalista en el premio al Mejor Juguete del Año 2017

Onda Cero Sagunto falla los premios 2017 en su XII edición

La regidoria d'Igualtat de Paiporta ofereix un taller gratuït d'autoestima i empoderament per a dones

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Te parece justa la pena impuesta por un juzgado de Valencia de 6 meses de multa y 8 de retirada de carné al jugador del Valencia Pereira por conducir a 148 km/hora por una calle de Valencia?

Me parece un pena muy baja para el peligro que entraña.

La considero correcta.

Al ser un jugador del Valencia debería conducir como quiera.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
ANTONIA NAVARRETE
Tengo que hacer un poema
Tengo que hacer un poema
Escritora de poemas
VICENTE GARCÍA NEBOT
Homenaje a Chiquito de la Calzada: hasta luego Luecas
Homenaje a Chiquito de la Calzada: hasta luego Luecas
VIÑETA publicada en elperiodicodeaqui.com

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Los signos que evidencian la crisis en el modelo de televisión de Tele 5
Los signos que evidencian la crisis en el modelo de televisión de Tele 5
El bajo consumo de televisión en abierto esta temporada es un hecho, una tónica que también se vive en los EEUU. Las plataformas de pago y streamming están haciendo mucho daño a las grandes cadenas y si a esto le sumamos un modelo de televisión que no pasa por sus mejores momentos, ¿podríamos estar hablando de crisis en la forma de hacer televisión de la principal cadena de Mediaset?
TODO ESTO ES MI TELE
OT 2017 debería hacer 7 millones de espectadores
OT 2017 debería hacer 7 millones de espectadores
No solo los triunfitos siguen evolucionando dentro de la academia y esto se nota. Cada semana nos regalan mejores y más brillantes actuaciones. También el propio Operación Triunfo sigue puliendo los errores de las primeras galas y poco a poco va ofreciendo galas más redondas que convierten a esta edición en toda una sorpresa en cuanto a puestas en escenas, calidad del casting y programas muy amenos.Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker