Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 22 Diciembre 2017
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 12 Enero 2018
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 12 Enero 2018
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 22 Diciembre 2017
Anuario económico Camp de Morvedre
Pulsa aquí y descargue el pdf del especial

 Ver otras noticias de València
Última actualización: Hora: 05:13:28

OCUPACIÓ

L'Ajuntament de València reserva per primera vegada el 30% de les places d’agent de Policia Local per a dones

La Junta de Govern Local ha aprovat les bases per a la convocatòria de 40 places d’agents de policia local i 29 de bombers


L’Ajuntament de València es convertix en el primer ajuntament valencià que aplica la disposició transitòria sèptima de la llei 17/2017 de 13 de desembre del 2017 de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, que regula la reserva per a dones policia, donada la infrarepresentació històrica de dones als cossos de policia local. Es publica també el procediment per incorporar en comissió de servicis agents de policia local d’altres municipis valencians.

“Estes bases van ser prèviament negociades en les Meses Tècniques de Policia i de Bombers entre la Regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato i els sindicats presents. Una volta aprovades en meses tècniques, van ser aprovades en la Mesa General de Negociació i posteriorment, han sigut definitivament aprovades en la Junta de Govern Local, la primera de l’any 2018”, ha detallat Campillo.

Les bases de les 40 places d’agent de Policia Local corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) del 2017. Cal sumar a estes 40 places les 30 de l’OPO de 2016 -el primer procés opositor en una dècada- el procés de les quals ja va ser aprovat i està actualment en marxa. Del total de 40 places aprovades hui en la Junta de Govern, 28 són pel torn lliure i 12 pel de mobilitat. I d’eixes places, hi ha una reserva de 8 places per a dones en el torn lliure i 4 en el torn de mobilitat. “Per primera volta establim esta reserva i ho fem en base a la nova llei de policies locals de la Comunitat Valenciana, que va entrar en vigor fa menys d’un mes. Des de l’Ajuntament de València per tant, som pioners en l’aplicació d’esta reserva”, ha declarat Menguzzato.

A més a més, també s’han aprovat les bases de les 29 places de bombers corresponents a l’acumulació de les places de les ofertes públiques d’ocupació del 2016 -18 en total- i del 2017 -onze places més. “Estes noves 29 places de bombers seran les primeres en una dècada en convocar-se i suposaran un reforçament molt important de la plantilla, actualment infradotada”, ha dit Campillo.

“Com ja vam anunciar fa algunes setmanes, estes dos noves convocatòries contenen una novetat molt important en quant a la introducció de mesures per garantir l’objectivitat i la transparència en la prova teòrica, la primera que es fa. Consistix en que cada membre del tribunal haurà d’aportar preguntes prèviament elaborades i el mateix dia de l’examen es farà el sorteig definitiu de les preguntes que conformaran l’examen”, ha comunicat la regidora de protecció ciutadana Anaïs Menguzzato.

Campillo i Menguzzato també han volgut recordar que amb esta aprovació el Govern de la Nau torna a demostrar el compromís inequívoc amb el reforçament de les plantilles de l’àrea de protecció ciutadana, malgrat la taxa de reposició que ens imposa el govern central amb el suport parlamentari de Ciutadans. “Tal i com aprovà el Ple de l’Ajuntament de manera unànim, tornem a reclamar l’eliminació de la taxa de reposició per als cossos de policia local i bombers”, han exigit ambdós regidors.

Finalment, els regidors han agraït també la col·laboració dels sindicats de la Mesa General i de les Meses Tècniques de Policia Local i Bombers, “amb els qui mantenim una relació sincera i fluïda per millorar l’administració municipal i bona prova d’això és la pràctica unanimitat en quant a l’aprovació d’estes bases”.

Comissió de servicis

Per una altra banda i en vista a reforçar la plantilla d’agents de policia local, des del govern s’ha aprovat el procediment per a poder sol·licitar en comissió de servicis a agents d’altres municipis valencians. El procediment s’ha publicat ja com a edicte en la seu electrònica de l’Ajuntament i qualsevol agent que vulga optar a vindre en comissió de servicis ja pot consultar com fer-ho. “El sistema de selecció serà objectiu i ens hem basat en els punts atorgats al currículum en el torn de mobilitat d’una oposició. Valorarem coses com l’antiguitat, els cursos fets a l’IVASPE, el valencià o també si es tenen premis, distincions o condecoracions, a més de la titulació acadèmica o el nivell de valencià”, ha declarat el regidor de govern interior Sergi Campillo.

La possibilitat de tindre agents en comissió de servicis es va sol·licitar per part de la regidora de protecció ciutadana Anaïs Menguzzato en vista a la necessitat de reforçar la plantilla de policia sobretot durant el període de falles, amb gran afluència de visitants però en tot cas, no és una possibilitat tancada a este període i s’usarà esta modalitat d’incorporació d’agents prevista en la legislació vigent en cas que en algun altre moment des de la regidoria de protecció ciutadana així s’establisca i hi haja disponibilitat pressupostària.

El termini per a presentar les citades sol·licituds finalitzarà el dia 5 de febrer de 2018. A continuació se sol·licitarà la conformitat de l'Ajuntament on preste servici l’interessat/da, i una vegada obtinguda la conformitat del mateix, s'efectuarà el nomenament en comissió de servicis.


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Una furgoneta choca contra el tranvía en la parada de Marxalenes en València

La Policia Nacional detiene en València a dos jóvenes tras sustraerle la bicicleta con la que les persiguió el dueño de un bar

La Diputació de València se adhiere a la Mesa de la Rehabilitación de la Comunitat Valenciana

La Policía Nacional celebra mañana en Valencia el 194 aniversario de su fundación

Som Valencians vuelve a reivindicar que el Corredor Mediterráneo llegue a Valencia por medio de un tercer carril

Mariano Rajoy inaugura el tramo Valencia-Castellón del Corredor Mediterráneo

Gemeliers eligen Valencia para poner punto y final a su gira "Gracias Tour"

El Ateneo Mercantil de Valencia y la editorial Olé Libros convocan el I Concurso Nacional de Novela Ateneo de Valencia

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
Correa y El Bigotes cantan 'La Traviata de Gürtel' en las audiciones a ciegas de La Voz
Correa y El Bigotes cantan 'La Traviata de Gürtel' en las audiciones a ciegas de La Voz
Viñeta publicada por Elperiodicodeaqui.com
VICENTE GARCÍA NEBOT
El whatsapp, la tostada y el móvil nuestro de cada día
El whatsapp, la tostada y el móvil nuestro de cada día
Viñeta publicada en Elperiodicodeaqui.com

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Los reyes del bochorno, la última vergüenza de Cuatro
Los reyes del bochorno, la última vergüenza de Cuatro
La cadena estrenó ayer su enésimo programa trónspido, Los reyes del barrio y cómo no podía ser de otra manera reunió a una buena cantidad de seguidores en Twitter dispuestos sobre todo a despellejar a los participantes. Un sinsentido de programa que le otorga popularidad a personajes que se creen algo y que dan mal ejemplo a otros chavales con sus dudosas formas de vida.
TODO ESTO ES MI TELE
Hora Punta entrevista a Nerea de OT para hablar sobre sus dientes
Hora Punta entrevista a Nerea de OT para hablar sobre sus dientes
Anoche, como antesala a una nueva gala de la recta final de Operación Triunfo, asistimos de nuevo impactados ante el nivel de Hora Punta, el programa que presenta Javier Cárdenas en el access prime time de la cadena pública. Invitaron a la triunfita Nerea donde, lo más importante, era hablar sobre su dentura. Nótese la ironía.Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker