Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 22 Diciembre 2017
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 12 Enero 2018
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 12 Enero 2018
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 22 Diciembre 2017
Anuario económico Camp de Morvedre
Pulsa aquí y descargue el pdf del especial

 Ver otras noticias de C. Túria
Última actualización: Hora: 23:05:28

VILAMARXANT

L’Ajuntament de Vilamarxant ha estalviat 15.000 euros en un any en el subministrament elèctric d'instal•lacions municipals


Reunió de l?Agenda 21

Reunió de l?Agenda 21
Pulse en la imagen para ampliar


En la reunió d’ahir de l’Agenda 21 l’enginyer municipal, Juan Lorenzo, va explicar que continuaran reduint-se les despeses energètiques amb els nous comptadors que estan instal•lant-se al municipi i amb la implantació de més fonts d’energia renovable.


L’Ajuntament de Vilamarxant durà a terme, en els pròxims mesos, un seguiment i control dels consums més ajustats a la realitat amb la finalitat d’augmentar l’estalvi de recursos, tant energètics com d’aigua.

Algunes de les accions previstes per aconseguir esta reducció de les despeses van ser detallades ahir en la reunió del Fòrum de Participació Ciutadana de l’Agenda 21. L’enginyer municipal, Juan Lorenzo, va explicar als assistents la necessitat de controlar exhaustivament els consums que es donen en els diferents locals i instal·lacions municipals.

Respecte a l’electricitat, un dels paràmetres més importants és el de la potència contractada, que suposa més del 50 per cent de les despeses en la factura elèctrica. Només amb el seguiment i ajust d’este indicador, l’Ajuntament de Vilamarxant ha estalviat 15.000 euros en l’últim any en edificis i instal·lacions municipals, sense incloure l’enllumenat públic, que per la seua antiguitat necessita d’una sèrie de millores per ajustar-se millor al consum real.

La previsió és que, en els pròxims mesos, este estalvi augmente ja que amb la instal·lació dels nous comptadors intel·ligents que està fent-se de manera generalitzada al municipi, el control sobre la despesa serà major.

Aigua

El mateix grau de seguiment es pretén aconseguir en els consums d’aigua i gas.

En el cas de l’aigua, està prevista una connexió amb el pou de la comunitat de regants de La Serretilla per assegurar i millorar l’abastiment del nucli urbà. D’altra banda, hi ha un altre pou construït que s’abasteix d’aigües subterrànies, actualment no està en funcionament, però des de l’Ajuntament està estudiant-se la possibilitat i els costos per posar-lo en marxa.

Energies renovables

L’enginyer municipal també va destacar el seguiment que s’ha fet del consum de gas i la implantació d’energies renovables en quatre edificis municipals.

Amb l’ajuda del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València, el pavelló multiusos, el CEIP Horta Major i la piscina municipal s’abasteixen d’aigua calenta i calefacció amb calderes de biomassa. Estes instal·lacions han fet que el consum de gas disminuïsca dràsticament, especialment en la piscina que és on es registra el cost més elevat de calefacció.

En estos edificis hi ha implantats tres sistemes de subministrament, dos dels quals són renovables. Així, a més de la caldera que està en marxa des de l’any passat, la piscina municipal té 30 panells fototèrmics que es van posar en marxa en abril de 2016, després d’haver estat un temps en desús. Pràcticament amb estes dos fonts d’energia treballen totes estes instal·lacions.

També hi ha panells fotovoltaics al pavelló, Escola Infantil Municipal, CEIP Horta Major i CEIP la Pea. L’Ajuntament treballa per posar-los en funcionament i disminuir el consum d’estos edificis com s’ha aconseguit en la piscina.

Ordenança municipal

Per regular tots estos usos a Vilamarxant, des del consistori es vol redactar una ordenança municipal. L’objectiu de l’Ajuntament és impulsar la implantació d’este tipus d’energies en construccions pròpies per, després, traslladar la seua eficiència a tota la població i conscienciar-la de la importància d’anar substituint les fonts d’energia tradicionals.

Durant la reunió tant l’alcalde, Jesús Montesinos, com la regidora de Participació Ciutadana, Amparo García, i l’enginyer municipal, van resoldre dubtes i debatre amb els assistents, entre els quals hi havia veïns i veïnes, representants de diferents formacions polítiques i d’associacions i entitats locals.

L’alcalde va manifestar que “des de l’Ajuntament estem treballant i treballarem per implantar les polítiques energètiques adequades i recomanades el més ràpid possible, dins de les característiques i necessitats del municipi, perquè un consum responsable i sostenible ens beneficiarà a tots i totes des del punt de vista econòmic i mediambiental”.

Abans de tancar la sessió, es va fixar la pròxima reunió de l’Agenda 21 per al dia 5 d’octubre.

Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Picassent treballa per l'estalvi energètic

Els clients de Caixa Popular trien el projecte que es finançarà amb el Fons d'Estalvi Solidari

Compromís demana a Sanitat que aclarisca quantes dones hi ha a l’espera de realitzar-se les proves de prevenció del càncer de mama

Compromís lamenta que Bielsa deixe a fosques els carrers de Mislata amb la reforma limínica que està instal.lant

Iniciativa-Compromís exigeix que l’ajuntament busque un pla de reducció de la despesa energètica i en il•luminació

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
Correa y El Bigotes cantan 'La Traviata de Gürtel' en las audiciones a ciegas de La Voz
Correa y El Bigotes cantan 'La Traviata de Gürtel' en las audiciones a ciegas de La Voz
Viñeta publicada por Elperiodicodeaqui.com
VICENTE GARCÍA NEBOT
El whatsapp, la tostada y el móvil nuestro de cada día
El whatsapp, la tostada y el móvil nuestro de cada día
Viñeta publicada en Elperiodicodeaqui.com

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Los reyes del bochorno, la última vergüenza de Cuatro
Los reyes del bochorno, la última vergüenza de Cuatro
La cadena estrenó ayer su enésimo programa trónspido, Los reyes del barrio y cómo no podía ser de otra manera reunió a una buena cantidad de seguidores en Twitter dispuestos sobre todo a despellejar a los participantes. Un sinsentido de programa que le otorga popularidad a personajes que se creen algo y que dan mal ejemplo a otros chavales con sus dudosas formas de vida.
TODO ESTO ES MI TELE
Hora Punta entrevista a Nerea de OT para hablar sobre sus dientes
Hora Punta entrevista a Nerea de OT para hablar sobre sus dientes
Anoche, como antesala a una nueva gala de la recta final de Operación Triunfo, asistimos de nuevo impactados ante el nivel de Hora Punta, el programa que presenta Javier Cárdenas en el access prime time de la cadena pública. Invitaron a la triunfita Nerea donde, lo más importante, era hablar sobre su dentura. Nótese la ironía.Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker