Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 23 Marzo 2018
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 20 Abril 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 20 Abril 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 20 Abril 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 27 Marzo 2018

 Ver otras noticias de C. Centrals
Última actualización: Hora: 02:36:24

LA SAFOR

Les funcionàries víctimes de la violència de gènere de Gandia podran traslladar-se a una altra administració

L'Ajuntament de Gandia s'adhereix al conveni entre la Generalitat i la FVMiP per a impulsar la mobilitat de les empleades públiques, per raó de violència de gènere, entre administracions públiques


La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, i el regidor d’Administració Pública, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, han anunciat l’aprovació a la Junta de Govern Local, a proposta del departament d’Igualtat, de l’adhesió de l’Ajuntament de Gandia al conveni entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a impulsar la mobilitat de les empleades públiques, per raó de violència de gènere, entre administracions públiques, publicat al DOGV el 13 novembre passat.

Així, les empleades públiques, en aquest cas de l’Ajuntament, víctimes de violència de gènere que es vegen obligades a abandonar el lloc de treball on estaven prestant serveis per a fer efectiva la seua protecció o el seu dret a l’assistència social integral, tindran dret al trasllat a una altra administració pública dins el territori valencià.

El trasllat es podrà efectuar una vegada que s'acredite la situació de violència de gènere mitjançant qualsevol resolució judicial o informe de la Fiscalia que reconega -encara que solament siga de manera incidental- l'existència d'un acte de violència sobre la dona.

El canvi de lloc de treball no suposarà minvament alguna en la remuneració salarial de la víctima respecte al lloc que ocupava en el seu lloc d'origen.

També es reconeix el dret al trasllat laboral a aquelles empleades i empleats públics que tinguen sota la seua pàtria potestat, tutela o acolliment a una menor o a una persona amb discapacitat que tinga la condició de víctima de violència de gènere i aqueixa situació aconselle un canvi de localitat de la residència familiar.

A més, s'han adoptat els mecanismes necessaris per a protegir la intimitat de les afectades, de manera que no transcendisca l'existència d'una fórmula especial de mobilitat o qualsevol altra dada del que es deduïsca la situació de víctima de violència masclista. L'adscripció al nou lloc de treball de l'emprada víctima de violència de gènere tindrà caràcter provisional, fins que es resolga la seua situació, i en qualsevol cas es mantindrà la reserva sobre el lloc de treball del que fóra titular amb destinació definitiva. La resolució de trasllat es tramitarà amb caràcter preferent sobre la resta”, ha assegurat Prieto.

El trasllat per violència de gènere tindrà la consideració de trasllat forçós, per la qual cosa les despeses i indemnitzacions que, si escau, corresponguen a l'empleada pública seran a càrrec de l’organisme d'origen.

L’adhesió de l’Ajuntament de Gandia a l’esmentat conveni es va negociar favorablement en la Mesa de Negociació de les Condicions de Treball Comunes al Personal Funcionari i Laboral de l’Ajuntament de Gandia el 14 de juny passat. “Vull agrair el suport unànime de les forces sindicals de l’Ajuntament”.

Per la seua banda, la vicealcaldessa ha assegurat que aquest acord és un gran avanç, una solució més als problemes que crea la violència masclista i es suma també a altres iniciatives del govern local com ara la creació de la Comissió de Seguiment de la Violència de Gènere, amb els plans d’ocupació, on s’afavoreix també a les dones víctimes, amb la nova Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte i les seues novetats. “Es genera un greu problema quan una dona ha d’abandonar el seu lloc de residència i treball perquè es posa en perill la seua vida. Per tant, com a regidora d’Igualtat estic molt satisfeta que açò siga, per fi, una realitat gràcies a la Generalitat i la FVMiP. És el compromís de l’administració local de Gandia per lluitar, no solament contra la violència de gènere, sinó també contra els efectes perversos que té aquest terrorisme masclista exercit contra les dones treballadores que veuen cercenada la seua llibertat de treballar on volen per culpa dels terroristes que coarten la seua capacitat. Es tracta de tenir una administració decent que lluita per la igualtat i el respecte cap a totes les persones”.

Milvaques ha assenyalat que s’està treballant també des de la Conselleria de Justícia perquè en un futur la mesura puga afectar també a les treballadores de l’administració estatal en territori valencià. “Tan de bo s’estengués també a les empreses privades, tot i que som conscients de les dificultats”, ha conclòs la vicealcaldessa.


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

El COR deduirà entre 10 i 15 euros a les 2.600 persones de Gandia que més reciclen

Gandia posa en marxa el sistema de contractació electrònica

El X Triatló Ciutat de Gandia se celebra aquest cap de setmana

El Jurat premia el Palau dels Borja, l'hotel Magic Villa Luz i Trasmediterranea en la II Gala del Turisme de Gandia

El PP de Xeraco señala que el Gobierno de Xeraco ha sido condenado por exhibir la bandera republicana y por situarse fuera de la legalidad

21 actuacions fan més accessible la platja de Gandia

El sindicato SPPLB vuelve a ganar otra sentencia judicial al Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna

A punt l´operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua als espais naturals de la xarxa XIVEGa de Gandia

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
Republicanos que participan en la Copa del Rey Sevilla-Barcelona: fútbol, pan y circo
Republicanos que participan en la Copa del Rey Sevilla-Barcelona: fútbol, pan y circo
Viñeta publicada en Elperiodicodeaqui.com
JUAN CARLOS GALINDO
La Transparencia, ¡no es sólo una palabra¡
La Transparencia, ¡no es sólo una palabra¡
Consultor en Riesgos Penales, Adecuación Nuevo Reglamento LOPD, Perito Judicial, Prevencion Blanqueo, Transparencia

Noticias radio y televisión
SÈRIE
Açò és un destarifo obri les portes als mitjans de comunicació
Açò és un destarifo obri les portes als mitjans de comunicació
La sèrie està produïda per Albena Produccions, en col·laboració amb Nakamura Films, per a À Punt Mèdia
TODO ESTO ES MI TELE
T5 o cómo aplastar a Antena 3
T5 o cómo aplastar a Antena 3
Dentro de poco más de dos meses, la actual temporada televisiva echará el cierre y previsiblemente Tele 5 volverá a ser la ganadora un año más. Hasta hace bien poco, T5 y A3 han vivido una lucha cuerpo a cuerpo, décima a décima por el liderazgo mensual pero esta primavera la ventaja a favor de la principal cadena de Mediaset se ha ampliado hasta casi 3 puntos. Antena 3, como siempre, no reacciona de forma efectiva.

Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker