Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 29 Junio 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 26 Junio 2018

 Ver otras noticias de C. Túria
Última actualización: Hora: 12:57:06

LLÍRIA

Llíria presenta un gran centre socioassistencial en El Prat


Ferran Pina, Mònica Oltra, Manolo Civera i Paco García, en Ca la Vila

Ferran Pina, Mònica Oltra, Manolo Civera i Paco García, en Ca la Vila
Pulse en la imagen para ampliar


La vicepresidenta Mónica Oltra visita el municipi per a donar suport al projecte i reunir-se amb els professionals servicis socials municipals


La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va visitar ahir Llíria, on es va reunir amb la corporació municipal i els professionals de l'equip de servicis socials del municipi per arreplegar les seues inquietuds i propostes.

L'alcalde Manolo Civera va presentar en este encontre el gran centre social i formatiu que es preveu desenvolupar en les instal·lacions d'El Prat, “un projecte que servirà de regeneració urbana de la zona, i que oferirà un complex d'infraestructures socioassistencials, tallers formatius i altres servicis”.

“Després de més de dos dècades sense mirar a esta instal·lació, ara es té un projecte, compartit per totes les administracions, que farà possible l'anhel del centre de dia, junt amb altres servicis que ens permetran ser referencials en polítiques socials i inclusives”, ha afegit.

El projecte per a El Prat es distribuïx en tres àrees. La central estarà dedicada als servicis socioassistencials, on a més del Centre Ocupacional, es preveu la construcció d'un centre de dia per a persones amb diversitat funcional i majors, un centre de recepció de menors, un alberg juvenil internacional i una dotació d'emergències contra incendis amb heliport.

Igualment, s'inclou una altra zona per a les brigades municipals i tallers de formació que puguen preparar per a atendre a les necessitats qualificació de les empreses. I també, es reserva un altre gran espai de participació ciutadana per a les associacions locals.

La primera de les infraestructures que es preveu ubicar és el centre de recepció de menors. En este sentit, i sobre el rebuig que ha generat este projecte en algun sector de la població, la vicepresidenta Mónica Oltra ha indicat que no pot entendre que “a un xiquet o a una xiqueta que no té pares, ha arribat en pastera, o viu en un ambient familiar molt complicat que no poden atendre'ls o els maltracten, li diguem que no els volem”.

Més ajudes en servicis socials

D'altra banda, la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat que l'increment del finançament municipal previst en el nou model dels servicis socials, finançat des de la Conselleria, permet triplicar la ràtio d'atenció d'este departament gràcies a l'augment de la seua plantilla. La Conselleria destina enguany un finançament de 412.560 per als servicis socials municipals, dels que 313.113 euros es designen a la contractació de personal en els equips base.

Este increment en el finançament permet la contractació de 12 professionals en l'equip de servicis socials de Llíria, 9 més dels que hi havia en 2016, “una cosa que, sens dubte, repercutix en una millor atenció a les persones”. Amb estes dades, la ràtio de professionals per habitant del municipi es triplica en dos anys, ja que passa d'un professional cada 6.915 habitants en 2016 a u per cada 2.068 habitants.

Recursos per a persones amb diversitat funcional

La vicepresidenta Mónica Oltra també ha visitat el Centre Ocupacional El Prat de persones amb diversitat funcional. Este compta amb 35 places finançades per la Conselleria amb una subvenció per al seu manteniment de 300.000 euros per a enguany.

En esta matèria, la Conselleria finança igualment un programa de l'ajuntament d'intervenció per a la prevenció, inserció social i rehabilitació psicosocial de les persones amb malaltia mental amb un import de 8.630 euros.

Oposició al centre de recepció de menors

Per la seua part, la portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, va lamentar que la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra “només cerque la foto” en la seua visita a Llíria i li ha exigit que escolte les reivindicacions de la ciutadania sobre unn projecte que els populars qualifiquen "d'improvisat” perquè no ve acompanyat de “cap informe tècnic que avalue la idoneïtat del mateix”. Qüestió que han volgut desmentir des de l'equip de govern. "La nostra manera de fer les coses és, primer analitzem la situació i estudiem la viabilitat; després, els tècnics elaboren els informes i, atenent a estos, busquem el finançament entre administracions; per últim, ens posem a treballar", ha respost l'alcalde de Llíria, Manolo Civera.


La portaveu popular ha assegurat que “la vicepresidenta ha perdut una oportunitat d'or per a conèixer de primera mà les inquietuds de la ciutadania al no reunir-se amb col·lectius socials sinó que s'ha refugiat en l'Ajuntament de Llíria per a no haver de donar explicacions, perdent el contacte amb la ciutadania que li reclama transparència i participació”. 

Centre de recepció de València

Respecte al centre de recepció de menors, Mónica Oltra ha reconegut a preguntes de Mazzolari que Llíria va a acollir el centre de recepció de menors de tota la província de València, una decisió que, segons el parer de la portaveu popular, “s'ha realitzat d'amagatons, sense comptar amb el sentir del municipi de Llíria”. 

Mazzolari ha anunciat que “l'Ajuntament de Llíria ha contractat sondejos en els blocs de l'antic reformatori, on se situaria el centre de recepció de menors, l'informe preliminar dels quals mostra la idoneïtat de derrocar-ho” i ha afegit que “açò suposaria la necessitat de la construcció d'un nou edifici, amb característiques diferents a les actuals”. 

Prioritats

Per açò, la portaveu popular ha exigit al Govern del Botànic que “davant aquest panorama, canvie la seua decisió i construïsca el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat en l'emplaçament cedit per a açò a la Generalitat i el projecte del qual està en la Conselleria competent”. Així, ha subratllat que “és de justícia que siga aquest i no un altre el recurs social que es construïsca perquè és una reivindicació històrica que ha de ser atesa”.

“La intenció del Consell i del Govern de Manolo Civera de tirar per la borda el projecte actual del centre de dia i residència per a persones amb discapacitat i començar de zero, amb un altre emplaçament i amb pitjors accessos suposa, no solament demorar en el temps una necessitat que no pot esperar més sinó imposar una decisió política deixant al marge el sentir de les famílies dels xiquets amb discapacitat de Llíria i la comarca del Camp de Túria”, ha dit Mazzolari. En aquest sentit, Oltra, ha assenyalat que "el Consell pren decisions globals per afavorir el bé general de la ciutadania de tota la Comunitat i no els interessos particulars d'alguns" mentre que Civera ha recordat que "en cap cas s'obliden els projectes del centre de dia i la residència per a persones amb diversitat funcional, el que es fa és englobar-los dins del macroprojecte socioassistencial del Prat".

El PP de Llíria també ha criticat que el Govern de Manolo Civera “s'amague per a no haver de donar explicacions a la ciutadania d'aquesta decisió imposada” i ha lamentat que “el PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Pot votaren en contra de dur a terme una consulta ciutadana per a conèixer el sentir del municipi, tal com va demanar el PP, per la seua covardia política, ja que vetlen més pels seus interessos partidistes i personals que pels interessos de la nostra ciutat”. 

Mazzolari ha advertit que els Governs de PSOE i Compromís, sustentats per Podem, tant en la Generalitat com en l'Ajuntament de Llíria, “governen a esquenes dels ciutadans, ja que han passat d'abanderar la transparència i la participació a atrinxerar-se en els despatxos sense escoltar la voluntat del municipi”.

Imprimir | Enviar0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
JOSÉ ENRIQUE AGUAR
Ribó seca València
Ribó seca València
Los parques y jardines de València presentan un estado de conservación muy deficiente, y algunos de ellos están muy cercanos al abandono

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Anoche se re-estrenaba en Telecinco una nueva versión de este concurso culinario familiar que ya fracasó en su breve periplo en Cuatro. Las críticas en Twitter fueron demoledoras y no es de extrañar: un concurso difícil de pillar, lento, sin emoción y al que no salva ni el presentador.
CONCURSANTES
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El pasado viernes fue el finalista Antonio Carceller quien recibió una tarjeta-regalo idéntica

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker