Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 22 Diciembre 2017
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 12 Enero 2018
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 12 Enero 2018
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 22 Diciembre 2017
Anuario económico Camp de Morvedre
Pulsa aquí y descargue el pdf del especial

 Ver otras noticias de En Valencià
Última actualización: Hora: 20:13:18

CULTURA

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València prepara una acció d’art al carrer en cinc municipis valencians


Omar Darío Amestoy i Mario Alfredo Amestoy en una de les fotografies del projecte

Omar Darío Amestoy i Mario Alfredo Amestoy en una de les fotografies del projecte "Absències".
Pulse en la imagen para ampliar


Xavier Rius: «Es tracta d’una manifestació artística que busca revitalitzar els municipis participants mitjançant accions culturals de proximitat, fomentant la participació, la crítica social i la cooperació activa de la ciutadania»


La unitat de Promoció Cultural de la Diputació de València desenvoluparà durant el proper mes de març un projecte d’art urbà a càrrec de l’artista Gustavo Germano, que porta per títolAbsències i Distàncies. Aquesta iniciativa consisteix en un programa d’intervenció artística als carrers dels municipis de Chelva, Olocau, Marines, Potries i Beniarjó, tots ells amb un cens inferior als 2.000 habitants i que acrediten un elevat índex de despoblació. El mateix Gustavo Germano executarà aquestes actuacions artístiques «in situ» en cadascuna de les localitats participants, establint relacions i cooperacions entre l’artista i aquelles associacions culturals o artistes locals que hi desitgen afegir-se a la intervenció.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha assenyalat que aquesta iniciativa forma part de les línies estratègiques del seu departament per a «descentralitzar la cultura i fomentar la vida cultural als municipis valencians», en aquest cas mitjançant l’art urbà. «Es tracta d’una manifestació que pretén exercir de catalitzadora de l’expressió artística, i que busca revitalitzar les localitats participants mitjançant accions culturals de proximitat, on l’obra i l’artista es troben en contacte directe amb els veïns i veïnes dels municipis, fomentant així la participació i la cooperació activa de la ciutadania», ha remarcat.

L’artista Gustavo Germano ha detallat que en cadascuna d’aquestes cinc localitats «es realitzaran un total de huit intervencions, les quals constituiran un relat coherent i harmònic que donarà sentit a un recorregut conjunt». Per poder materialitzar aquest projecte, al llarg dels darrers mesos s’ha procedit «a realitzar tasques de prospecció als diferents espais, tant de titularitat pública com privada, per valorar aquells llocs que presenten millors condicions per portar a terme les intervencions». Unes localitzacions en les que s’han tingut en compte aspectes com «les condicions de visibilitat i la seua idoneïtat per poder conformar un circuit que estimule el visitant i convide al passeig».

Absències i distànciesés un projecte fotogràfic que tracta de visibilitzar el drama dels desapareguts en períodes de la història recent sota la influència de règims dictatorials o no democràtics. Persegueix denunciar danys socials derivats de sistemes amb absència de democràcia i/o de falta de garanties democràtiques. El projecte també pretén reforçar els treballs de recuperació de la “Memòria històrica” de l’Estat espanyol i d’Iberoamèrica, així com fomentar l’esperit crític de la ciutadania i treballar en favor de les garanties i acompliments del drets humans en la societat actual.

Fotografies en gran format

L’artista Gustavo Germano treballa amb fotografies de gran format, les quals seran ubicades en llocs visibles de cadascuna de les cincs localitats participants. El treball es desenvoluparà al llarg d’entre dos i tres jornades, i posteriorment hi haurà una presentació i debat envers els objectius socials del projecte.

En realitat,Absències i distànciesconstitueixen dos projectes. El primer, posa cara a l'univers dels que ja no hi són: militants de barri, treballadors, estudiants, professionals, famílies senceres víctimes de la repressió il·legal i la desaparició forçosa de persones com a conseqüència de les dictadures militars del Con Sud d'Amèrica Llatina i que varen formar part de la denominada "Operació Còndor". Mentre queDistànciesconstitueix una reflexió sobre l'exili republicà espanyol de 1939.

Cada municipi albergarà un relat expositiu en si mateix i, alhora, formarà part d'un circuit expositiu amb els altres. Les fotografies, impreses sobre paper de cartelleria urbana i enganxades sobre els murs de diferents espais cedits per particulars o institucions, constituiran un format d'exposició que convidarà a recórrer els municipis en un exercici de memòria que es construeix a cada pas.

En total, per a la materialització del projecte en el seu conjunt, es disposaran de 40 díptics fotogràfics –30 de la sèrieAbsènciesi una desena deDistàncies–, a més d’altres 40 cartells amb la història de cada cas concret i cinc gràfiques per als títols, crèdits i memòria del projecte.

Crítica social i participació ciutadana

El projecte s’emmarca en un moviment transversal de recuperació de la memòria històrica, en aquest cas, des de les arts plàstiques. Segons el diputat de Cultura, Xavier Rius, «l’acció que promoguem no quedarà solament plasmada en els murs dels pobles que s’han adherit al projecte. Acompanyant les accions artístiques hi haurà un posterior debat presentat pel mateix artista, on es farà un repàs a la història recent dels moviments de repressió en règims no democràtics, tot amb la idea de visibilitzar les conseqüències derivades de la pèrdua de les llibertats democràtiques».


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Una furgoneta choca contra el tranvía en la parada de Marxalenes en València

‘Entre la pedra i el ferro’, una antología poética por el patrimonio de Sagunt

La compositora Maika Makovski en concierto en el Centro Cultural Mario Monreal de Sagunt

La Policia Nacional detiene en València a dos jóvenes tras sustraerle la bicicleta con la que les persiguió el dueño de un bar

La Diputació de València se adhiere a la Mesa de la Rehabilitación de la Comunitat Valenciana

La Diputació da el primer paso para la renovación integral de la carretera de Moncada al adjudicar el estudio previo

La Policía Nacional celebra mañana en Valencia el 194 aniversario de su fundación

Som Valencians vuelve a reivindicar que el Corredor Mediterráneo llegue a Valencia por medio de un tercer carril

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que el escrache a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, está justificado?

No

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
Correa y El Bigotes cantan 'La Traviata de Gürtel' en las audiciones a ciegas de La Voz
Correa y El Bigotes cantan 'La Traviata de Gürtel' en las audiciones a ciegas de La Voz
Viñeta publicada por Elperiodicodeaqui.com
VICENTE GARCÍA NEBOT
El whatsapp, la tostada y el móvil nuestro de cada día
El whatsapp, la tostada y el móvil nuestro de cada día
Viñeta publicada en Elperiodicodeaqui.com

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Los reyes del bochorno, la última vergüenza de Cuatro
Los reyes del bochorno, la última vergüenza de Cuatro
La cadena estrenó ayer su enésimo programa trónspido, Los reyes del barrio y cómo no podía ser de otra manera reunió a una buena cantidad de seguidores en Twitter dispuestos sobre todo a despellejar a los participantes. Un sinsentido de programa que le otorga popularidad a personajes que se creen algo y que dan mal ejemplo a otros chavales con sus dudosas formas de vida.
TODO ESTO ES MI TELE
Hora Punta entrevista a Nerea de OT para hablar sobre sus dientes
Hora Punta entrevista a Nerea de OT para hablar sobre sus dientes
Anoche, como antesala a una nueva gala de la recta final de Operación Triunfo, asistimos de nuevo impactados ante el nivel de Hora Punta, el programa que presenta Javier Cárdenas en el access prime time de la cadena pública. Invitaron a la triunfita Nerea donde, lo más importante, era hablar sobre su dentura. Nótese la ironía.Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker