Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 29 Junio 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 26 Junio 2018

 Ver otras noticias de En Valencià
Última actualización: Hora: 21:21:30

CULTURA

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València prepara una acció d’art al carrer en cinc municipis valencians


Omar Darío Amestoy i Mario Alfredo Amestoy en una de les fotografies del projecte

Omar Darío Amestoy i Mario Alfredo Amestoy en una de les fotografies del projecte "Absències".
Pulse en la imagen para ampliar


Xavier Rius: «Es tracta d’una manifestació artística que busca revitalitzar els municipis participants mitjançant accions culturals de proximitat, fomentant la participació, la crítica social i la cooperació activa de la ciutadania»


La unitat de Promoció Cultural de la Diputació de València desenvoluparà durant el proper mes de març un projecte d’art urbà a càrrec de l’artista Gustavo Germano, que porta per títolAbsències i Distàncies. Aquesta iniciativa consisteix en un programa d’intervenció artística als carrers dels municipis de Chelva, Olocau, Marines, Potries i Beniarjó, tots ells amb un cens inferior als 2.000 habitants i que acrediten un elevat índex de despoblació. El mateix Gustavo Germano executarà aquestes actuacions artístiques «in situ» en cadascuna de les localitats participants, establint relacions i cooperacions entre l’artista i aquelles associacions culturals o artistes locals que hi desitgen afegir-se a la intervenció.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha assenyalat que aquesta iniciativa forma part de les línies estratègiques del seu departament per a «descentralitzar la cultura i fomentar la vida cultural als municipis valencians», en aquest cas mitjançant l’art urbà. «Es tracta d’una manifestació que pretén exercir de catalitzadora de l’expressió artística, i que busca revitalitzar les localitats participants mitjançant accions culturals de proximitat, on l’obra i l’artista es troben en contacte directe amb els veïns i veïnes dels municipis, fomentant així la participació i la cooperació activa de la ciutadania», ha remarcat.

L’artista Gustavo Germano ha detallat que en cadascuna d’aquestes cinc localitats «es realitzaran un total de huit intervencions, les quals constituiran un relat coherent i harmònic que donarà sentit a un recorregut conjunt». Per poder materialitzar aquest projecte, al llarg dels darrers mesos s’ha procedit «a realitzar tasques de prospecció als diferents espais, tant de titularitat pública com privada, per valorar aquells llocs que presenten millors condicions per portar a terme les intervencions». Unes localitzacions en les que s’han tingut en compte aspectes com «les condicions de visibilitat i la seua idoneïtat per poder conformar un circuit que estimule el visitant i convide al passeig».

Absències i distànciesés un projecte fotogràfic que tracta de visibilitzar el drama dels desapareguts en períodes de la història recent sota la influència de règims dictatorials o no democràtics. Persegueix denunciar danys socials derivats de sistemes amb absència de democràcia i/o de falta de garanties democràtiques. El projecte també pretén reforçar els treballs de recuperació de la “Memòria històrica” de l’Estat espanyol i d’Iberoamèrica, així com fomentar l’esperit crític de la ciutadania i treballar en favor de les garanties i acompliments del drets humans en la societat actual.

Fotografies en gran format

L’artista Gustavo Germano treballa amb fotografies de gran format, les quals seran ubicades en llocs visibles de cadascuna de les cincs localitats participants. El treball es desenvoluparà al llarg d’entre dos i tres jornades, i posteriorment hi haurà una presentació i debat envers els objectius socials del projecte.

En realitat,Absències i distànciesconstitueixen dos projectes. El primer, posa cara a l'univers dels que ja no hi són: militants de barri, treballadors, estudiants, professionals, famílies senceres víctimes de la repressió il·legal i la desaparició forçosa de persones com a conseqüència de les dictadures militars del Con Sud d'Amèrica Llatina i que varen formar part de la denominada "Operació Còndor". Mentre queDistànciesconstitueix una reflexió sobre l'exili republicà espanyol de 1939.

Cada municipi albergarà un relat expositiu en si mateix i, alhora, formarà part d'un circuit expositiu amb els altres. Les fotografies, impreses sobre paper de cartelleria urbana i enganxades sobre els murs de diferents espais cedits per particulars o institucions, constituiran un format d'exposició que convidarà a recórrer els municipis en un exercici de memòria que es construeix a cada pas.

En total, per a la materialització del projecte en el seu conjunt, es disposaran de 40 díptics fotogràfics –30 de la sèrieAbsènciesi una desena deDistàncies–, a més d’altres 40 cartells amb la història de cada cas concret i cinc gràfiques per als títols, crèdits i memòria del projecte.

Crítica social i participació ciutadana

El projecte s’emmarca en un moviment transversal de recuperació de la memòria històrica, en aquest cas, des de les arts plàstiques. Segons el diputat de Cultura, Xavier Rius, «l’acció que promoguem no quedarà solament plasmada en els murs dels pobles que s’han adherit al projecte. Acompanyant les accions artístiques hi haurà un posterior debat presentat pel mateix artista, on es farà un repàs a la història recent dels moviments de repressió en règims no democràtics, tot amb la idea de visibilitzar les conseqüències derivades de la pèrdua de les llibertats democràtiques».


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Hábitat crea una Guía Contract con los proyectos más singulares de sus expositores en Feria Valencia

La UPV cubre en preinscripción el 99% de las plazas de grado y doble grado ofertadas para el curso 2018-19

El Ayuntamiento de València congela los impuestos y las tasas municipales con nuevas bonificaciones para el sector cultural y agrícola y para las personas con diversidad funcional

La Nit a la Mar i la Mostra de Vins d’Estiu centren la programació de la Gran Fira de València aquest cap de setmana

Arranca el XXV Trofeo Ciudad de Valencia de Fútbol Playa con un equipo integrado por migrantes del Aquarius

Les bandes valencianes de Benaguasil, Picassent i Requena de gira amb "València és música"

Las becas de la Diputació llegan a más de 11.500 jóvenes valencianos en los últimos tres años

Metrovalencia ofrece cerca de 200 tranvías diarios en dirección a las playas de la ciudad de València

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
JOSÉ ENRIQUE AGUAR
Ribó seca València
Ribó seca València
Los parques y jardines de València presentan un estado de conservación muy deficiente, y algunos de ellos están muy cercanos al abandono
BIRRAS DE AQUÍ
Xiringuitos
Xiringuitos
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
¿Qué programas deberían permanecer y cuáles deberían eliminarse en la nueva TVE?
¿Qué programas deberían permanecer y cuáles deberían eliminarse en la nueva TVE?
El cambio de Gobierno, y pese al tortuoso camino para la renovación del Consejo de RTVE, traerá tarde o temprano cambios en la programación de la cadena pública. Tras la finalización de los actuales contratos rubricados con la antigua dirección, las quinielas sobre qué programas continuarán y cuáles no empiezan ya a elucubrarse por los pasillos de TVE. Aquí proponemos algunas ideas sobre cuáles deberían quedarse por su calidad o como ejemplo de servicio público y cuáles corren peor suerte.
TODO ESTO ES MI TELE
Gestmusic prepara un OT para cantantes que quieran relanzar su carrera
Gestmusic prepara un OT para cantantes que quieran relanzar su carrera
Así lo ha confirmado Tinet Rubira, director de Gestmusic Endemol, a través de las redes sociales. La prolífica productora de televisión prepara una edición VIP de Operación Triunfo aunque no será una reunión de triunfitos con ganas de volver a concursar, sino de diferentes cantantes olvidados por las listas de éxitos con ganas de ver resucitada su carrera.

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker