Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 10 Agosto 2018

 Ver otras noticias de En Valencià
Última actualización: Hora: 03:01:14

EDUCACIÓ

Miquel Ruiz, pren el relleu en la presidència de la UCEV


Miquel Ruiz, pren el relleu en la presidència de la UCEV

Miquel Ruiz, pren el relleu en la presidència de la UCEV
Pulse en la imagen para ampliar


Les cooperatives d'ensenyament renoven els seus càrrecs directius per al període 2018-2021


L'Assemblea General Extraordinària de la Unió de Cooperatives d'Ensenyament Valencianes (UCEV), celebrada ahir a Torrent en el marc de la 7a ‘Nit dels Cooperatives d'Ensenyament Valencianes' ha donat suport per unanimitat a l'única candidatura presentada per l'elecció del nou Consell Rector de l'entitat per al període 2018-2021. Així, el que fins ara ha estat el seu president, Luiso Cervellera, cedeix el testimoni a Miquel Ruiz, director pedagògic i soci de la cooperativa d'ensenyament Mestres de la Creu Coop V, de Mislata.

A la candidatura triada repeteixen totes les cooperatives d'ensenyament representades en l'anterior equip. Els canvis vénen per la substitució d'algunes persones i responsabilitats. Així, els càrrecs del nou Consell Rector d'UCEV queden de la següent manera: (Presidència) Miquel Ruiz Collados, de Mestres de la Creu Coop. V. - Mislata; (Vicepresidència) Almudena Buciega Arévalo (Florida Centre de Formació - Catarroja); (Secretaria) Anna Chaler Feliu (Escola La Masia - Museros); (Vocalies) Luiso Cervellera, d'Escuela 2 Coop. V.- La Canyada / Paterna; Immaculada López Primo (La Nostra Escola Comarcal - Picassent) i Ramón Rodríguez Magán (Martí Sorolla - València); (Membres suplents) Adriano Aparicio Pérez (Juan Comenius - València); Diana Sanchís (El Drac - Torrent).

Fa uns mesos, durant l'última Assemblea General ordinària de l'entitat, el fins ara president, Luiso Cervellera, ja va expressar el seu desig de, un cop acabat el mandat del Consell Rector llavors en exercici, passar el testimoni de la presidència a una altra persona del equip. Després de set anys al capdavant de la UCEV i una llarga trajectòria en el cooperativisme valencià, a partir d'ara, Cervellera passa a ocupar una vocalia en el si del nou equip rector.

En el Consell Rector en exercici durant els últims quatre anys, Miquel Ruiz ha estat membre suplent, de manera que el seu nomenament suposa donar continuïtat a molts dels projectes que actualment es troben en marxa. "Es tracta d'una renovació en la presidència de la UCEV i en altres responsabilitats del seu Consell Rector, que aspira a reforçar i a continuar projectant, amb determinació, tots aquells èxits que la gestió de l'equip que ara acaba el seu mandat ha aconseguit. I, d'altra banda, aquesta renovació busca impulsar el treball en diverses línies d'actuació que l'anterior equip havia començat a perfilar ", confirma el nou president de la UCEV. Per a Miquel Ruiz, "el suport constant mostrat a la gestió de la UCEV a les assemblees de l'entitat celebrades durant els últims anys és la confirmació més consistent de la bona direcció que fins a la data ha seguit l'entitat representativa del cooperativisme educatiu valencià".

Objectius de partida de la nova etapa

Quant als objectius de partida amb què arrencarà la gestió de la UCEV amb aquest nou equip, Miquel Ruiz ha insistit en la idea de "reforçar la veu de l'escola cooperativa dins el món educatiu valencià, una veu amb identitat pròpia en relació a la de l'escola de titularitat pública ia la resta de l'escola privada-concertada".

"Partim del convenciment que el nostre discurs, el discurs del cooperativisme, se sosté sobre uns principis i uns valors absolutament actuals i rellevants en la nostra societat i al nostre país. I no ho diem només nosaltres: el mateix Acord del Botànic, base programàtica de l'actual Govern de la Generalitat, o el "Fent Cooperatives", el pla biennal de suport i foment del cooperativisme valencià, són mostres de reconeixement i de compromís polític amb el valor que sabem que té el model cooperatiu".

"I d'una manera més explícita", afegeix Miquel Ruiz, "convé recordar que el Consell Valencià del Cooperativisme, institució pública de participació de la Generalitat, va fer públic en 2016 una Declaració de Suport al Cooperativisme d'Ensenyament. Un reconeixement de màxim rang del model cooperatiu aplicat a la gestió del servei públic d'educació".

Així mateix, el president de la UCEV recorda que tant la Llei Valenciana de Cooperatives com la Llei Estatal d'Economia Social estableixen la participació de les organitzacions representatives del cooperativisme en les institucions i òrgans públics en què s'aborden matèries del seu interès.

En coherència amb aquest plantejament, "hem de reiterar la nostra reivindicació perquè el cooperativisme d'ensenyament tingui representació pròpia en tots aquells espais en què el debat educatiu aspiri a comptar amb tots els interlocutors socials representatius del sector. El debat educatiu valencià sense la veu de les cooperatives està incomplet, no és plenament representatiu, i per això la nostra disposició per a superar aquesta mancança és absoluta ". En aquest sentit, "continuem defensant que aconseguir la representació pròpia del cooperativisme educatiu en el Consell Escolar Valencià seria una forma d'avançar en aquest reconeixement que estableix per a les cooperatives no només la legislació, sinó posicionaments polítics i institucionals com els esmentats anteriorment".

La UCEV agrupa més de 70 d’aquests centres escolars de tots els nivells educatius, des de l'etapa infantil a la universitària, als quals assisteixen més de 25 mil alumnes de tota la Comunitat Valenciana.

Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

La Fira i Festes de Sant Miquel 2018 potencia la cultura y la música con una programación muy variada

Victoria de Paquita Ruiz en la primera carrera del fin de semana en el Circuit Ricardo Tormo

Abierta la convocatoria de la segunda edición de premios de arte público Biennal de Mislata Miquel Navarro

Llíria invertirà 835.000 euros en l'adequació de la pujada al monestir de Sant Miquel

Los atletas Eric Peñalver y Víctor Ruiz visitan el Campus de Atletismo

Recuperem la platja

Mislata dedica los últimos días de la Biennal Miquel Navarro a organizar visitas guiadas para asociaciones

Els nous governs de l'Horta

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que Ximo Puig debería adelantar las elecciones autonómicas en la Comunitat Valenciana?

No

Ni idea

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
El chiringuito, canción de la universidad española
El chiringuito, canción de la universidad española
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
BIRRAS DE AQUÍ
Carmen Montón
Carmen Montón
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
TELEVISIÓN
"La Vall", primera serie ficción de À Punt, nace con vocación internacional
La primera temporada de "La Vall" contará con 13 capítulos de 50 minutos de duración, que se emitirán a las 21:45 horas los domingos y podrá verse también en la web de la corporación
II PREMIOS AQUÍ TV
Melani, ganadora de La Voz Kids de Telecinco, actuará en la gala de los II Premios Nacionales Aquí TV
Melani, ganadora de La Voz Kids de Telecinco, actuará en la gala de los II Premios Nacionales Aquí TV
El sábado 22 en Canet d'En Berenguer

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Eventos y digitales valencianos S.L: C.I.F.: B40512436.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker