Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 29 Junio 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 26 Junio 2018

 Ver otras noticias de C. Túria
Última actualización: Hora: 14:47:23

VILAMARXANT

Mor el director d'orquestra de Vilamarxant Gaspar Sanchis


Mor el director d

Mor el director d"orquestra de Vilamarxant Gaspar Sanchis
Pulse en la imagen para ampliar


El món de la música mostra el seu condol cap a una persona que “estimava la música de manera absoluta i incondicional”


El jove director valencià Gaspar Sanchís va morir ahir, dimecres 3 de gener. Nascut a Vilamarxant, va ser el fundador i director artístic de l'Orquestra Ciutat de Llíria, actualment sota el nom d'Orquestra Ensemble Musicae. Va dirigir també a l'Orquestra de València, la Banda Municipal de València, la Philharmonisches Kammerorchester de Berlín, la Sinfonieta Baden, la Lithuanian State Symphony, l'Orquestra Filharmònica de Marsella, L'Orquestra Jove del Conservatori Professional de música de Llíria i l'Orquestra del Conservatori Superior de València, entre altres formacions. També va destacar en el món de les bandes, sent director de la Societat Artístic-Musical La Unió de Quart de Poblet i de la Banda Simfònica del Centre Instrutiu d'Art i Cultura de la Vall d´Uxó. Compaginava la seua labor com a director amb la docència, exercint com a professor en el Conservatori Professional de Música de Castelló.

Persona molt estimada a la comunitat de la música i de la cultura en general, Gaspar Sanchis ha sigut hui acomiadat per multitud de veïns, familiars, companys, professors, alumnes i autoritats. També l’Ajuntament de Vilamarxant s’ha sumat a les nombroses mostres de dol i d’afecte que institucions oficials, entitats musicals i persones a títol individual estan expressant per la seua mort amb aquestes paraules:

“Parlar de Gaspi és parlar d’una persona que estimava la música de manera absoluta i incondicional. Era un músic apassionat que no podia concebre la seua existència sense escoltar, interpretar, compondre i dirigir música. A més, era un esperit crític i inconformista, amb interés permanent per continuar aprenent i formant-se com a músic i director.

Però parlar de Gaspi és, igualment, referir-se a una passió absoluta per la seua gent, per la seua família i pel seu poble. Era una persona amable, extravertida, accessible, sempre predisposada a col·laborar i implicar-se en activitats on la música fóra l’autèntica protagonista. Al llarg de la present legislatura, Vilamarxant ha tingut la sort i el luxe de gaudir de diferents concerts on la mà de Gaspar, d’una o d’altra manera, estava al darrere. I ho va fer sempre de manera altruista, posant com a úniques condicions disposar amb total llibertat horària d’un espai cultural on poder assajar i interpretar, posteriorment, les obres programades.

Des del principi es va posar a disposició de la Regidoria de Cultura, tot proposant actuacions musicals de qualitat, algunes de les quals van fructificar en memorables concerts com el del quintet de metalls 'Spanish Brass' (el passat 22 d’octubre) i el recital d’Ensemble Concordança' (piano, trombó i dolçaina), del passat 12 de novembre.

Però abans, en febrer de 2016, va dirigir la Coral Renàixer i 'Ars Antiqua Ensemble' en un inoblidable concert que va tindre lloc a l’església de Vilamarxant, amb un repertori que incloïa peces de Corelli i Vivaldi; també a l'església de Santa Caterina, en març de 2016, va tornar a dirigir a 'Ars Antiqua', i a Robert Expert, Carmina Sánchez i Aitor Llimerá en un concert de música religiosa.

Amb aquests exemples puntuals queda clar que la passió de Gaspar per la música estava absenta de qualsevol concepció elitista d’aquest art. Tot el contrari, Gaspi va posar la seua humanitat i la seua vàlua professional al servei de la difusió d’allò que més s’estimava: la música. Comptava, a més, amb el suport i l’admiració de familiars, músics, amigues i amics.

Hui, quan el diccionari es fa xicotet a l’hora d’expressar emocions, quan la veu s’apaga per la ràbia i la impotència; hui, en definitiva, el poble de Vilamarxant se sent orfe i desvalgut per la pèrdua d’un ser estimat, però alhora més conscient que la memòria del treball de Gaspar no pot diluir-se, sinó que cal preservar-la i difondre-la per correspondre, d’alguna manera, amb tot allò que ell li va donar al seu poble”.

Imprimir | Enviar0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
JOSÉ ENRIQUE AGUAR
Ribó seca València
Ribó seca València
Los parques y jardines de València presentan un estado de conservación muy deficiente, y algunos de ellos están muy cercanos al abandono

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Anoche se re-estrenaba en Telecinco una nueva versión de este concurso culinario familiar que ya fracasó en su breve periplo en Cuatro. Las críticas en Twitter fueron demoledoras y no es de extrañar: un concurso difícil de pillar, lento, sin emoción y al que no salva ni el presentador.
CONCURSANTES
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El pasado viernes fue el finalista Antonio Carceller quien recibió una tarjeta-regalo idéntica

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker