Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 25 Mayo 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 15 Junio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 15 Junio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 25 Mayo 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 15 Junio 2018

 Ver otras noticias de Morvedre
Última actualización: Hora: 20:30:36

PETRÉS

Pere Peiró, alcalde de Petrés: ‘‘Volem que Petrés reviscole i torne a ser verd’’

Pere Peiró, alcalde de Petrés. FOTO M. M.

Pere Peiró, alcalde de Petrés. FOTO M. M.
Pulse en la imagen para ampliar

‘‘La nostra intenció és convertir-lo en un poble on els vianants i els ciclistes siguen els protagonistes’’


Quin balanç fa d’estos anys a l’alcaldia de Petrés, els primers d’un govern de Compromís?
Aquelles coses que tu no faces no les faran per tu. Això vol dir que estem deixant la nostra emprenta de transparència. Es nota que ha hagut un canvi. Per exemple, hi ha una nova sensibilitat cultural per parte de l’equip de govern, recolzant la banda de música i els ‘educandos’. S’ha inaugurat la sala polivalent, on es pot fer tot tipus d’actes. Estem recolzant la creació d’una companyia de teatre i anem a continuar la programació de concerts a l’ermita que han tingut una gran acollida. Un poble amb cultura és un poble viu.

En què s’ha treballat fins ara?
En la millora en infraestructures per donar solucions al volumen de trànsit, com ha sigut la millora del Carrera La Cosa, creant places d’aparcament; el carrer l’Aljub de l’Horta, que s’ha ampliat; s’ha cobert la regadora de la Ronda Sud o Vora Sèquia; s’ha asfaltat la rotonda de l’entrada del poble fins l’Aljub del Castell.


Plans de futur?
Pel que fa a infraestructures, es va a pavimentar l’avinguda del Baró de Petrés, es va a urbanitzar el carrer Camí del Baró dels Aguiló -únic carrer per arreglar al poble-; ampliació del carrer de les Escoles, que passarà de 4 a 9 metres d’ample i permetrà el doble sentit.


Com està treballant per la recuperació del patrimoni?
Des de l’equip de govern uns dels punts importants és donar-li el valor que li correspon al patrimoni cultural i monumental que tenim al poble, sobretot volcats en la consolidació i restauració del castell del Baró d’Aguiló, on estem treballant en diversos fronts per poder aconseguir diferents subvenciones per la seua recuperació. S’ha aconseguit el pla director, subvencionat per la Diputació de València, que és el passaport per anar a qualsevol organisme provincial, nacional o europeu. L’objectiu final és posar-lo en valor i donar-li un ús, a banda de ser visitable. És somniar però anem a treballar per què es faça realitat. Podria ser un hotel o un celler, un lloc on celebrar esdeveniments, com concerts, exposicions... Actualment s’està treballant en un projecte de rehabilitació. Una de les inquietuts que és adquirir com a patrimoni per al poble la casa del Forn del Baró i per tal motiu estem en converses amb els propietaris.


Un dels projectes més importants és el de la millora de la mobilitat
?
Sí. Estem treballant en un pla de mobilitat del trànsit en el que la idea de l’equip de govern és, per tal de millorar la vida quotidiana dels ciutadans, crear les millores necessàries en mobilitat. En aquest sentit, anem a fer de Petrés un poble peatonal, per i per als vinants i els ciclistes, tant els veïns com la gent que es visite. La nostra intenció és convertir-lo en un poble on els vianants i els ciclistes siguen els protagonistes absoluts, per a que gaudixquen dels nostres carrers, dels nostres restaurants, del nostre entorn mediambiental, en contacte amb la natura. Anem a peatonalitzar el nucli antic i crear carrils bici que enllaçaran amb Gilet i Sagunt. Es va a crear també un banc de terres, on van a recollir-se les peticions dels propietaris interessats en cedir les seues terres, com les persones vullguen explotar-les mitjançant acords entre propietaris arrendataris. L’Ajuntament va a fer de mitjà de comunicació. L’objectiu és que el terme reviscole i torne a ser verd.


Com ha canviat el tracte amb la Diputació i la Generalitat?

Per part de la Generalitat, tenim tracte amb la Conselleria de Cultura on som molt ben rebuts per temes de patrimoni. Pel que fa a la Diputació de València, ens presta tant assistència tècnica com subvencions per a poder portar endavant els projectes. Es nota una sensibilitat especial cap als probles i comarques. S’han multiplicat les subvencions tenint en compte les necessitats reals de cada poble. Per primera vegada, Diputació i Generalitat han creat un Fons de Cooperació al 50% que en el nostre cas ha suposat sobre 49.000 euros per a despesa corrent i inversions. L’any passat tinguerem un conveni singular amb 65.000 euros per a rehabilitar el poliesportiu.

Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Petrés celebra el 30 de juny la VII Volta a Peu

Canet comença la temporada d’estiu amb les festes patronals en honor al patró Sant Pere

Las fiestas de València se suman a la reivindicación de la diversidad con una carroza en la celebración del Orgullo LGTBI

¿Qué le pasa, doctor?

Luther, camina o revienta

Pere Antoni, el Puigdemont de Torres Torres

Contigo Somos Democracia, pedirá una aclaración al concejal de València, Pere Fuset por su investigación en relación con contratistas municipales y Compromis.

Petrés rehabilita la casa de l’ermità per a fer un alberg

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
El Mundial de Rusa o la España ciudadana
El Mundial de Rusa o la España ciudadana
Viñeta publicada en www.elperiodicodeaqui.com
BIRRAS DE AQUÍ
Màxim Huerta
Màxim Huerta
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Sofía ganadora de Supervivientes 2018 gracias a Bulldog y Telecinco
Sofía ganadora de Supervivientes 2018 gracias a Bulldog y Telecinco
Que un reality de supervivencia haya pasado a ser una historia de rolletes entre mujeres y hombres y viceversa ha desvirtuando la esencia del programa en búsqueda del share. Las relaciones o no de Sofía con Hugo, Logan y Albalá y sus encuentros y desencuentros, muchos de ellos planificados, han colocado a Sofía como ganadora. De nuevo en el papel de víctima, el que le hizo ganar Gran Hermano.
COLGADOS DE NETFLIX
El alienista: ideal para amantes del cambio de siglo (del XIX al XX)
El alienista: ideal para amantes del cambio de siglo (del XIX al XX)
PERE FERRER

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker