Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 24 Noviembre 2017
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 5 Diciembre 2017
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 5 Diciembre 2017
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 24 Noviembre 2017
Especial Motor
Pulsa aquí y descargue el pdf del especial
 Ver otras noticias de C. Morvedre
Última actualización: Hora: 01:57:33

PETRÉS

Pere Peiró, alcalde de Petrés: ‘‘Volem que Petrés reviscole i torne a ser verd’’

Pere Peiró, alcalde de Petrés. FOTO M. M.

Pere Peiró, alcalde de Petrés. FOTO M. M.
Pulse en la imagen para ampliar

‘‘La nostra intenció és convertir-lo en un poble on els vianants i els ciclistes siguen els protagonistes’’


Quin balanç fa d’estos anys a l’alcaldia de Petrés, els primers d’un govern de Compromís?
Aquelles coses que tu no faces no les faran per tu. Això vol dir que estem deixant la nostra emprenta de transparència. Es nota que ha hagut un canvi. Per exemple, hi ha una nova sensibilitat cultural per parte de l’equip de govern, recolzant la banda de música i els ‘educandos’. S’ha inaugurat la sala polivalent, on es pot fer tot tipus d’actes. Estem recolzant la creació d’una companyia de teatre i anem a continuar la programació de concerts a l’ermita que han tingut una gran acollida. Un poble amb cultura és un poble viu.

En què s’ha treballat fins ara?
En la millora en infraestructures per donar solucions al volumen de trànsit, com ha sigut la millora del Carrera La Cosa, creant places d’aparcament; el carrer l’Aljub de l’Horta, que s’ha ampliat; s’ha cobert la regadora de la Ronda Sud o Vora Sèquia; s’ha asfaltat la rotonda de l’entrada del poble fins l’Aljub del Castell.


Plans de futur?
Pel que fa a infraestructures, es va a pavimentar l’avinguda del Baró de Petrés, es va a urbanitzar el carrer Camí del Baró dels Aguiló -únic carrer per arreglar al poble-; ampliació del carrer de les Escoles, que passarà de 4 a 9 metres d’ample i permetrà el doble sentit.


Com està treballant per la recuperació del patrimoni?
Des de l’equip de govern uns dels punts importants és donar-li el valor que li correspon al patrimoni cultural i monumental que tenim al poble, sobretot volcats en la consolidació i restauració del castell del Baró d’Aguiló, on estem treballant en diversos fronts per poder aconseguir diferents subvenciones per la seua recuperació. S’ha aconseguit el pla director, subvencionat per la Diputació de València, que és el passaport per anar a qualsevol organisme provincial, nacional o europeu. L’objectiu final és posar-lo en valor i donar-li un ús, a banda de ser visitable. És somniar però anem a treballar per què es faça realitat. Podria ser un hotel o un celler, un lloc on celebrar esdeveniments, com concerts, exposicions... Actualment s’està treballant en un projecte de rehabilitació. Una de les inquietuts que és adquirir com a patrimoni per al poble la casa del Forn del Baró i per tal motiu estem en converses amb els propietaris.


Un dels projectes més importants és el de la millora de la mobilitat
?
Sí. Estem treballant en un pla de mobilitat del trànsit en el que la idea de l’equip de govern és, per tal de millorar la vida quotidiana dels ciutadans, crear les millores necessàries en mobilitat. En aquest sentit, anem a fer de Petrés un poble peatonal, per i per als vinants i els ciclistes, tant els veïns com la gent que es visite. La nostra intenció és convertir-lo en un poble on els vianants i els ciclistes siguen els protagonistes absoluts, per a que gaudixquen dels nostres carrers, dels nostres restaurants, del nostre entorn mediambiental, en contacte amb la natura. Anem a peatonalitzar el nucli antic i crear carrils bici que enllaçaran amb Gilet i Sagunt. Es va a crear també un banc de terres, on van a recollir-se les peticions dels propietaris interessats en cedir les seues terres, com les persones vullguen explotar-les mitjançant acords entre propietaris arrendataris. L’Ajuntament va a fer de mitjà de comunicació. L’objectiu és que el terme reviscole i torne a ser verd.


Com ha canviat el tracte amb la Diputació i la Generalitat?

Per part de la Generalitat, tenim tracte amb la Conselleria de Cultura on som molt ben rebuts per temes de patrimoni. Pel que fa a la Diputació de València, ens presta tant assistència tècnica com subvencions per a poder portar endavant els projectes. Es nota una sensibilitat especial cap als probles i comarques. S’han multiplicat les subvencions tenint en compte les necessitats reals de cada poble. Per primera vegada, Diputació i Generalitat han creat un Fons de Cooperació al 50% que en el nostre cas ha suposat sobre 49.000 euros per a despesa corrent i inversions. L’any passat tinguerem un conveni singular amb 65.000 euros per a rehabilitar el poliesportiu.

Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

La Diputació aprova la financiació per a reconstruir el gual entre Petrés i Gilet

Operación Triunfo, Gran Hermano y otros fracasos de la televisión actual

La contracrónica tras la Gala de la primera edición de los Premios Aquí TV

Els Concerts a l’Ermita de Petrés s’allarguen un dia més enguany

Fuset: "L'estudi sociològic demostra la pluralitat del món faller i el seu desig de participar en les decisions sobre la festa"

'Las Cloacas de Interior', el documental vetado en las grandes cadenas que arrasa en Youtube tras hacerlo en las autonómicas catalana y vasca

Pere Roc II, Jesús y Tomás II triunfan en el trofeo de pilota Ciutat de Torrent

El juzgado admite a trámite la demanda de Pere Valenciano contra el proceso de elección de la dirección de la nueva radiotelevisión valenciana

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que OT remontará el vuelo o acabará fracasando?

Mejorará su audiencia

Fracasará

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Qué te parece la campaña de Los Superpowers para concienciar sobre acciones incívicas en Sagunt impulsada por Podemos?

Me parece genial.

Una patochada.

VOTAR
VER RESULTADOS
Encuestas
¿Te parece justa la pena impuesta por un juzgado de Valencia de 6 meses de multa y 8 de retirada de carné al jugador del Valencia Pereira por conducir a 148 km/hora por una calle de Valencia?

Me parece un pena muy baja para el peligro que entraña.

La considero correcta.

Al ser un jugador del Valencia debería conducir como quiera.

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
Trump, tras ''arreglar'' lo de Jerusalén, a por Cataluña
Trump, tras ''arreglar'' lo de Jerusalén, a por Cataluña
Viñeta publicada en Elperiodicodeaqui.com
José Salvador Murgui
Personas buenas… personas… “Envidia sana”: Envidia
Personas buenas… personas… “Envidia sana”: Envidia
Cronista Oficial de Casinos y académico de la R.A.C.V.

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Sexismo en OT con la nominación de Mireya
Sexismo en OT con la nominación de Mireya
Lo de anoche en Operación Triunfo hizo saltar todas las alarmas en Twitter. Probablemente las nominaciones más injustas y sexistas de la historia del formato. Operación Triunfo no juzga a todos los concursantes por igual y pese a que concursantes como Raoul y Alfred cometieron fallos, su tirón entre las jóvenes espectadoras les hizo salvarse de las nominaciones y Mireya, con una actuación perfecta reconocida por el jurado fue más tarde nominada por éste en una nominación sin sentido.
TODO ESTO ES MI TELE
0,1% y 4.000 espectadores, las aún más bajas audiencias que esconde GH Revolution
0,1% y 4.000 espectadores, las aún más bajas audiencias que esconde GH Revolution
Hace unos días saltaba la noticia a los medios directamente desde la revista Lecturas. La publicación, que ha virado en los últimos años hasta convertirse en un folletín del Universo Telecinco, asegura que tras los malos datos de audiencias de GH 18 o GH Revolution, Telecinco habría decidido cancelar una nueva edición de GH VIP pero es que con estos otros datos que aquí os mostramos no es de extrañar…Quienes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker