Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 14 Septiembre 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 10 Agosto 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 10 Agosto 2018

 Ver otras noticias de Opinión
Última actualización: Hora: 23:00:12

JOSEP RIERA

Un nou urbanisme per a l'horta

Josep Riera.

Josep Riera.
Pulse en la imagen para ampliar

Alcalde de Meliana


Des de l'aprovació, en esta legislatura, del nou marc legislatiu i normatiu sobre el territori, i especialment sobre l'horta, el procés de revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Meliana potser siga el primer a presentar els primers documents, a la comarca de l'Horta Nord, que plantegen un nou urbanime per a l'horta.

En este procés, l'Ajuntament de Meliana acaba d'iniciar el sotmetiment a informació i participació del document estructural del nou pla. És a dir, aquell que contempla la xarxa primària de comunicacions, la infraestructura verda, les zones de creixement urbà, els sòls dotacionals, els béns protegits, les zones inundables, els espais d'especial protecció, la mobilitat, els subministraments i altres elements estructurals. Este serà el document que, després que l'Ajuntament resolga les al·legacions i propostes que es presenten, haurà d'aprovar la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Posteriorment, l'Ajuntament haurà d'aprovar l'ordenació pormenoritzada o detallada.

Els últims anys han sigut importants per a anar definint què volem fer del nostre territori, què volem per a l'horta i per al nostre litoral. En este sentit, han sigut importants la Llei de l'horta i el Pla d'acció territorial de la infraestructura verda del litoral (PATIVEL), a més de la modificació de la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge (LOTUP) i altra normativa complementària. La definició d'este corpus normatiu important -que ha necessitat el seu temps- ha fet que el procés de revisió a Meliana s'estiga allargant. Un procés que es va iniciar el 2010 amb un altre govern del PP i que ara es plasma amb el govern del Botànic i la seua representació a Meliana. Al meu entendre, en este cas l'espera i donar temps a les coses per a repensar els plantejaments inicials han sigut positius, més encara tenint en compte els efectes de l'urbanisme depredador amb el territori, la bambolla immobiliària i l'esclafit de la crisi econòmica. Tot plegat, ens permet ara presentar un urbanisme més amable, pensat en les persones i el territori.

El document urbanístic que tenim en exposició reconeix i respecta el territori de Meliana, l'horta. No només pretén reduir un major impacte per un creixement innecessari, sinó que busca millorar la integració urbana amb l'entorn amb un tractament de les vores urbanes que evite les degradacions, les barreres arquitectòniques i els impactes visuals. L'horta continua sent important per a Meliana, com també la seua platja, que és catalogada com a natural i finestra oberta de l'horta al mar. Per això es proposa la seua recuperació com a espai d'ús públic d'interés natural.

Un altre dels aspectes que es definix és la protecció i la recuperació dels béns patrimonials amb un catàleg detallat de tots els elements, tant als nuclis urbans com a l'horta, amb una consideració especial al mosaic Nolla, una senya patrimonial del nostre municipi de nivell internacional i que té en el palauet de Nolla la seua icona. És definixen les zones de valor arqueològic i d'interés paisatgístic, coincidents amb el centre històric i l'eix format pel c/ Lledoner-pl. Major-c/ Sant Joan-pl. del Pou-c/ Sant Pere-c/ Calvari.

La infraestructura verda es concentra a les vores urbanes i en l'eix del carril bici de la Via Xurra (València-Puçol). Es generen algunes zones de creixement mínimes amb la finalitat de garantir eixe tractament perimetral amable i poder preveure les necessitats dotacionals i d'habitatge del futur. Es té en compte el fet que encara hi ha zones i unitats del pla vigent que no s'han completat o no s'han iniciat. També s'introduïxen millores al polígon de serveis. Es busca un municipi que permeta el canvi de model en la mobilitat en què predominen els transports no contaminants i que permeten l'ús ciutadà de l'espai. La xarxa de carrils bici pren un relleu destacable amb la Via Xurra i el furtu Anell Verd que vertebraran el terme.

La xarxa primària de comunicacions és un dels reptes, amb la integració de la línia 3 del metro, la modernització de la CV-300, l'antiga carretera de Barcelona, i el futur del traçat ferroviari de Renfe que travessa el nucli de Roca. És en este àmbit on podem trobar la major amenaça per a l'ordenació urbanística del terme de Meliana, que no és cap altre que el traçat inicialment previst per a l'alta velocitat (AVE), hui en període de revisió.

Així, de la mateixa manera que a nivell local hem pogut fer un plantejament més respectuós amb el territori, tenim també l'oportunitat de repensar el model de les grans infraestrucutres per a preservar, en este cas, l'horta. És un bon moment per a un nou urbanisme per a l'horta, aprofitem-lo!


Imprimir | EnviarOtros titulares relacionados

Torres Torres convocará en 15 días un pleno para elegir al nuevo alcalde

El PP de Paterna anuncia una bajada "sin precedentes" del IBI y la plusvalía cuando recupere la Alcaldía de Paterna

Aprovats els comptes generals de la Mancomunitat de l’Horta Sud

Maria Josep Amigó visita La Font de la Figuera per a conèixer el projecte del nou centre de dia

Los jóvenes del PP de l'Horta Nord se suman a la campaña #EscribiendoUnfuturo

El pregó del pilotari Víctor Bueno inicia les festes de Meliana

A Nicolau Claramunt, alcalde de Albalat

Sagunto convocará a la ciudadanía para reivindicar el corredor Cantábrico-Mediterráneo

0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Crees que Ximo Puig debería adelantar las elecciones autonómicas en la Comunitat Valenciana?

No

Ni idea

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
El chiringuito, canción de la universidad española
El chiringuito, canción de la universidad española
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
BIRRAS DE AQUÍ
Carmen Montón
Carmen Montón
Francisco Adán y Albert Llueca

Noticias radio y televisión
II PREMIOS NACIONALES AQUÍ TV
El periodista Jorge Martínez, reportero en la alfombra roja de los II Premios Nacionales Aquí TV
El periodista Jorge Martínez, reportero en la alfombra roja de los II Premios Nacionales Aquí TV
La gala tendrá lugar en el auditorio de Canet d'En Berenguer el sábado 22 de septiembre
À PUNT
La televisió d’À Punt presenta una vintena de nous continguts dins de la programació de tardor-hivern
La televisió d’À Punt presenta una vintena de nous continguts dins de la programació de tardor-hivern
Es tracta d’una oferta generalista i molt variada amb formats pensats per a tots els públics

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Eventos y digitales valencianos S.L: C.I.F.: B40512436.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker